Başıboş atlar Bademlik Mahallesini terk etti

Başıboş atlar Bademlik Mahallesini terk etti

Kırklar Haber gazetemizde 1 Eylül Perşembe günü "Başıboş atlar Bademlik Mahallesinde Cirit Atıyor" başlıklı haberimiz ses getirdi. Bademlik Mahallesi Muhtarı Gürsel Yılmaz yaşanan bu sıkıntılı durumun gazetede haber olmasından, sonra düzeldiğini dile getirerek uzun bir süre mahalleli vatandaşların başıboş atlardan şikayetçi olduğunu gerekli yerlere yapılan şikayetlerin sonuç vermediğini söyleyen Yılmaz "Mahallemizde uzun bir süre devam eden başıboş at sorununa sizlerde şahit olmuştunuz. Günün belirli saatlerinde mahallemiz sınırları içerisine gelen 10-12 adet civarındaki atlar mahalledeki çocukları korkutarak, bazı vatandaşlarımızın bahçelerine zarar verdiler.

 Gerekli mercilere konu ile ilgili olarak şikayetlerimizi iletmemize rağmen bu konuyla ilgilenen olmadı veya at sahipleri duyarsız davrandılar diye düşünüyorum. Kırklar Haber gazetesinde "Başıboş atlar Bademlik Mahallesinde Cirit Atıyor" çıkan haberin ardından atlar mahallemize gelmemeye başladı. Vatandaşların gazetede çıkan haberi görmelerinin ardından atlarını başıboş bırakmadıklarını düşünüyorum. Atların mahallemize gelmemesi ile birlikte mahalle halkımızda rahatladı.

 Bu konuda bizlere yardımcı olan Kırklar Haber gazetesi sahibi ve çalışanları ile Önadım Medya Grubu'na teşekkürlerimi sunuyor, yayın hayatında başarılar diliyorum" dedi.

Muhtar Yılmaz ayrıca, yaşanan bu olayın ardından, Çiftçi Mallar Koruma Derneği tarafından, belirli aralıklarla Belediye hoparlörü aracılığı ile atların başıboş bırakılmaması yönünde, at sahiplerine uyarılar yapıldığını ifade etti.