BAHAD, Bulgaristanlı soydaşlarımızın haklarını arıyor

BAHAD, Bulgaristanlı soydaşlarımızın haklarını arıyor

Çeşitli tarihlerde Bulgaristan’dan ülkemize göç eden vatandaşlarımıza ait emlak sorunlarının boyutlarının tespit edilmesi ve geride bırakılan gayrirnenkullerin kayıt altına alınabilmesi amacı ile Dış Işleri Bakanlığı eşgüdümünde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve Bursa’da faaliyet göstermekte olan Balkanlarda Adalet, Haklar, Kültür ve Dayanışma Derneği (BAHAD) tarafından oldukça kapsamlı bir çalışma yürütülüyor.

BAHAD Başkan Yardımcısı Kadir Çakır dün gazetemize gerçekleştirdiği ziyaretinde, işte bu çalışma hakkında kamuoyunu bilgilendirdi;

Buna göre 81 ilde yürütülen bu çalışmanın başarı ile tamamlanması ve sonuçlandırılması ülkemiz ve özelikle göçmenlerimiz açısından büyük önem arz ediyor. Çakır yaptığı açıklamada; “1908 yılından bu güne kadar Bulgaristan dan ülkemize göç eden vatandaşlarımız terk etmek zorunda kaldıkları taşınmazlar ile ilgili Dış Işleri Bakanlığının geliştirmiş olduğu Başvuru Formunu doldurup derneğimize göndermeleri gerekmektedir.

 Bu önemli ve sorumlu görevi Derneğimizin başarı ve layığı ile yürütebilmesi göçmen kitlesine ulaşabilmesine ve bu çalışmanın duyurulmasına bağlıdır. Bunun da gerçekleşmesi basının ve görsel medyanın desteği ile olacaktır. Bunun için tüm basın ve yayın kuruluşlarından sürekli destek istiyoruz” dedi.

Göçmenlerimiz konu ile ilgili olarak şu hususları mutlaka bilmeliler;

1. Bu çalışma ilk ve son olacak. Bunun için göçmenlerimiz bu çalışmadan mutlaka yararlanmalılar.

2. Bulgaristan’da kalan taşınmazları ile ilgili ellerinde herhangi bir belgesi olan olanlar, belgenin fotokopisini başvuru formuna ekleyecekler.

3. Ellerinde belgesi olmayanların taşınmazların (tarla, bağ, bahçe, ev, orman, v.s.) Bulgaristan kayıtlarında kimin üzerinde görüldüğünü (baba, dede, büyük dede gibi) belirtmeleri yeterli olacak.

Göçmenlerimiz derneğimize veya Önadım Gazetesi’ne telefon açarak çalışma ile ilgili detaylı bilgi alabilirler. Söz konusu başvuru formları gazetemizde de yar almaktadır.

Başvuru formuna daha sonra mutlaka Nüfus cüzdanı fotokopisi Ilave edilecek ve bir zarfa konularak

Çiftehavuzlar Mah. Kanalboyu Cad. No:172 Belediye Sağlık Hizmet Binası Bodrum Kat Osmangazl

TR-16370 Bursa, adresine gönderilecek veya TÜRKIYE Tel./Fax: +90 224 271 19 13 nolu faksa çekilebilecek. nsfbahad@gmail.com e-posta adresine de formlar gönderilebilir.