Balıkçılar da dibe vurdu

Lüleburgaz kent merkezi belediye arkasındaki balıkçılar halinde faaliyet gösteren 20 yıllık balıkçı Erkan Özpamuk ile 30 yıllık balıkçı Birol Karlı: '7 liralık hamsiyi, 5 liraya indirdik ama yine de elde kalıyor. Millet krizden dolayı balık yemeyi bıraktı. Haftada en az bir-iki kez balık yemenin sağlayacağı avantajları bile göz ardı ediyorlar' dediler.

Şenol Goncagül

Ekonomik krizin vurduğu sektörlerin arasına balıkçı esnafı da eklendi. Lüleburgaz kent merkezinde, belediye binasının arka kısmında bulunan Balıkçılar halinde faaliyet gösteren Mutlu Balıkçılık sahibi Erkan Özpamuk ve yardımcısı deneyimli balıkçı Birol Karlı ile sohbetlerde bulunduk. 35 yıllık balıkçı bir babanın evladı olduğunu ve yaklaşık 20 yıldır da, camianın içinde bulunduğunun altını çizen Erkan Özpamuk: “Hayıtımda böyle bir şey görmedim. Gelen balık tezgâhta kalıyor. 7 liralık hamsinin fiyatını 5 liraya indirdik ama yinede bakan yok. Biz ekonomik olarak bittik. Vatandaşlar da, balık vitamininden kısarak, sağlık olarak bitti. Salgın hastalıkları ve sağlıklı beslenmenin avantajlarına karşı sırtlarını döndüler. Bu işin sonu nereye varır, bilemem” dedi.
Mutlu Balıkçılık ta çalışan, 30 yıllık balıkçı esnafı Birol Karlı da, halkın artık neyi, nereden kısacağını şaşırdığını belirterek; “Her şeyden kısılır ama sağlıktan ve sağlıklı beslenmeden kısılmaz. Buna bile başlanmışsa, varın durumu siz hesaplayın” dedi.