Bahar Şenlikleri çok renkli etkinliklere sahne oldu

Bahar Şenlikleri çok renkli etkinliklere sahne oldu

Geçtiğimiz haftasonu Elmacıkta Yağmur Duası ve Bahar Şenlikleri, kapsamlı bir organisazyonla gerçekleştirildi. Bu yıl ikincisi yapılan Elmacık Köyü Bahar Şenlikleri çok renkli görüntülere sahne oldu. Elmacık köyü muhtarı Sebehattin Koç, bu organisazyon için yediden yetmişyediye bütün köy halkının canla başla çalışıp emeğinin geçtiğini dile getirdi. Ayrıca sıfır bütçe ile işe başlayıp sponsorluk yardımlarıyla bütçenin 8- 10 TL’ye ulaştığını söyledi. Yapılan organizasyonun bir kolunun Elmacık, bir kolunun Kırklareli, bir kolunun ise Istanbula kadar uzandığını söylerken Elmacık Köyü 2.Bahar Şenlikleri’ne katkıları bulunan Istanbul Avcılar Hospital, Esenyurt Belediyesi ve Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Tek Rumeli TV ve Karaca Madenciliğe Elmacık köyü adına özel teşekkürlerini ilettiğini bildirdi. Ayrıca tertip komitesinin ve köylünün çok çalıştığını dile getirerek herşeyi düzenli ve muntazam bir şekilde yaptıklarını söyledi. Elmacık Köyü Bahar Şenlikleri’ni bu sene geçen seneden farklı olarak yağmur duası ile birleştirdiklerini söyleyen Koç, Istanbulda olupta köyündeki adetleri unutmuş insanlarımıza bu geleneği doya doya yaşatmak amacıyla Bahar Şenliklerinin birinci gününe yağmur dualarınıda eklediklerini bildirdi. Istanbuldan 5 otobüsün yanısıra, birçok özel araçların geldiğini belirterek şenliğin boyutu bir hayli yüksek olduğunu da dile getirdi. Bu katılımın önümüzdeki senelerde daha kapsamlı ve yüksek katılımlı olacağınıda sözlerine ekledi.

Elmacık Köyü Bahar Şenlikleri’nin ilk gününün gündüzü yağmur duasıyla başladı. Katılımcılar arasında Kofçaz Kaymakamı, Belediye Başkanı, Jandarma Bölük Komutanı, Hudut Komutanı, Kofçaz Emniyet Amiri, Kırklareli Orman Müdürü Şahin Aybal, Kofçaz Orman Şefi Tamer Ceylan, Değirmendere Şefi Ilkay Ülüglü ve bir çok çevre köyün muhtarları  bulunuyordu. Vatandaşlar bu sene herkesin çok çalıştığını, yapılan emek sonucu ortaya çok proğramlı bir etkinliğin meydana geldiğini söylediler. Istanbuldan’da katılımın yüksek olduğu yağmur duasında insanların yüzlerinden huzur ve memnuniyet ifadesi okunuyordu. Duaların  gökyüzüne yükseldiği Elmacıkta, dua sonrasında yemekler verildi. Birinci günün akşamında ise havai fişek gösterisi yapıldı. Bahar Şenliklerinin ikinci günü ise çok renkli ve canlı görüntüye bürünmüştü. Adete panayır yerini andıran şenlikler, dondurmacısı, oyuncakcısı, çocuklar için oyun alanları, yiyecek, içecek satıcıları ie renk cümbüşüne bürünmüştü. Köylü kadınlarından Nefise Inan’ın darbuka şovu izlenmeye değerdi. Yerel ve Ulusal bazda ödül almış Kofçaz Folklor ekibi’nin gösterisi de yoğun ilgi ve alaka topladı. Üç tane orkestranın bulunduğu Bahar Şenlikleri’de damat halayı ile insanlar büyük bir halka oluşturdular. Ardından trakya havalarıyla meydana döküldüler. Insanlar hem piknik yaparak hemde stres atarak çok güzel bir gün geçirdiler. Tam bir imece usuluyle gerçekleştirilen Bahar şenliklerine katılanlar arasındaydı Kofçaz Belediye Başkanı Nuri Çalışkan da bulunuyordu.Şenliklerine Gazetemize verdiği özel söyleşide Kofçaz’da değişimin farkedileceği belirten Çalışkan, Kofçazı eski görünümünden sıyırmak için ellerinden geleni yapacağını bildirdi. Birlik ve beraberliğe verdiği önemin üzerini vurgulayarak 16 köy muhtarları, ihtiyar heyetleriyle iletişim içinde bir kooperatif kuracaklarını dile getirdi. Bu bazda ise en az 10 kişiye istihdam sağlayıp, köylünün ürünlerinin ve yaptığı emeğini değerlendirmek çabası içine girdiklerini sözlerine ekledi. Bu yıl burada yapılan etkinliğinde önemi vurgulayan Çalışkan canla başla hazırlanan Bahar Şenlikleri’ne tüm köylünün elbirliğe ile çalıştığı dile getirdi.

 Elmacık Bahar şenlikleri için gelen vatandaşlar hem doğa’nın keyfini doya doya çıkarıp, hemde birlik ve beraberliğin tadına vardılar. Davullu. zurnalı, çalgılı eğlenceyi festival tadında yaşarlarken bir Bahar şenliğini daha sona erdirdiler..