Balkan Esintileri Fotoğraf Sergisi'nin açılışı yapıldı

Balkan Esintileri Fotoğraf Sergisi'nin açılışı yapıldı

Kırklareli’de fotoğraf sanatı gün geçtikçe gelişmeye devam ediyor. Kırklareli’de Fotoğraf  sanatının yaygınlaşmasında öncülük eden gönüllülerden Nedret Benzet ve Erhan Baycan’ın birbirinden güzel 44 fotoğrafının yer aldığı sergi, dün saat 14:30’da Kırklareli Tren Gar Binası’nda açıldı. Açılışa; Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur, Il Emniyet Müdürü M. Behzat Canbazoğlu, Il Genel Meclisi Başkanı M. Tuna Soykan ve CHP Grubu Il Genel Meclisi Üyeleri, Il Mahalli Idareler Müdürü Alaeddin Ikican, Il Basın Halkla Ilişkiler Müdürü Cengiz Şen, Il Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Kültürü Araştırmacısı Zekeriya Kurtulmuş, Kırklareli Kent Konseyi Eş Başkanı Erdoğan Kantürer ve çok sayıda davetli katıldı.

Sergi öncesi Gar binası önünde hazirunun toplanması ile serginin açılışına geçildi. Açılış kurdelası öncesi görüşlerini dile getiren Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan; ” Fotoğraf sanatı çok güzel bir uğraş. Kırklareli’de yapılan etkinliklere Kırklareli Belediyesi olarak elimizden gelen desteği yapıyoruz. Balkan Esintileri Fotoğraf Sergisi’nin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. Balkan Esintileri Fotoğraf Sergisi’nin açılışını Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Il Genel Meclisi Başkanı M. Tuna Soykan ve Il Emniyet Müdürü M. Behzat Canbazoğlu yaptı. “Hayırlı olsun” dilekleri ile açılmasından sonra serginin gezilmesine geçildi. Kırklareli’de balkan köyleri kültürünün yansıtıldığı sergide ayrıca, bu köy ve çevrelerinde çekilmiş olan doğa fotoğraflarına da yer verildi. Bir çoğu Demirköy ilçesine bağlı köyler olmakla birlikte Kırklareli Merkez ve Kofçaz ilçelerine bağlı köylerden çekilmiş birbirinden güzel fotoğrafın yer aldığı sergi Kırklareli protokolü tarafından da yoğun ilgi gördü.

Gördükleri her fotoğraf hakkında fikir yürüten protokol üyeleri Nedret Benzet ve Erhan Baycan’a da fotoğraflar hakkında sorular sordu. Il Genel Meclisi üyelerinin kendi ilçelerine bağlı köylerden çekilmiş fotoğrafların yer alması ile fotoğrafların üzerinde kritik yapması sergide renkli görüntülere sahne oldu. Demirköy Il Genel Meclisi Üyeleri Saffet Üresin ve Selahattin Birkaya da çekilen fotoğraflar hakkında diğer protokol üyelerini bilgilendirmeyi ihmal etmedi.

1980’li yılların başından bu yana Kırklareli’nin hudut köylerini fotoğraflayan Nedret Benzet’in eski dia, negatif ve sb fotoğrafları yoğun ilgi gördü. Nedret Benzet’in eski ve yeni Erhan Baycan’ın ise son bir yıl içerisinde karelediği fotoğrafların yer aldığı sergi yeni ve eski kombinasyonunu da biraraya getirdi. Son 20 yıl içerisinde yılın muhtelif zamanlarında çekilmiş karelerin yer aldığı sergi katılımcıları, adeta zaman içinde bir yolculuğa çıkardı.

Serginin gezilmesinden sonra protokol ve katılımcılar sergi hakkındaki duygu ve düşüncelerini not defterine yazdılar. Kırklareli’de iki Balkan kültürü aşığı Nedret Benzet ve Erhan Baycan’ın açtığı sergi, 17 Ekim Cumartesi gününe kadar 12:00- 22:00 saatleri arasında gezilebilecek.