Bakan Ergün; "Trakya'da girişimcilik ve ortaklık kültürünün zayıflığından yakınılıyor"

Bakan Ergün; 'Trakya'da girişimcilik ve ortaklık kültürünün zayıflığından yakınılıyor'

Büyük marketlerin çalışma şartlarını düzenleyen ve halk arasında hipermarketler yasası olarak bilinen 'Alışveriş Merkezleri Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazalar Kanunu Tasarısı Taslağı', bütün girişimlere rağmen yasallaşamadı. Konuyla ilgili geçtiğimiz haftalarda açıklama yapan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün şu söylemlerde bulundu. Ergün, küçük esnafın en çok büyük mağazalardan şikayet ettiğini dile getirirken, Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'ı kapsayan, sanayici, sivil toplum kuruluş temsilcileri, iş adamları, eğitimciler ve uzmanların geniş katılımıyla yapılan ''Trakya Sanayi ve Ticaret Zirvesi''nin değerlendirmesini yaptı. Yapılan zirvenin olumlu geçtiğini dile getirirken zirvede küçük esnafın en çok şikayetçi olduğu alış veriş merkezleriyle ilgili yasa tasarısı hazırlığı içinde olduklarını ifade etti.

'Trakya Sanayi ve Ticaret Zirvesi'ne katılan Ergün, zirvede küçük esnafın en çok şikayetçi olduğu alışveriş merkezleriyle ilgili yasa tasarısı hazırlığı içinde olduklarını dile getirdi. Tasarıyı bütçe görüşmelerinden sonra Bakanlar Kurulu'na sevk edeceklerini ifade eden Ergün, ocak veya şubat aylarında Meclis'e getireceklerini söyledi.

Yapılan düzenlemede önemli değişiklikler olduğuna işaret eden Sanayi ve Ticaret Bakanı, düzenlemeyle alışveriş merkezlerinin kuruluşlarının bundan sonra yerel komisyonlar marifetleriyle izne bağlanacağını vurgulayarak, "Kurallar getiriyoruz. Bunların ayrıntıları kamuoyuyla ileriki günlerde paylaşılacaktır. Hem tüketici hem üreticinin hakkının korunduğu bir yaklaşımla ele alacağız." dedi.

Bakan Ergün, Trakya'da girişimcilik ve ortaklık kültürünün zayıf olduğunu dile getirdi. Bunun geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Ergün, şöyle konuştu: "Esnaf ve sanatkarlarımız, ekonominin kılcal damarlarıdır. Onları güçlendirmeliyiz. Ancak onlar da her anlamda kendilerini geliştirmeli. Trakya'da girişimcilik ve ortaklık kültürünün zayıflığından yakınıldı. Evet, bu sorun pek çok ilde var. 'Küçük olsun benim olsun', 'Azıcık aşım ağrısız başım'la bu işler olmuyor. Bu, iktisadi gelişmeye katkı sağlamıyor. Ortak olmak, başkalarının birikiminden faydalanmak, kişiler kişilerle, firmalar firmalarla, şehirler şehirlerle, ülkeler ülkelerle işbirliği yaparak güçlerine güç katmalı."