Balkan, Rumeli ve Trakyalılar derneklerine Vatansever sahip çıktı

Balkan, Rumeli ve Trakyalılar derneklerine Vatansever sahip çıktı

30 İl derneğinin katıldığı Esenyurt Kültür Festivaline katılmayarak Rumeli ve Trakyalı vatandaşların tepkisini çeken Balkan, Rumeli ve Trakyalılar derneklerine Vecdi Vatansever sahip çıktı.

30 İl derneğinin katıldığı Esenyurt Kültür Festivaline katılmayarak Rumeli ve Trakyalı vatandaşların tepkisini çeken Balkan, Rumeli ve Trakyalılar derneklerine Vecdi Vatansever sahip çıktı. Festival hazırlıklarında yer alan ancak daha sonra kendilerine yeterli standın temin edilmediği gerekçesiyle Esenyurt Kültür Festivali’nde yer almayacaklarını açıklayan Rumeli ve Trakyalılar Derneği birçok kesimden çeşitli tepkiler almıştı. Rumeli ve Trakyalılar olarak kültürlerini tanıtmak için böylesine bir fırsatı kaçırdıklarından dolayı üzüntü duyduklarını söyleyen Trakyalılara hemşerileri olan Rumeli ve Trakyalılar Derneği üyelerinden Vecdi Vatansever sahip çıktı.

Geçtiğimiz gün Romanlar Derneğinin bulunduğu standı teslim alan Vatansever, aynı gün içerisinde Rumeli ve Trakyalılar Dernek standını faaliyete geçirdi.

Esenyurt'taki Balkan, Rumeli ve Trakya derneklerinin fazlalığına değinen Vecdi Vatansever; “Stand konusunda paylaşım ve uzlaşı içerisine giremediler. Bunun içinde katılmama kararı alınmış. Tabi bir boşluk doğdu. Hiç kimse elini taşın altına sokup kapatmadı. Böyle bir organizasyonda yer almadığımız için hemşerilerimizden şikayet ve sitemler duyduk. Bu durumda görev bize düştü. Bu eksiği kapatma adına Rumeli ve Trakyalılar Dayanışma Derneği üyesi olarak stand açıp bölgemize ait Deliorman kebabını halkımıza ve hemşerilerimize burada tanıtmaya başladık.” 

Koca Yusuf, Kel Aliço gibi büyük pehlivanların yetiştiği bir bölge olan Deliorman'ın halk dilindeki meşhur kebabı “Kebapçı Estem Cafe” sponsorluğunda Esenyurt Kültür Festivalindeki Rumeli ve Trakyalılar Dernek standında tüm Esenyurtlular'ın beğenisine sunuldu.

Rumeli ve Trakyalılar Dernek Standı’nda bulunan görevliler yöresel kıyafetlerle, el işi çoraplar ve çantaların süslediği standta Esenyurt halkına kültürlerini tanıtıyorlar. 

Attığı bu adımla tüm Rumeli ve Trakyalılar'ın yüzünü güldüren Vecdi Vatansever Festival'in tüm kültürler arasındaki yakınlaşmayı sağladığını ifade ederek, 'başka kültürlerle ve diğer illerden olan komşularımızla tanışmak çok güzel.

Bu organizasyondaki tek eksik olan Rumeli ve Trakyalıların da artık Esenyurt Kültür Festivalinde yerini almıştır. Tüm hemşerilerimizi ve Esenyurt halkını standımıza bekliyoruz.' dedi.