Bakan Dinçer; "Toplumun taleplerine sırtını dönmüş, Ankara'dan sadece kadroluların maaşını bekleyen bir üniversite düşünülemez"

Kırklareli Üniversitesi 2009 – 2010 akademik yılını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in de katıldığı törenle açtı. Törende konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer üniversitelerin toplumun sorunlarına çözüm olmak için çalışmalar yapması gerektiğini belirterek; 'Toplumun taleplerine sırtını dönmüş, Ankara'dan sadece kadroluların maaşını bekleyen bir üniversite düşünülemez' dedi.

 

HABER MERKEZİ

Kırklareli Üniversitesi 2009 – 2010 akademik yılını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’in de katıldığı törenle açtı. Törende konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer üniversitelerin toplumun sorunlarına çözüm olmak için çalışmalar yapması gerektiğini belirterek; “Toplumun taleplerine sırtını dönmüş, Ankara'dan sadece kadroluların maaşını bekleyen bir üniversite düşünülemez” dedi.
2007 yılında kurulan ve hızla büyümeye devam eden Kırklareli Üniversitesi 2009 – 2010 akademik yılını düzenlenen tören ile açtı. Törene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, öğretim üyeleri, kurum ve kuruluş temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
Törende açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Aykaç uzun bir konuşma yaparak; “Üniversiteler bir ilin, bir ülkenin geleceği için büyük önem taşır. Bu yıl 3. akademik yılını açan üniversitemizden mezun olacak öğrencilerimiz önümüzdeki günlerde ülkemiz için, dünya için büyük başarılara imza atacaklardır. Biz öğrencilerimiz için tüm imkanı sağlamaya çalışacağız. Onlarında hocaları ile uyum içinde olarak kendilerini geliştirmek için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerinden hiç şüphemiz yoktur. Türkiye'nin her alanda gelişmesinde üniversitelerin anahtar rolü oynar. Üniversitelerin en önemli görevinin gerçeği aramak, araştırma yapmak ve evrensel verileri takip etmektir” şeklinde konuştu.
Vali Cengiz Aydoğdu ise okulun ve eğitim öğretimin çok önemli olduğunu vurgulayan bir konuşma yaptı. Aydoğdu konuşmasının sonunda; “Kırklareli Üniversitesi’nden mezun olmanın bir ayrıcalık sayıldığı günlerin hayaliyle hepinizi saygı ile selamlıyorum” dedi.
Kürsüye gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer; “Küreselleşen dünyayla rekabet halindeki ülkemizde üniversitelerin artık devlete adam yetiştirme kurumu olmadığının fark edilmesi gerekiyor. Üniversiteler bilgi üretmek, yorumlamak, zenginleştirmek ve toplumla paylaşmak durumundadır. Dünyanın her yerinde üniversiteler hep toplumdan bir adım öndedir hem de toplumla birliktedir. Toplumun taleplerine sırtını dönmüş, Ankara'dan sadece kadroluların maaşını bekleyen bir üniversite düşünülemez. Başkent Ankara'nın görevi, Anadolu'nun ihtiyaçlarını karşılamaktır, üniversitelerimizin görevi ise dünya üniversiteleriyle rekabet edecek bilimsel yönetimi sağlamaktır. Bu konudaki esas sorun, maddi ve manevi değil zihniyet sorunudur. Zihinler özgür olmadan, gerçeği arama merakı uyandırılmadan düşünce ve bilim üretilemez”

“Son 7 yılda eğitime büyük önem verildi”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dinçer, Türkiye'de son 7 yılda eğitime büyük önem verildiğini belirtti.
Türkiye'de cumhuriyet tarihinin en büyük eğitim hamlesinin son 7 yılda yapıldığını kaydeden Dinçer, şöyle konuştu; “Bütçeden en büyük pay eğitime ve bilgiye ayrılmaya başladı. Milli eğitim bütçesi 2002 yılına göre yüzde 267 oranında arttı. Burs miktarları artırıldı. Kredi ve burs alan öğrenci sayıları arttı. 2003–2009 yıllarında 41'i devlet, 22'si vakıf üniversitesi olmak üzere 63 yeni üniversite kuruldu. Yeni kurulan 41 üniversiteye 81 bin 66 kadro tahsis ettik. 94'ü devlet 45'i vakıf olmak üzere toplam üniversite sayısını 139'a çıkardık. Mevcut üniversitelere 261 fakülte, 72 yüksekokul ilave ettik. Önümüzdeki yıllarda üniversitelerin eğitim kapasitesi ve hacmi, üniversite okumayı talep eden öğrencilerimizin üzerine çıkmaya başlayacak” dedi. (yy)