Bakıma ihtiyacı olan köy yolları, meclis gündeminde

Bakıma ihtiyacı olan köy yolları, meclis gündeminde

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Mayıs ayı ikinci birleşimi dün saat 10:30’da gerçekleştirildi. İl Özel İdaresi- İl Genel Meclis toplantı salonunda gerçekleşen ikinci birleşim yoklamayla başladı. Ardından geçen birleşime ait tutanak özetinin okunmasına geçildi.

Bu tutanağın okunmasından sonra 2008 yılı faaliyet raporu ve İl Özel İdaresine ait taşınmazların durumu hakkında slayt eşliğinde bilgi sunumuna geçildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Tuna Soykan’ın bilgilere yönelik teknik soruları, hem sunumu yapanlar tarafından, hem de branşını ilgilendirdiği için Sadettin Kızmaz tarafından detaysal olarak açıklandı. Daha sonra bu sunumun, kapsamı dolayısıyla uzun süreceğini belirten Meclis Başkanı Tuna Soykan’ın kararıyla, bugünkü birleşimde devam edilmesi kararlaştırıldı ve diğer maddeye geçildi.         

Toplantı İl Özel İdaresi’nin 4 Mayıs 2009 tarih ve 1074 sayılı, Kırklareli İl Özel İdaresi 2010 yılı yatırım programı taslağının görüşülmesiyle devam etti. Bu görüşmenin sonunda taslağın bütçe komisyonuna havale edilmesine karar verildi.

Daha sonra 2009 yılı yatırım programında bulunmayan ancak bakım ve onarımına ihtiyaç duyulan köy yollarının tespit edilmesi hususunun görüşülmesine geçildi. Gündemin en uzun süren görüşmesi bu madde oldu. Konuyla ilgili olarak söz alan meclis üyelerinden Hüseyin Taşkın, Sadettin Kızmaz, Alaaddin Ergin, Kenan Çiftçi, Ali Kamuran Koçyiğit, İsmail Dağcı ve Yurdaer Ulus köy yolları hakkındaki tespitlerini dile getirdiler.

Hüseyin Taşkın köy yollarındaki olumsuzlukların bir an önce giderilmesini talep ederken, Sadettin Kızmaz bu olumsuzlukların öncelik sırasına göre tespit ve değerlendirme yapılmasının daha sağlıklı bir uygulama olacağını söyledi.

Bu görüşmelerin sonunda Hasan Dağ konuyla ilgili olarak; “Herkes kendi bölgesinde bir araştırma yapsın. Bu araştırmalardan sonra gelecek ay mecliste bu durum görüşülsün, bizler de ona göre durumu değerlendirip imar komisyonuna havale edelim” dedi.

Toplantının 6. maddesi olan Il Özel Idaresi’nin hizmet alanında iken değişiklik nedeniyle belediyelerin imar planları içerisinde kalan köy yollarında meydana gelen envanter değişikliklerinin yapılması teklifinin görüşülmesi ve bir önceki konunun, belediye imar müdürünün bilgi vermesinden sonra bugünkü birleşimde görüşülmesine oy birliğiyle karar verildi. Behçet Şen görüşmelerin sonunda hava koşullarının kötü gitmesinden ötürü rotmix ve yama çalışmalarının yapılamadığının da altını çizdi. Birleşim daha sonra kapatıldı.

Il Genel Meclisi, Mayıs ayı üçüncü birleşimini bugün saat 10:30’da gerçekleştirecek.