Bakan Bağış; "Belediyecilik bizim işimiz"

Bakan Bağış; 'Belediyecilik bizim işimiz'

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, dün Kırklareli’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Kırklareli Valiliği’ni, ardından AKP Il Başkanlığı binasını ziyaret eden, daha sonra ise Kırklareli’de bir şehir turu atan Bakan Bağış, yaptığı açıklamalarda; “Hiç kimse seçimlere ideolojik yaklaşmasın. Çünkü bu seçimler, yerel seçimlerdir. Belediyecilik bizim işimizdir” yorumunu yaptı. Bağış, Kırklareli’de AKP’nin Cengiz Bağdan ile daha da güçlendiğini de söyledi. 

Egemen Bağış, ilk olarak saat 16.00’da Kırklareli Valiliği önünde, Vali Hüseyin Avni Coş ve beraberindeki Il Müdürlerimiz tarafından karşılandı. Daha sonra Valilik defterini imzalayan Bakan Bağış, Vali Coş’un makamında; AKP Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam ve Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan ile birlikte kısa bir süre görüşmelerde bulundu.

Vali Hüseyin Avni Coş Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’a Kırklareli ile ilgili verdiği bilgiler kapsamında, Lüleburgaz-Babaeski, Babaeski-Hayrabolu duble yol ihalesinin de başladığını söyledi. 

Vali Coş; “Sayın Bakanım; Ilimizde 2002 yılında 25 Milyon TL yatırım yapılmış, buna rağmen geçen yıl sadece Dereköy Gümrük Kapısı duble yol çalışmaları için 30 Milyon TL harcanmış, il sınırları içerisinde ise bu miktar 60 Milyon TL’ye ulaşmıştır. Bu rakamlar ilimizin, nereden nereye geldiğini açıkça göstermektedir” dedi.

Bu açıklamaların üzerine Bakan Bağış, özelllikle duble yol sayesinde trafik kazalarında yaşanan ölüm oranının yüzde 90 oranında azaldığını vurgulayarak, bu yüzden Valilerimize ve Kaymakamlarımıza müteşekkir olduklarını, KÖYDES projelerinin bu konuda büyük yararları olduğunu kaydetti.

Bakan Egemen Bağış daha sonra Valilik binasından ayrıldı ve yürüyerek AKP Il binasına ulaştı. Burada; AKP Il Başkanı Ahmet Ibrikçi, Ilçe Başkanı Hamit Orakçı, Kadın Kolları Başkanı Av. Tülay Tuncay Peker ve çok sayıda partili tarafından coşkuyla karşılanan Bakan Bağış, AKP’ye gönül veren parti mensuplarının yoğun ilgisi ile karşılaştı. AKP Il Başkanı Ahmet Ibrikçi;

“Bu yoğun programları içerisinde, bizlere de vakit ayırdığı için Sayın Bakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Inşallah 29 Mart yerel seçimlerinde, Trakya’nın en iyi sonucunu alarak, Genel Merkezimize ne kadar başarılı olduğumuzu göstereceğiz” dedi.

Ibrikçi’nin konuşmasının ardından, AKP Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan ise; “Sayın Bakanımızı Kırklareli’de görmek bizi mutlu etti. Inanın, Bakanımız ilimizi en az bizim kadar çok seviyor. O yüzden kendilerinin ilimize gelişi, bizlere güç verdi. Işte Kırklareli’ni Avrupa’nın arka behçesi yapacak Bakan, burada. Inşallah el birliği ile Kırklareli’ni bir vizyon şehri haline getireceğiz” dedi.

Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam ise konuşmasında şunları söyledi; “Yoğun çalışmalarına rağmen, bizleri unutmayarak ilimize geldiği için Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum.

Bilindiği gibi şu anda ülkemiz gündemindeki en önemli konu, 29 Mart tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlerdir. Bizler de memleketini seven insanlar olarak, gecemizi gündüzümüze katarak, önümüzdeki günleri en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Nasıl ki; Bakanımız mesaisinden fedakarlık yapıyor buralara kadar geliyorsa, bizler de önümüzdeki 20 günde, gereken özveriyi göstermeliyiz. Eğer bu 20 günü en iyi şekilde değerlendirirsek, Kırklareli’nin şu ana kadar kaybettiği hizmetleri, 5 yıl içerisinde kazandırma imkanına kavuşmuş oluruz. Dolayısıyla, sloganımızda da dediğimiz gibi; “Çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmamalıyız”. Adayımız Cengiz Bağdan beyin arkasında durarak, bu süreci başarıyla tamamlayacağımıza inanıyorum.”

Milletvekili Sarıçam’ın konuşmasının ardından, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış şunları kaydetti; “Bugün Kırklareli’de bulunmak benim için gerçekten büyük bir mutluluk. Kırklareli’de gördüğüm kadarıyla yeni bir coşku, yeni bir heyecan var. Çünkü yeni bir Belediye Başkan adayımız var.

Değerli partililer; Türkiye 7 yılda sessiz bir devrimi gerçekleştirdi. Bugün Istanbul, Avrupa’nın Kültür başkenti oldu. Bunlar hep, Istanbul’da Belediye Başkanlığı yapmış, daha sonra ise tüm dünyaya sesini duyuran bir lider sıfatındaki Başbakanımız sayesinde oldu. Eğer 7 yıl önce bunlar olacak deseydik, bize kimse inanmazdı. Sadece şu yapılan duble yollarda bile ölüm oranı yüzde 90 azaldı.”

Kırklareli’de yarım kalan TOKI projesine de yeniden başlayacaklarını müjdeleyen Bakan Bağış açıklamalarında; “Kırklareli, Avrupa’nın arka bahçesi konumunda ama AB fonundan gereken payı alamıyor. Çünkü Kırklareli’de Belediyeciliği bilmeyen bir Belediye var. Sayın Cengiz Bağdan ile daha önceden yaptığımız görüşmelerde; “Ben artık Belediyeciliği bilmeyen Genel Başkanlar ile çalışmak istemiyorum” demişti. Biz gerçekten Belediyeciliği biliyoruz. Hiç kimse seçimlere ideolojik yaklaşmasın. Çünkü bu seçimler, yerel seçimlerdir. Belediyecilik bizim işimiz. AKP Belediyeleri’nin ortaya koyduğu performans ortada” dedi.

Bakan Egemen Bağış açıklamalarına şöyle devam etti; “29 Mart yerel seçimlerinde, sandıkları patlatacağınıza inanıyorum. Çünkü AKP; Kırklareli’de, Cengiz Bağdan ile daha da güçlendi. Az önce Kırklareli sokaklarında yürüdüm ve gördüklerimi Kırklareli’ne hiç yakıştıramadım. Sayın Cengiz Bağdan’a gördüklerimi söyledim. Bunun üzerine o da; “Bu böyle kalmayacak” dedi.

Değerli arkadaşlar artık hepimiz tek yumruk olmalıyız. Birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Sizleri Allah’a, Cengiz Başkanımızı da sizlere emanet ediyorum.”

Bakan Bağış’ın bu alkış alan konuşmasının ardından, AKP Kadın Kolları Başkanı Av. Tülay Tuncay Peker, kadınların siyasette aktif rol almalarını sağlayan çalışmalarından ötürü, Bakan’a bir çiçek sundu. Daha sonra parti binasından ayrılan Bakan Egemen Bağış, Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam ve Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan ile birlikte partinin seçim aracıyla bir Kırklareli turu attı.