Balkan Ülkeleri Kütüphaneleri Birliği Kurulacak

 Balkan Ülkeleri Kütüphaneleri Birliği Kurulması Kararı Yükseköğretim Kurulu'nca Onaylandı.



Trakya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nca 05-07 Haziran 2008 tarihleri arasında düzenlenen “Balkan Ülkeleri   Kütüphaneler Arası Bilgi-Belge Yönetimi ve İşbirliği” Sempozyumu sonunda yayınlanan sonuç bildirgesinde kurulması kararı alınan “Balkan Ülkeleri Kütüphaneleri Birliği”nin “Çalışma Esasları” Yükseköğretim Kurulu’nun 04.03.2009 tarihli toplantısında incelenmiş, Dışişleri Bakanlığının olumlu görüşü de dikkate alınarak onaylanması uygun bulundu.
Trakya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ender Bilar ile Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı personeli Yaşagül Ekinci tarafından hazırlanan “Balkan Ülkeleri Kütüphaneleri Birliği Çalışma Esasları”nın Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanarak uygun görülmesi, 45. Kütüphane Haftası kutlamaları öncesinde büyük mutluluk yaşanmasına vesile oldu.
T.Ü. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ender Bilar, yaptığı açıklamada; “Sayın Rektörümüzün, Sayın Rektör Yardımcılarımızın, Sayın Genel Sekreterimizin ve Daire Başkanı arkadaşlarımın desteği ile yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde böylesine güzel bir adım atıldı. Ekip ruhu ile gerçekleştirdiğimiz bu çalışmanın henüz hazırlık aşamasındayız. Bundan sonraki aşamada kurucu üyelerin nezdinde birliği hayata geçirmek için gerekli adımları atacağız. Başta Sayın Rektörümüz olmak üzere desteklerini esirgemeyen Üniversitemizin tüm değerli yöneticilerine ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
T.Ü. Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, “Balkanlar’da bilimsel ve kültürel işbirliği yelpazesinin genişletilmesinden yana olan Üniversitemiz, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ender Bilar’ın girişimleriyle yeni bir başarıya daha imza atmıştır. Hedefimiz Balkan ülkeleri üniversiteleri olarak elektronik kütüphaneciliğin gelişmesine katkıda bulunmaktır. Üniversitemiz Balkanlar’da süratli bir şekilde yol almaktadır. Elektronik kütüphanecilik alanında yalnızca ulusal alanda değil, uluslararası alanda da sayılı kütüphaneler arasına giren Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi, başarılı çalışmalarına her gün bir yenisini eklemektedir. Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ender Bilar’ı, çalışma arkadaşlarını ve emeği geçen herkesi kutluyorum ve Balkanlar’da yeni bir ses getireceğimize inanıyorum” dedi. (s)