"Balkan Kültür ve Sanat Şöleni" bugün gerçekleştirilecek

Kırklareli Belediye Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; Kültür bakanlığı, Kırklareli Valiliği, Kırklareli Belediye Başkanlığı, Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü, Trakyalılar Vakfı ve Yeşilyurt Gazetesi tarafından düzenlenen 'Balkan Kültür ve Sanat Şöleni'nin bugün gerçekleştirileceği bildirildi. Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:


HABER MERKEZİ
“Balkan Kültür Sanat Şöleni ile ilgili Belediye Başkanlığımıza başvuruda bulunulduğunda organizasyonun üzerine hassasiyetle eğilen Başkanımız Cavit Çağlayan gerekli desteği verebileceğimizi kültürlerin kaynaşması ve özün kaybedilmemesinin önemli olduğunu belirtti.
Merkezi Ankara ilinde kurulu, Trakyalılar Vakfı’nın ilimizde bölgemiz insanının birlik, beraberlik ve dayanışmaları ile Balkanlardaki ortak kültürel etkinliklerin korunması ve tanıtımı amaçlı düzenlenecek olan “Balkan Kültür Sanat Şöleni” etkinlikleri 30 Haziran 2009 Salı günü 16.00’da Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda yapılacak.
Bulgaristan, Kosova, Bosna Hersek’ ten ressamların katılımıyla, Resim Sergisi açılışı ve ikramlar ile başlayacak olan program, aynı günün akşamı saat 20.30’da Vilayet Meydanı’ndaki etkinliklerle devam edecektir. Etkinler kapsamında, Balkan Ülkeleri Halk Oyunları ve Kültür Turizm Bakanlığı Sanatçıları konserleriyle Kırklarelili hemşerilerimizle buluşacaklardır.” (s)