Bakan Bağış; "Muhtar bile olamaz dedikleri Erdoğan, Dünya liderlerinden biri oldu"

Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış Kırklareli'ne yaptığı ziyaret sırasında AK Parti Kırklareli İl Başkanlığını ziyaret etti. Kırklareli'nde olmaktan mutlu olduğunu belirten Bağış yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Pınarhisar Cezaevi'nde yattığı günleri hatırlatarak; 'Bir zamanlar O Pınarhisar'dan çıktığında Muhtar dahi olamaz dedikleri, bugün dünya liderlerinden biri oldu' dedi.

Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış Kırklareli’ne yaptığı ziyaret sırasında AK Parti Kırklareli İl Başkanlığını ziyaret etti. AK Parti Kırklareli İl Binasında Bakan Bağış’ı tam kadro karşılayan AK Parti İl teşkilatı Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış’ı aralarında görmekten onurlandıklarını belirttiler. AK Parti İl Başkanı Ahmet İbrikçi yaptığı konuşmada; “Sayın Bakanıma bu yoğun programları arasında bizlere zaman ayırıp onurlandırdıkları için tüm teşkilatlarım adına şükranlarımı sunuyorum. Bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonra da üzerimizdeki hassasiyetlerini hissedeceğimizden hiç şüphemiz yoktur. İnşallah 29 Mart yerel seçimlerinde Trakya’nın en iyi sonucu alarak genel merkezimize AK Parti Kırklareli Teşkilatlarının ne derece başarılı bir çalışma yaptıklarını ispatlayacağız” dedi.

* “İnşallah Bakanımızı utandırmayacağız”

AK Parti Kırklareli Belediye Başkan Adayı Cengiz Bağdan yaptığı konuşmada Devlet Bakanı Bağış’ın yoğun çalışmaları arasında Kırklareli’ne gelerek kendilerine destek vermesinden mutlu olduklarını belirterek “İnşallah Bakanımızı utandırmayacağız” dedi. Belediye Başkan Adayı Cengiz Bağdan; “Sayın Bakanımızı Kırklareli’nde görmek bizleri gerçekten çok onurlandırdı ve umutlandırdı. Bakanımız inanın Kırklareli’ni en az bizim kadar seviyor. Kendisiyle sık sık görüştüğümüz zamanlar hep Kırklareli’nden bahsetmiştir. Kendisi o kadar yoğun işlerinin arasında gelip bizlerle oldu. Bu seçim arifesinde kendisi bizlere bir güç oldu. İnşallah Bakanımızı utandırmayacağız hep beraber. Kırklareli’ Avrupa’nın bahçesi haline getirecek Bakanımız buradadır. Avrupa’nın kapısı Kırklareli ne yazık ki layık olduğu yerlere bir türlü gelemedi. Ama sayın Bakanımız Baş Müzakerecimizdir inşallah destekleriyle Kırklareli’ni bir vizyon şehri haline getirip Avrupa’ya katılımı ilk buradan başlatacağız diyorum” şeklinde konuştu.

* “Gece gündüz çalışmalıyız”

AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam yaptığı konuşmada “2007 seçimlerinde olduğu gibi gece-gündüz çalışmalıyız” dedi. Milletvekili Sarıçam; “Türkiye’nin gündeminde gelişen önemli olaylar, Türkiye’nin Dünyadaki konumu ile ilgili her gün değişen enteraktif uygulamalar bunlar hepimizi ilgilendiriyor, hepimiz takip ediyoruz. Şu anda 29 Mart yerel seçimleriyle ilgili çalışmalar Türkiye’nin gündeminde bunun kapladığı yer hepsinden önemli. Bizlerde önümüzde daralan 20 günlük zamanı gece-gündüz çalışarak değerlendirmemiz lazım. Eğer Bakanımız Türkiye’nin büyük sorunları içerisinde Kırklareli’nin bu yerel seçimlerdeki noktasında destek vermek için ilimize geliyorsa, bizlerde bu geri kalan süreçte gecemizi gündüzümüze katarak, eşimizden, işimizden feragat ederek bu dava ile ilgili bütün çabamızı ortaya koyacağız. Aynı bu güne kadar yaptığınız gibi, aynı 2007 seçimlerinde yaptığınız gibi. Biz bu konuda yerden göğe kadar hakkınızı ödeyemeyiz. Önümüzdeki süreci değerlendirirsek eğer sadece bir seçim kazanmış olmayacağız, Kırklareli’nin yıllardır kaybettiği yatırımları, imkanları, hizmetleri önümüzdeki beş yıl içerisinde hızla tamamlama fırsatını şehrimiz insanlarına vermiş olacağız” şeklinde konuştu.

* Bakan Bağış; “Muhtar bile olamaz dedikleri, dünya liderlerinden biri oldu”

Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış; “Bugün Kırklareli’nde olmak benim için çok büyük bir mutluluk vesilesi. En son Merkez İlçe Kongremizde birlikte olmuştuk. O zamandan bu zamana yeni bir coşku yeni bir heyecan olduğunu görüyorum. Yeni bir Belediye Başkan Adayımız, yeni bir Kadın Kolları Başkanımız ve yeni bir heyecan var. Türkiye geçtiğimiz yedi yıl içerisinde yabancı gözlemcilerin tabiri ile sessiz bir devrim gerçekleştirdi. Bir zamanlar askeri darbeler sonrası Başbakanların asıldığı bu ülkede bu gün artık İstanbul Avrupa Başkenti oldu. Bir zamanlar Belediye Başkanı şiir okuduğu için hapsedilen o İstanbul bugün ifade özgürlüğünün en önemli platformu kabul edilen sanat ve kültür alanında Avrupa’ya başkentlik yapabilir hale geldi. O hapsedilen Belediye Başkanı da bu gün sadece Türkiye’nin Başbakanı olmakla kalmadı aynı zamanda dünya vicdanının sesi haline geldi. Bugün bütün dünyada hiçbir liderin söyleyemediklerini bütün dünyaya söyleyebilen ve söylediği zamanda haklı olduğu için alkışlanabilen bir lider haline geldi. Bunu siz yaptınız. Birilerinin Pınarhisar’dan çıktığı zaman muhtar bile olamaz diye manşet attığı o lideri AK Parti kadroları getirdi çok önemli bir mevkie oturttu. Bugün doğuda olsun batıda olsun çok saygı duyulan ve Brüksel’de de Şam’da da Moskova’da da, Paris’te de hakikaten Tayip Erdoğan denildiği zaman Türkiye’ye karşı muhabbet uyandıran bir lider haline AK Parti kadroları getirdi. Biz yedi yıl evvel bir arya gelseydik ve sizlere deseydim ki bu muhtar bile olamaz dedikleri lider Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı olacak Türk Lirası’ndan o altı sıfırı atacak, Türk Lirası’nın değerlendirmesinin yanı sıra enflasyonu %40’tan %7’lere düşürecek, faizleri %69’lardan %13’lere düşürecek, kişi başına gelen geliri 3 bin 300 Dolardan 9 bin 300 Dolara çıkaracak, Türkiye’deki her okula, her öğrenciye ücretsiz ders kitabı verecek, eğitimi bütçenin en önemli kalemi haline getirecek, ülkemizdeki bugün hizmet veren her 7 okuldan 3’ünü inşa edecek, her 4 hastaneden 1’ini son yedi yılda inşa edecek. Bunların birçoğuna inanmazdınız. Hepsi çok değil 7 yıl içerisinde gerçekleşti” dedi. (ay)