Bakan Kavaf Kırklareli'nde...

Bakan Kavaf Kırklareli'nde...

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, incelemelerde bulunmak üzere geldiği Kırklareli'nde ilin sosyal hizmet alanında Avrupa standartlarına sahip olduğunu söyledi.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, bir dizi ziyaret ve inceleme için geldiği Kırklareli'nde Kırklareli'nin sosyal hizmetler alanındaki uygulamaları ve başarıları ile Avrupa standartlarına sahip bir il olduğunu söyledi.

Bakan Kavaf Kırklareli programında ilk olarak Vali Cengiz Aydoğdu ile görüştü.

Valilik binasına girişte Vali Cengiz Aydoğdu, Kırklareli Belediye Başkanı Çavit Çağlayan ve çeşitli kurumların il müdürleri tarafından karşılanan Bakan Kavaf'a yöresel kıyafetler içindeki bir öğrenci tarafından çiçek takdim edildi.

Bakan Kavaf'ı makamında ağırlayan Vali Cengiz Aydoğdu, Kırklareli'nin sosyal hizmet alanında Türkiye'nin ilk sıralarında yer alan bir olduğunu belirterek, "Sosyal hizmette, sosyal güvenlik ve sosyal ilişkiler açısından Kırklareli örnek bir il. Sayın Bankımıza bu açıdan teşekkür ediyoruz. Hizmetlerin devamı için elimizden geleni göstereceğiz" dedi. Vali Aydoğdu, Bakan Kavaf'a üzerinde yöresel motiflerin bulunduğu bir işleme hediye etti.

"Kırklareli'nin standardı yüksek"

Daha sonra konuşan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Bakanlığa bağlı kurumlarda bir dizi inceleme gerçekleştireceğini belirterek, "Kırklareli sosyal hizmetlerin sunulduğu kurumların kalite ve standart açısından üst sıralarda yer alan illerden birisi. Bu açıdan sevindirici" diye konuştu.

Sorular

Bakan Kavaf, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin Edirne'de geçtiğimiz geçen hafta Pazar günü yasadışı örgüt üyesi olduğu suçlaması ile tutuklanan 5 arkadaşlarının serbest bırakılması ve Incirlik Üssü'nün kapatılması için basın açıklaması yapmak isteyen gruptaki bazı gençlerin ailelerinin durumu öğrenmesi üzerine Edirne'ye gelerek çocuklarını götürmesini nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine, Bakan Kavaf, ailelerin doğru olanı yaptığını vurgulayarak, "Ailelerimizin haberdar olduklarından itibaren olay yerine giderek çocuklarını alıyorlar. Doğrusunu yapıyorlar" yanıtını verdi.

Bakan Kavaf, uğradıkları saldırı sonucu Mardin'in Bilge Köyü'nden Kırklareli'ne göç eden ailelere yönelik bir soru üzerine de "Vatandaşlarımız memnunlar. Uyum sağlamaya çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

Bakan Kavaf, koruyucu aile uygulamasına yönelik bir soruyu da, "Koruyucu aile sayısını artırmaya çalışıyoruz. Bu konuda Izmir şampiyon ilimiz. Dileğimiz diğer illerimizin de bu konuda şampiyonluğa katılması" şeklinde yanıt verdi. 

AK Parti Il Teşkilatı'na ziyaret

Bakan Kavaf, Valilik ziyaretinin ardından AK Parti Il Binasına gelerek burada partililer ile görüştü. Il Başkan Yardımcısı Erhan Buzol, Il teşkilatı olarak ziyaretlerinden dolayı Bakan Kavaf'a teşekkür etti.

Il Başkan Yardımcısı Buzol'un teşekkür konuşmasının ardından söz alan AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam da, sosyal hizmetler alanında Kırklareli'ndeki kurumların önemli hizmetler verdiğini ifade ederek, hizmetlerin artarak süreceği inancında olduklarını söyledi. Sarıçam, "Sayın Bakanım ve şahsında Bakanlığa bağlı kurumlara teşekkür ediyorum. Ilimizde Bakanlığa bağlı üç kurum bulunuyor. Bu kurumlarda halkımıza çok önemli hizmetler veriliyor. Hem fiziki yeterlilik hem personel hem de sunulan hizmetler anlamında belirli bir seviyede Avrupa standartlarında hizmet veriyoruz. Bakanımız önderliğinde kurumların yaptığı çalışmalarda hizmet kalitesi daha da artarak daha modern ve çağdaş bir hale geliyor. Bu konudaki değişikler hemen ilimize yansıtılıyor. Devletinden hizmet ve yardım isteyen insanlarımıza daha hızlı ve daha güzel hizmetlerin artarak verileceği konusundaki inancımız sonsuz" dedi.

AK Parti teşkilatlarının da kendiler için birer ev gibi olduğunu belirten Bakan Kavaf, partililere teşekkür etti.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam ederken Bakan Kavaf, Parti binasının ardından Polis Evi, Dr. Fuat Umay Kız Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Yuvası, Huzurevi ile Erkek Yetiştirme Yurdu'na yaptığı ziyaretlerinin ardından Edirne'ye hareket etti.