Balkan bisiklet yol şampiyonası Tekirdağ'da başladı

Tekirdağ'da başlayan Balkan Bisiklet Yol Şampiyonası'nda, Türk Milli Takımı sporcusu Ahmet Örken, yıldız erkeklerde (15-16 yaş) 12 kilometrelik parkuru, 17 dakika 23 saniyede tamamlayarak birinci oldu.


Türkiye, Makedonya, Arnavutluk, Sırbistan, Romanya, Bosna Hersek, Yunanistan ve Bulgaristan'dan toplam 144 sporcunun katıldığı şampiyonanın ilk gününde, 15-16 yaş yıldız erkekler, 17-18 yaş genç erkekler ve büyük erkekler kategorilerinde yarışlar yapıldı.
Marmara Ereğlisi Seymen Yolu üzerinde kurulan parkurda, yıldızlar kategorisinde yarışan sporcular 12 kilometre, gençler 18 kilometre, büyük erkekler ise 25 kilometre turlarda yarıştı.
Yıldız erkeklerde 'zamana karşı' yarışta, turu, 17 dakika 23 saniyede 41 km. hızla seyreden Türk Milli Takımı sporcusu Ahmet Örken birinci tamamladı.
Örken, şampiyonada altın madalya kazanan ilk sporcu oldu.
Şampiyon bisikletçi Örken, yaptığı açıklamada, Konya Şekerspor'dan Milli Takım'a seçildiğini ve yıldız erkekler kategorisinde şampiyonaya katıldığını söyledi.
Şampiyonanın ilk gününde hedefine ulaştığını ifade eden Örken, ''İlk gün hedefime ulaştım. Çok mutluyum. Yarın da bizim için çok önemli. Takım halinde yarışacağız, iyi bir başarı elde etmeyi hedefliyoruz. Takım olarak bugünkü başarının üzerine çıkmaya çalışacağız.'' dedi.
Yıldız erkeklerde, Yunanistan'dan katılan Stylianos Konstantinidi ikinci, Bulgar sporcu Staian Andolov ise üçüncü oldu.
Genç erkeklerde, 18 kilometrelik parkuru, 23 dakika 6 saniyede tamamlayan Rumen sporcu Zoltan Sipos birinci olurken, büyük erkeklerde ise, 25 kilometrelik parkuru 31 dakika 19 saniyede tamamlayan ve şampiyonaya Bulgaristan'dan katılan Koev Vladimir bitiş çizgisine ulaşan ilk sporcu oldu.
Şampiyonaya katılan sporcu heyetlerinin dışında yerel katılım olmazken, yarışları seyreden az sayıda vatandaş, Türk sporcuların geçişi sırasında alkışla destek verdi.
Yarışların yapıldığı seymen yolu, araç trafiğine kapatılırken, güvenlik tedbirleri kapsamında çok sayıda ambulans da parkurda hazır bekletildi. aa