Başbakan Erdoğan, "Trakya Projesi"ni açıkladı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Kırkpınar'dan bunların alacağı çok ders var. Kırkpınar'dan öğrenecekleri çok şey var. Kırkpınar'da yenilen güreşçi dersini çıkarıyor. Sonraki seneye daha sıkı hazırlanıyor ama bunlar yenildikçe güreşe doymuyorlar. Maalesef daha deste küçük boy, tozkoparan bile olamadılar'' dedi.

     Recep Tayyip Erdoğan, partisince Edirne Selimiye Alanı'nda düzenlenen mitingde, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirdi.
     Erdoğan, şunları kaydetti:
     ''Bizim siyasetimiz hizmet siyaseti, onlarınki ise hezimet siyaseti. Aslında Kırkpınar'dan bunların alacağı çok ders var. Kırkpınar'dan öğrenecekleri çok şey var. Kırkpınar'da yenilen güreşçi dersini çıkarıyor. Sonraki seneye daha sıkı hazırlanıyor ama bunlar yenildikçe güreşe doymuyorlar. Maalesef daha deste küçük boy, tozkoparan bile olamadılar.
     Haftalardır nasıl bir üslupla konuştuklarını görüyorsunuz. Haftalardır nasıl hakaretler ettiklerini görüyorsunuz. Haftalardır yalanla, iftirayla ve karalamayla AK Parti'nin üzerine nasıl geldiklerini siz çok iyi biliyorsunuz. Açıkça bunun ne anlama geldiğini milletimiz çok iyi biliyor. Demek ki eser üretiyoruz, hizmet üretiyoruz ve çalışıyoruz. Türkiye'nin meselelerini, şehirlerimizin sorunlarını çözüyor, demek ki Edirne'nin dertlerine derman oluyoruz. Çünkü meyve veren ağaç taşlanır.''
     Muhalefetin iktidar olmakla bir derdi olmadığını belirten Erdoğan, Baykal'ın, kendisine ''AK Parti yüzde 52 oy almazsa genel başkanlığı bırakacak mısın?'' diye sorduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:
     ''Ben diyorum ki, 'Eğer birinci parti olmazsam genel başkanlığı bırakırım' Sayın Baykal, daha maçın başında sonucun 3-0'mı, 4-0'mı, 5-0'mı olacağını düşünüyor. Bunların birinci parti olma gibi bir derdi yok.
     Ben diyorum ki seninle şöyle anlaşalım, Sayın Baykal bizim partimiz birinci parti olmazsa ben genel başkanlığı bırakacağım, sen de bırakacak mısın? Bunu neden söylüyorum biliyor musun? CHP'li kardeşlerimi kurtarmak için söylüyorum. Siyaset kalkıp da 70-80 yaşında insanların hala o koltukta oturup sürdürdüğü şey olmasın. Kalk akıl ver, danışmanlık yap, vakıfların başında ol. Yaşın 70 oldu 70. Hala meydanlarda hakaret ediyorsun, 70 yaşındaki insan örnek olur değil mi? Kalkıyor diyor ki, 'Bu iktidar bizi dinliyor. Yav diyor halk telefonda hükümete hakaret eder, küfreder, ağız tadıyla birbirine küfür edemiyor' diyor. Bak Sayın Baykal ayıp oluyor, çirkin oluyor. Torunların var belki torunundan torunun olacak çok ayıp. Bu çocuklara ahlaki noktada örnek olman lazım. Tutturmuş 'televizyona çıkalım televizyona.' Çık Çarkıfelek'e, Televole'ye. Senin şovmen arkadaşların var. 29 Mart'ta asıl şovu benim milletim yapacak. Bunun adı demokrasi şov olacak.''
     Baykal'a siyaseti merhum Bülent Ecevit'in öğrettiğini ifade eden Erdoğan, ''Ama Sayın Baykal son dönemde merhum Ecevit'i ziyadesiyle üzdü. Merhum Ecevit Sayın Baykal'ı çok güzel tanımış. Baykal, 'eskisi gibi hırcın ve hizipçi' demişti. Dünya değişti, Türkiye değişti, şehirlerimiz değişti ama Sayın Baykal değişemedi. Ama Edirne, bu değişimi gerçekleştirecek ben bunu görüyorum'' dedi.
    
     -TRAKYA PROJESİ-
    
     Türkiye'nin her tarafına hizmet götürdüklerini anlatan Erdoğan, Trakya bölgesinde de ''Trakya Projesi''ni yaşama geçireceklerini bildirdi.
     Erdoğan, şöyle devam etti:
     ''Biliyorsunuz GAP ve DAP projeleri var. İnşallah biz de Trakya Projesi'ni uygulamaya koyuyoruz. Keşan ve Enez ilçelerinin ekonomisini kurtaracak ve yaklaşık 320 bin dönüm araziyi sulayacak Hamzadere Barajı'nı bu yıl hizmete açacağız. Biliyorsunuz, bu barajın temeli atılıp bırakılmış, unutulmuştu. Adeta çürümüştü. Ama biz milletvekillerimizin talepleri doğrultusunda ele aldık, yüzde 72 seviyesine getirdik. İnşallah bu yıl hedefimiz tamamlamak.
     Yine Uzunköprü, Havsa ve Meriç ilçelerinin ekonomisini düzeltecek olan, ama hiçbir siyasinin cesaret edemediği 520 bin dönüm araziyi sulayacak Çakmak Barajı'nı biz başlattık, yapımı hızla devam ediyor.''
     Erdoğan, konuşmasının sonunda partisinin Edirne Belediyesi başkan adayı Mustafa Hatipler'e sahip çıkılmasını da istedi. Edirneliler'den sandığa gitmelerini isteyen Erdoğan, ''Son söz sizin, karar sizin. Gün, birlik ve beraberlik günü. Değişimi Edirne'den başlatın'' diye konuştu.
     Erdoğan, konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan'la birlikte mitinge katılanlara karanfil attı.
     Erdoğan, daha sonra eşi Emine Erdoğan ile birlikte yürüyerek, Sarıcapaşa mahallesindeki AK Parti Edirne İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.
     Burada bir süre dinlenen Erdoğan, daha sonra partililerle basına kapalı toplantı yaptı.