Başbakan Erdoğan; "AK Parti aydınlığı, 30 Mart'ta Kırklareli'ni de aydınlatacak"

Başbakan Erdoğan; 'AK Parti aydınlığı, 30 Mart'ta Kırklareli'ni de aydınlatacak'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün 45. mitingini Kırklareli’de gerçekleştirdi. İlimiz Dingiloğlu Parkı, Cumhuriyet Meydanı önünde halka seslenen Erdoğan, Belediyeciliğin kendi işleri olduğunu ve adayları Cengiz Bağdan'ı da Kırklarelililer'e emanet ettiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, AK Parti aydınlığının 30 Mart’ta Kırklareli'yi aydınlatacağını da ifade etti.

Ilimize helikopterle ulaşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 12.00’de Kırklareli Atatürk Stadına geldi. Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş ve partililer tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan otobüsle mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’na geçti. Kırklarelililer Başbakan Erdoğan’ı, Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın yazdığı, ‘Duble yolları kazandırdığınız için teşekkür ederiz’, Kırklareli Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği’nin yazdığı, ‘Üniversite için teşekkür ederiz’, Ticaret Borsası’nın, ‘Çiftçimize verdiğiniz desteğe teşekkür ederiz’, ‘Peynir kentine hoş geldiniz’ pankartları ile karşıladı.

Miting öncesi Cumhuriyet Meydanı’na girenlerin üzerleri güvenlik görevlileri tarafından arandı. Polisler herkesi güvenlik kontrolünden geçirdi. Keskin nişancı polisler miting alanının çevresindeki bina ve tarihi Hızırbey Külliyesi’nin üzerinde nöbet tuttu.

Mitingde, ilk olarak sırasıyla AKP’nin Belde ve Ilçe belediye başkan adayları halka tanıtıldı. AKP Il Başkanı Ahmet Ibrikçi gerçekleştirdiği kısa konuşmasında; “29 Mart’ta hep beraber Kırklareli’de bir tarih yazacağız ve Kırklareli’nin makus talihini yeneceğiz” dedi. Daha sonra yoğun tezahürat ve alkışlar eşliğinde AKP Kırklareli Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan kürsüye davet edildi. Bağdan meydanı dolduran kalabalığa seslenerek; “Bu topluluğu gördükten sonra, şunu artık rahatlıkla söyleyebilirim ki; Kırklareli ayağa kalkmıştır” dedi.

Bağdan konuşmasında şunları kaydetti; “1999 yılı öncesindeki su şebekesinin halini hatırlıyorsunuz değil mi? Işte ben o dönemde Belediye Başkanı olduğumda 50 yıl sonra yer altına girdim ve Kırklareli’ni temiz suya kavuşturdum. 1999-2004 yılları arasında herkes, kendi evinin çeşmesinden su içiyordu. Ama şu anda çeşmelerimizden çamur akıyor. 50 yıl boyunca Kırklareli ileri gideceğine hep geri gitti. Bu yüzden diyorum ki; Gelin birlik olalım ve Kırklareli’nin bu makus talihini değiştirelim. Her şey Kırklareli için!”

Bağdan’ın konuşmasının ardından ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan miting alanına geldi. Eşi Emine Erdoğan ile halkı selamlayan Başbakan konuşmasında 1999'da Kırklareli Pınarhisar'da 4 ay misafir olduğunu, Kırklarelilileri hemşehrisi olarak gördüğünü söyledi. AK Parti'yi kurduktan sonra ülkenin her yerini adım adım dolaştığını anımsatan Erdoğan, ''Aşık Veysel gibi, uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz, gece'' diye konuştu.  

Erdoğan, bir ay içinde Anadolu'nun, Trakya'nın her karışını dolaştıklarını, bugün 45'inci mitingini yaptığını, sadece seçim için meydanlara çıkmadıklarını, partinin kurulduğu tarihten beri il, ilçe ve köylerde olduklarını, o günden beri hizmet derdinde olduklarını anlattı. Doğu-batı, kuzey-güney ayrımını kabul etmediklerini, Istanbul'un batısına geçemeyen, Sivas'ın doğusuna adım atmayan siyasetçilerden olmadıklarını kaydeden Erdoğan, Kırklareli'nin de bu vatanın toprağı olduğunu, Istanbul'a hangi sevdayla yatırım yaptıysalar, diğer illere de aynı sevdayla yatırım yaptıklarını, Ankara'ya nasıl hizmet götürdüyseler Bitlis'e de öyle hizmet ettiklerini dile getirdi.

Erdoğan, 80 ile ne taşıdıysalar aynı oranda Kırklareli'ne taşıdıklarını ifade ederek, ''Çünkü bizim anlayışımız hizmet siyaseti. Biz ideolojik siyaset peşinde değiliz. Biz, kimlik siyaseti peşinde değiliz. Çünkü biz, milletimize efendilik etmek için gelmedik, biz milletimize hizmetkar olmak için geldik. Atatürk ne diyor? “Millete efendilik yoktur, millete hizmetkar olmak vardır'' dedi.

Erdoğan, siyasetlerinin, ''birleştirme, kaynaştırma, bütünleştirme siyaseti'' olduğunu, hangi il ya da ilçenin kendi partilerine oy verdiğine bakmadıklarını söyledi. Dertlerinin, şu parti, bu parti olmadığını dile getiren Erdoğan, ''Bizim derdimiz milletimiz. Biz, bunun için varız. Biz şunu söyledik, Türkiye, şehirleriyle kalkınacak. Kırklareli kalkınacak, Türkiye kalkınacak. Kırklareli'nde esnafın, çiftçinin, işçinin, memurun yüzü gülecek, Türkiye'nin yüzü gülecek'' diye konuştu. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu seçimde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası taşıyan kimlik belgesine sahip olmayanların oy kullanamayacağını anımsatarak, ''Eğer kimlik numaranız yoksa, kimlik numaranızı alın ve demokratik hakkınızı 29 Martta kullanın'' dedi.

Erdoğan, yaptığı konuşmada Kırklareli'nin Türkiye'nin en eğitimli illerinden biri olduğunu ve daha önce kente verdikleri üniversite kurma sözünü yerine getirdiklerini söyledi. Kırklareli'ndeki susuzluk sorununu kendilerinin çözeceğini ifade eden Erdoğan, son 6,5 yılda Kırklareli'ne üniversitenin yanı sıra 449 derslik yaptıklarını ve 2 bin 99 adet bilgisayar göndererek ADSL sistemi kurduklarını anlattı.

Her yıl okulların açıldığı gün sıraların üzerinde ücretsiz kitapların var olduğunu kaydeden Erdoğan, önümüzdeki yıldan itibaren açık ilköğretim ve açık liseye de kitapları ücretsiz vereceklerini söyledi.

Üniversite öğrencilerine 180 TL burs verdiklerini ve başvuran herkese kredi ya da üniversite bursu tahsis ettiklerini hatırlatan Erdoğan, annelerin çocuklarının eğitiminde hiçbir engel tanımamalarını, kaç çocuk olursa olsun, ilköğretime giden kızlara 30, erkeklere 20, orta öğretime giden kızlara 45, erkeklere de 35 TL yardım yaptıklarını ve bunu annelerin hesabına yatırdıklarını belirtti.

Erdoğan, sağlık alanında Kırklareli'ne 24 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını, ayrıca sosyal yardım için de 21 milyon TL kullanıldığını belirtti. Ayrıca TOKI'nin, kentte 1294 konutluk inşaatının sürdüğünü, yoksullara yönelik 45 metrekare peşinatsız, ayda 100 TL taksit ve 20 yıl vadeyle konut yapacaklarını anlatan Erdoğan, ilde iktidara geldiklerinde 9 kilometre olan bölünmüş yola, 55 kilometre bölünmüş yol eklediklerini ifade etti.

Erdoğan, Kırklareli'ye doğalgazı da getirdiklerini, kömürün hep kadınlar tarafından taşındığını, her türlü kül, duman ve isin kahrını kadınların çektiğini belirterek, ''Artık Kırklareli'nde doğalgaz hem sanayide hem de konutlarda var. Benim vatandaşımın insanca yaşamak hakkı değil mi? 'Doğalgaz pahalı' diyorlar. Insan sağlığından daha pahalı değil'' diye konuştu.

Erdoğan, Kırklareli'nde çiftçiye 382 milyon TL para yardımı yapıldığını, KÖYDES Projesi çerçevesinde de Kırklareli'nin köylerine 25 milyon TL harcandığını söyledi. Belediyeciliğin kendi işleri olduğunu ve adayları Cengiz Bağdan'ı da Kırklarelililer'e emanet ettiğini söyleyen Erdoğan, AK Parti aydınlığının 30 Martta Kırklareli'yi aydınlatacağını ifade etti.

Erdoğan, daha sonra miting alanında bulunanlarla ''Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Sen Türkiye'sin büyük düşün. Sen Kırklareli'sin büyük düşün. Işimiz hizmet, gücümüz millet ve her şey Türkiye için'' sözlerini tekrarlattı. Erdoğan’ın ''Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi dinlediğim tüm şarkılarda, bize her şey sizi hatırlatıyor'' sözlerine de meydanı dolduran kalabalık eşlik etti. 

Erdoğan, Vilayet Meydanı’nda gerçekleştirilen açılış töreninin ardından, saat 15.30 sularında Tekirdağ’a gitmek üzere ilimizden ayrıldı.