Banka kartınızı kimseye vermeyin, şifrenizi kimseye göstermeyin

Banka kartınızı kimseye vermeyin, şifrenizi kimseye göstermeyin

Edinilen bilgilere göre 1 Ağustos günü ilçemiz Babaeski’de 81 yaşındaki F.B. isimli şahıs emekli maaşını çekmek için saat 07:00 sıralarında bankaya gitti. Bankamatiğin arızalı olduğunu gören F.B.’nin o sırada yanına bir şahıs geldi. Şahsın maaşını başka bir bankadan da çekebileceğini söylemesi üzerine F.B. ve şahıs birlikte başka bir bankaya gittiler. Daha sonra şahıs yardım etme bahanesi ile F.B.’den maaş kartını ve şifresini istedi. Daha sonra şahıs F.B.’ye “Burası da arızalı. Bir kaç dakika bekle. Sonra kartını al” diyerek bankadan uzaklaştı.

Biraz bekledikten sonra kartını bankamatikten alamayam F.B. kartını iptal ettirmek için ilgili bankanın müşteri hizmetlerini telefonla aradığında, maaş hesabından 820 TL paranın Edirne ili Havsa ilçesinde aynı gün saat: 07.32 sıralarında çekildiğini öğrendi. F.B. yaşlı olmasından dolayı aynı gün polise gidemedi. Ertesi gün polis merkezine giden F.B. şüpheliden davacı ve şikâyetçi olduğunu beyan etti.

Yetkililer, özellikle emekli maaşını çekmek için bankaya giden yaşlıların, bu konuda çok dikkatli olmasını belirterek, yanlarında çocukları veya çok yakın akrabaları olmadıkça banka personeli de dahil olmak üzere hiç kimseye kartlarını vermemelerini ve şifrelerini de kesinlikle söylememelerini ifade ettiler. Yaşanan bu olay özellikle banka önlerinde yardım etme bahanesiyle yaklaşan hiç kimseye güvenilmemesi gerektiğini bir kez daha göstermiş oldu.