Başbakan Recep Tayip Erdoğan Kırklareli'ndeydi; "Kırklareli, Cengiz Bağdan ile hak ettiği hizmetleri alacak"

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan dün saat 13.00'te Kırklareli Merkez ilçe Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Miting'te Kırklareli halkına seslendi. Erdoğan, Belediye Başkan Adayları Cengiz Bağdan'ın Başkan olması halinde Kırklareli'nin hak ettiği hizmetleri alacağını kaydetti. Erdoğan, Kırklareli ile ilgili bazı açıklamalarda da bulundu…

Kırklareli dün saat 13.00’te Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı misafir etti. 29 Mart’ta yapılacak olan Yerel Seçimler için Türkiye gezilerini sürdüren Başbakan Erdoğan bu kapsamda dün saat 13.00’te Kırklareli’ne geldi. Kırklareli Atatürk Stadyumu’na Helikopter ile inen Erdoğan, Seçim Otobüsü ile 100. Yıl Caddesi ile Karaumur Caddesi üzerindeki esnaf ve vatandaşları selamlayarak mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’na geldi.
* “Sen Ergenekon’un Avukatıysan, ben de Milletimin Avukatıyım”
Başbakan Erdoğan yaptığı konuşmasında Ana Muhalefet Partisi CHP’nin Genel Başkanı Deniz Baykal’a yüklendi. Türk Milleti’nin hiçbir zaman CHP’yi tek başına iktidar yapmamasından dolayı Baykal’ın kendilerini kıskandığını belirten Erdoğan, koalisyon dönemlerinde de CHP’nin Türk Milleti’ne kalıcı bir eser bırakmadığını ifade etti. Erdoğan eşeğin bile öldüğünde semerinin kaldığını, CHP’nin bir eser bırakamamış ve hizmet yapmamış olmasından dolayı kendilerinin yaptığı hizmetleri azmedemediğini vurguladı.
Ergenekon’un Avukatlığına soyunan Baykal’ın Bununla karanlık dehlizlerde milletin arasına nifak tohumları ektiğini belirten Erdoğan kendisinin de Milletin Avukatı olduğunu ifade etti.
* “CHP döneminde millet Karaborsa’ya ve Karneye mahkum edildi”
Deniz Baykal’ın Sanayi Bakanlığı döneminde Türk Milleti’nin Tuz’dan yağa, ekmekten benzine kadar bir çok şeyi ya karaborsadan ya da karne ile aldığını belirterek, eskilerin CHP zamanındaki bu uygulamaları çok iyi bildiğini belirtti.
AK Parti’nin Kırklareli Belediye Başkan Adayı Cengiz Bağdan’ın Kırklareli Belediye Başkanı seçilmesi halinde Kırklareli’nin hak ettiği hizmetleri en iyi şekilde alacağını da belirten Başbakan Erdoğan Kırklareli’ne bugüne kadar yapılanlarla ilgili olarak şunları kaydetti:
* “Biz eğitimde engel tanımıyoruz”
“Kırklareli’nde iktidarımız döneminde 449 dersliğin yapımını tamamladık. Okullarımızda Bileşim Teknolojileri Sınıfları’nı kurarak 2 bin 99 adet Bilgisayar gönderdik. DSL Sistemi’ni kurdurduk benim buradaki öğrencim artık dünya ile iletişim kurabiliyor. Bugünde Tekstil Meslek Lisesi ve bir İlköğretim Okulumuzun açılışını yapacağız. Her yıl okullar açılırken zengin fakir ayrımı yapmadan kitapları sıraların üzerinde buluyor muyuz? Evet buluyoruz 6 yıldan beridir bunu yapıyoruz bundan sonra da yapacağız. 900 bine yakın Açık İlköğretim ve Açık Lise öğrencimize de kitaplarını ücretsiz olarak vereceğiz.
Üniversiteye giden öğrencilerimize bizim iktidarımız öncesinde verilen Burs miktarı 45 TL idi. Biz bunlara 180 TL Burs veriyoruz. Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalanlara kahvaltıda yüzde 50, akşam yemeğinde de yüzde 50 destek veriyoruz. İmkanlarımız arttıkça bu miktarları arttıracağız. Bütün öğrenci annelerine Kredi Bursu ayrım yapmadan veriyoruz. İlan edilen tarihler arasında müracaatlarını yapan herkese bunlar veriliyor.
Eğitimde engel tanımıyoruz. Hiçbir anne benim imkanım yok diye çocuğunu okula göndermemezlik yapmasın. İlköğretimde okuyan kız öğrenciye 25 TL, erkek öğrenciye 20 TL, ortaöğretimde kız öğrenciye 45 TL, erkek öğrenciye de 40 TL veriyoruz. Müracaatta bulunanların parasını alamadım demesi diye bir şey yok. Çünkü annenin hesabına para yatırılıyor.
* “Halk içinde muteber nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi”
Sağlıkta da büyük atılımlar yaptık. Hastaneleri birleştirmemiz ile birlikte vatandaşlarımız çok rahata kavuştular. Daha önceleri sabahın erken saatlerinden itibaren hastanenin eczanesinde ilaç kuyruğuna giriliyordu. Birde eczanede verilen ilaç yoksa vay halinize. Şimdi öyle mi isteyen istediği yerden ilacını alabiliyor. Eğer ilaç eczanede yoksa hemen eczane sahibi size bir çay ısmarlayarak ilacınızı kurye ile ulaştırıyor. Daha önce böyle bir şey var mıydı. Bunu sizlere soruyorum.
Bize sorabilirsiniz niçin bu kadar büyük bedeller harcıyorsunuz. Çünkü biz “Halk içinde muteber nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” diyen Kanuni’nin torunlarıyız. Zira biz sağlıklı bir nefese devleti feda eden atalarımızın torunlarıyız. Bizden öncekiler hastanelerden ölüleri bile rehin tuttular. Ne yapacaktınız onları turşusunu mu kuracaktınız. Bizim dönemimizde artık hastanelerde rehin dönemi bitti.  Çünkü biz insan öncelikli bir iktidardan yanayız. Önce insan sonra devlet diyoruz. İnsan yücelsin ki devlet yücelsin diyoruz. İnsan güçlü olmadığı sürece devletin bir anlamı var mı.
Kırklareli’nde sağlık alanında 24 milyon TL yatırım yaptık. 25 yataklı İğneada Devlet Hastanesi, 16 Yataklı Merkez Devlet Hastanesi Ek Binası, 6 adet Sağlık Ocağı’nın yapımını biz başlattık, süratle tamamladık ve hizmete açtık. Ayrıca 100 Yataklı Babaeski Devlet Hastanesi Ek Binası şu anda ihale aşamasındadır. Onu da süratle tamamlayarak önümüzdeki yıl hizmete açmayı planlıyoruz. Kırklareli’ndeki Uzman Hekim Muayenehane sayısı bizden önce 49’du. Biz bu sayıyı 118’e çıkarttık. Sağlık Ocakları’nda Muayenehane Oda sayısı 49’du. Bunu da 93’e çıkarttık. 2002 yılında Kırklareli’nde Acil Ambulans sayısı 3’tü bunu da 13’e çıkarttık ve Ambulans hizmetlerini ücretsiz hale getirdik.
* “100 TL taksitle sizleri ev sahibi yapacağız”
Lüleburgaz Adalet Sarayı’nı biz açtık. Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü binasını biz tamamladık. Sosyal Yardım olarak biz Kırklareli’ne 21 milyon TL para aktardık. Bunun içinde Kömür Yardımı var, erzak destekleri var ve hiçbir geliri olmayanlara bağlanan maaşlar var. Toplu İdaresi tarafından Kırklareli’nde 1294 adet Konut’un inşaatı devam ettiriliyor. Bunlar tamamlanınca kira öder gibi taksidini vererek 10-15 senede ev sahibi olacaksınız. Bunun yanında 45 metrekarelik konutların yapımını da başlatıyoruz. Bunlarda durumu olmayanlardan peşinat alınmayacak ayda 100 TL taksit ile 20 sene içerisinde ev sahibi olmanıza imkan tanıyacağız. Bunun içinde Cengiz Bağdan ile burada belirleme yapıp bu hizmeti de sizlere ulaştıracağız.
* “Doğalgaz Kırklareli’nde hem sanayi tesislerinde hem de konutlarda kullanılıyor”
2002 yılına kadar Kırklareli’nde 9 Kilometre bölünmüş yol yapılmış. Bizim iktidara geldiğimiz günden bu güne kadar buna 55 kilometre bölünmüş yol ilave ettik. Yani onların 79 senede yaptıklarının 6 katını biz 6,5 yılda yaptık. Biz hükümete geldiğimizde 9 ilde Doğalgaz vardı, şimdi 63 ilimizde doğalgaz bulunuyor. 2006 yılından bu yana Doğalgaz Kırklareli’nde hem sanayi tesislerinde hem de konutlarda kullanılıyor. Olmayanlara tavsiye ediyorum alsınlar, çünkü insanca yaşamanın erdemine varsınlar.
* “Kırklarelili çiftçilere 382 milyon TL desteklemede bulunduk”
Bizim Kırklareli’ndeki çiftçi kardeşlerimize yaptığımız destekleme tutarı 382 milyon TL’dir. Bu parayı bizzat biz Kırklarelili çiftçi kardeşlerimizin eline verdik. Bunun içinde prim desteği, gübre desteği, mazot desteği, doğrudan gelir desteği hepsi bunun içerisinde. KÖYDES kapsamında 25 milyon TL Kırklareli’nin köylerine gönderildi. 123 köyünüzün içme suyu tamamlandı.  Merkez Dolhan Göleti, Lüleburgaz Tuğrulbey Göleti, Armağan-Çukurpınar Sulaması hizmete açılıyor. İlave sulama şebekesinin yüzde 92 gibi bir kısmını tamamladık. Yüzey sati sulamasında yüzde 86+ bir fiziki gerçekleşme sağladık onu da en yakın zamanda bitireceğiz. Kızılcıkdere Sulaması da plana kondu, tasdik edilmesinden sonra onu da ihale edeceğiz.
Kırklareli’ni hak ettiği hizmetlere kavuşturmak için Kırklareli Belediye Başkan Adayımız Cengiz Bağdan’ı, İlçe Belediye Başkanlarımızı, Belediye Meclis Üyelerimizi ve İl Genel Meclisi Üyelerimizi sizlere emanet ediyorum.” (s)

 Başbakan Erdoğan’dan Kırklareli’nde toplu açılış

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kırklareli’nde yaptığı miting sonrası toplu açılış yaptı.

HABER MERKEZİ

Kırklareli Merkez ilçede Cumhuriyet Meydanında miting yapan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte mitingin ardından toplu açılış yaptı. Kırklareli Vilayet Meydanında yapılan toplu açılışta TEM Otoyol ayrımı – Kırklareli il Merkezi bölünmüş yolu, Babaeski - TEM otoyolu arasındaki bölünmüş yolu ve Babaeski çevre yolu, Lüleburgaz Büyükkarıştıran Tekstil Meslek Lisesi, TOBB Lisesi Kapalı Spor Salonu, Kırklareli 4 Nolu Hayrettin Tuncan Sağlık Ocağını ve Vize Sosyal Güvenlik Merkezi’nin açılışını yaptı. Başbakan Erdoğan yaptığı konuşmada;
“Bugün açılışını yaptığımız bu hizmetlerin Kırklareli halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ülkemizin bu güzel iline yeni eserler kazandırmaktan dolayı son derece mutlu olduğumu da ifade etmek isterim. Biz ülkemiz için 81 vilayetimiz için yeni ufuklar belirledik. Altı buçuk yıl boyunca hedeflere ulaşmanın çalışmaları içerisinde bulunduk. Dün Başbakanlığımda 6 yıllık süreyi doldurdum. Bu 6 yıl içerisinde hamdolsun il il koşturdum. 81 vilayette en az gittiğim ile en az 3 kez Başbakan olarak gittim. Çünkü Ankara’ya mahkum olmuş bir iktidarın ülkemize hiçbir şey veremeyeceğini çok iyi biliyordum. Bütün çalışmaları yerinde gördüm, yerinde yürüttüm. Çalışmalarımız sonrası ülkemizin altı yıl önceki haliyle şimdiki halini kıyas etmek gerçekten beni farklı bir şekilde mutlu etti.
Vatanımız olan Türkiye Atatürk’ün de ifade ettiği gibi çağdaş kültürel bir Türkiye olması gerekiyordu. Bunun için bir hizmet siyaseti gerekiyordu. İşte biz bunu yapmak suretiyle hamdolsun Türkiye’nin dört bir yanını bir görerek yapmayı başardık. Bundan öncesinde neden Kırklareli’nde üniversite yoktu? Bundan öncekiler acaba bunu yapmaktan yoksun muydu? Ne için yapmadılar? Biz dedik ki Kırklareli’nde büyüyen evlatlarımız başka illerde koşturmasın, kendi ilinde okusun, burada yetişsin. İşte bu düşüncelerle 81 ilde de üniversite açtık. Hamdolsun üniversitesi olmayan ilimiz kalmadı. Şimdi bu üniversitelerimiz eğitim öğretime katkıda bulunmakta kalmayacak, şehrin kalkınmasında da büyük rol oynayacak. Bu açıdan bakıldığında ben üniversitelerimiz ve şehirlerimiz noktasında son derece mutluyum. Toplu açılışlarımızda Kırklareli’mizin yüzünü güldürecek açılışlar yapıyoruz. Bugün burada Lüleburgaz Bahçeli Evler İlköğretim Okulu’nun, Türkiye Odalar Borsalar Birliği Lisesi Spor Salonu’nun ve Kırklareli 4 Nolu Sağlık Ocağının açılışını yapacağız. İllere ilçelere yapılan hizmetlerden tüm halk istifade ediyor. Kırklareli ilçeleriyle dolaşırsanız sadece Vakıflar Genel Müdürlüğümüzün şu tarihi eserleri nasıl değerlendirdiğini görürsünüz ve “Tarih tekrar ayağa kalktı” dersiniz. Tarihi olmayan bir milletin geleceği olmaz bunu böyle bilmelisiniz. Bunu biz başardık. Tarihi eserler bir ile turist çekmekte yardımcı olur. Biz iktidara gelmeden evvel Türkiye’ye gelen turist sayısı 11 milyondu, şimdi ise 26 milyona ulaştı. Dünyayı dolaşacaksın ki, Türkiye’yi tanıtacaksın ki o insanlar buraya gelsin. Biz bunu başardık.
57 trilyon yatırım ile Tem otoyol ayrımı ve 27 kilometre bölünmüş yolu tamamladık bugün hizmete açıyoruz. Böylece Kırklarelililerin İstanbul’a gidişini kolaylaştırıyor yolculuk süresini kısaltıyoruz. Aynı şekil Kırklareli merkezinden Dereköy Hudut Kapısı yolunun da 7 kilometrelik kısmı tamamlandı. Geri kalan kısmı da önümüzdeki günlerde tamamlanmasını bekliyoruz. Toplamda 90 trilyon yatırımla yapılan yolun tamamlanması durumunda Dereköy TIR trafiğinin de açılmasını da sağlamış olacaktır. Doğu Avrupa’ya yönelik karayolu taşımacılığı için çok avantajlı bir güzergahı özellikle Romanya, Moldova güzergahlarında 200 -  250 kilometrelik kısalmayı da bu şekilde sağlamış olacağız. Bugün açılışını yaptığımız diğer yatırım ise Babaeski Kırklareli arasındaki 14 kilometrelik bölünmüş yol ve Babaeski çevre yolu. Artık ulaşımı, Kırklarelili vatandaşlarımız için çile olmaktan çıkartıyoruz. Vize ilçemizde de Soysal Güvenlik Merkezini de hizmete açıyoruz. Lüleburgaz, Babaeski ve Vize ilçelerimizde Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü kurulmasına karar verildi. Bu kararın hemen ardından hızla ilçelerimizde Sosyal Güvenlik merkezlerini yapmak için çalışmalar başlattık. Artık benim Vize’de yaşayan vatandaşım Kırklareli’ne gitmek zorunda kalmayacak. Lüleburgaz ve Babaeski ilçelerimizdeki çalışmalarımız da devam ediyor. Ben bu duygularla açılışını yaptığımız çalışmaların hayırlı uğurlu olmasını diliyor, Lüleburgaz Bahçeli Evler İlköğretim Okulu’nun arsasını bağışlayan Cavit Bey’e ve Kırklareli 4 Nolu Sağlık Ocağı’nı yaptıran hayırsever Hayrettin Tuncan’a şükranlarımı sunarken çalışmalarımıza katkıda bulunan Valimize de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Konuşmanın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile birlikte Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş eşi Aylin Coş, AK Parti Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam ve eşi Nihal Sarıçam toplu açılışı yaptı. Toplu açılışın ardından Başbakan Erdoğan Vali Coş’u makamında ziyaret etti. Basına kapalı yapılan ziyaret yaklaşık 30 dakika sürdü. Ziyaretin de ardından Başbakan Erdoğan Tekirdağ’a doğru helikopterle yola çıktı.(ay)