Basın mensupları ödüllerini aldı

Basın mensupları ödüllerini aldı

Kırklareli İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün düzenlediği "Kırklareli'de Spor" konulu fotoğraf yarışması, dün gerçekleştirilen ödül töreni ile son buldu.

"Kırklareli'de Spor" konulu fotoğraf yarışmasının finali dün yapıldı. Kapalı spor salonunda düzenlenen törende, dereceye giren basın mensuplarına ödülleri verildi. törene Kırklareli Valisi H. Avni Coş, AKP Kırklareli Il Başkanı Ahmet Ibrikçi, Il Gençlik ve Spor Müdürü Ata Karataş, Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, Halkbank Kırklareli Şube Müdiresi Nesibe Geçit, Kırklareli Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Kiraz, Karayolları Şube Şefi Alaattin Koç, Il Sağlık Müdürü Mehmet Bilgin, Il Çevre ve Orman Müdür Vekili Önder Pakdemir, Il Kültür ve Turizm Müdür Vekili Naci Gürbüz ve çok sayıda vatandaşın katıldığı tören saat:15.00'da başladı.

Vali Coş'a teşekkür

Törenin açılışında yapılan konuşmada yarışmanın düzenlenmesinde büyük destekleri olan Kırklareli Valisi H. Avni Coş'a teşekkür edildi. Konuşmada, "Yarışma düzenleme fikri nasıl gelişti? Uzun süredir; Özellikle Gençlik ve Spor Il Müdürlüğü olarak düzenlediğimiz yerel ve ulusal müsabakalarda, yerel basınımız, sağ olsunlar değişik etkinliklerde bizi hiç ama hiç yalnız bırakmadı.

Kar, çamur, toz, toprak demeden sürekli bizi takip ettiler. Yorum yaptılar ve fotoğraf çektiler. Geçtiğimiz dönemde Kırklareli'nin nostaljik tren garında yapılan fotoğraf yarışmasında biz de Gençlik Spor Il Müdürlüğü olarak böyle bir etkinlik yapmaya karar verdik.

Kırklareli' de spora değer veren, bizleri yalnız bırakmayan ve sürekli destek veren sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş'a bu önerimizi sunduk ve olur aldık. Düşündük ve bizim sürekli cefamızı çeken yerel basını,  teşvik edecek bir çalışma yapmaya karar verdik. O halde yalnızca onlara yönelik olsun dedik.

Gençlik Spor Il Müdürlüğü olarak hemen çalışmalara başladık. Baz olarak da 2008 yılını aldık. Uzun lafın kısası şimdi törendeyiz.

Şunu belirtmekte yarar var. Amacımız; Asla fotoğraf dalında katılan arkadaşları ve bağlı oldukları kurumları yarıştırmak değil.

Tek gayemiz teşvik. Zaten bunu törende de görecek ve şahit olacaksınız.

Hem yazılı basını, hem de yazılı basının web sitelerini takip ediyoruz. Ve bu siteleri Kırklareli dışında da sürekli takip edenler var. Sporla ilgili basının web sitelerine fotoğraf eklendiğinde en iyi fotoğrafı eklemeliyiz ki; Ilimiz adına artı puanlar alalım. Alıyoruz da ama yeterli değil tabii ki…

Takım sporları ve ferdi branşlarda mücadele eden öncelikle kulüp yöneticileri ve daha sonra ise sporcu, antrenör, yöneticilerimizi, hakemlerimizi ve değerli seyircilerimizi kutlarken, bir şeyi de unutmuyoruz.

İlimiz için tabii ki yeterli değil. Bunun da farkındayız. Bu yarışmamızda eserlerin seçilmesinde emeği geçen değerli jüri üyelerine teşekkür ederiz" denildi.

Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları'nda çekilen fotoğrafların yer aldığı slayt gösterisinin izlenmesinin ardından yarışmaya katılan basın mensuplarının bağlı bulundukları kurumlara takdir beratları verildi.

Ödüller sahiplerini buldu

Gazetemiz adına Yazı Işleri Müdürümüz Ferdi Kurtbayram ve Kırklar Haber gazetesi adına da Yazı Işleri Müdürü Zekeriya Dinçkol takdir beratlarını alırken, Anadolu Ajansı, Yeşilyurt Gazetesi, Hürfikir Gazetesi'ne de belgeleri verildi.

Daha sonra yarışma sponsorlarına da sırasıyla plaket verildi. Ana sponsor Halkbank ve diğer sponsorlar; Ticaret Borsası, Süzülmüşler, Sedat Bilgiç, Gürsel Ticaret, Sadrettin Özden ve Il Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne protokol mensupları tarafından plaketleri takdim edildi.

Son olarak yarışmada derece alan basın mensuplarının ödüllendirilmesine geçildi. Toplam 14 yarışmacının ödül aldığı yarışmada Yeşilyurt Gazetesi muhabiri Savaş Eskici birinci, Önadım Gazetesi muhabiri Ömer Şivka ikinci, Anadolu Ajansı Muhabiri Özgün Tiran üçüncü, Önadım Gazetesi Yazı Işleri Müdürü Ferdi Kurtbayram dördüncü, Önadım Gazetesi muhabiri Emrah Yıldırım beşinci, gazetemiz Yazı Işleri Müdürü Zekeriya Dinçkol altıncı ve Anadolu Ajansı muhabiri Metin Karakuş yedinci oldu. Takdir beratı, plaket, Halkbank'ın hazırlattığı kalem seti ve çeyrek altınlarla ödüllendirilen basın mensupları daha sonra objektiflerin karşısına geçerek birlikte poz verdiler.

Öte yandan jüri özel ödülü de Kırklar Haber gazetesi muhabiri Nesrin Işık'a gitti. Işık'ın, minik futbolcuları, Kırklareli Valisi H. Avni Coş ile birlikte görüntülediği fotoğraf, serginin en ilgi çekici karelerinden biri oldu.

Sentetik çim müjdesi

Törenin sonunda uzun dönemdir proje halinde olan 'sentetik çim' ile ilgili önemli açıklamalar yapıldı. "Toprak sahamızı biliyorsunuz. Yazın toz, toprak, Kışın ise kar, çamur deryası. Geçtiğimiz dönemde Kırklareli Il özel Idaresi, sentetik çim için 150 bin TL ödenek ayırdı.

Başta Sayın Valimiz olmak üzere, Genel Sekreterimize ve Il Genel Meclisi üyelerine teşekkür ederiz. Ama bu ödenek yeterli değil.

Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş, Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Yunus Akgül ile görüştü. Ankara'da ise Sayın Milletvekilimiz Ahmet Gökhan Sarıçam'la görüştük. Geriye kalan para için yakında müjdeli haberi verecekler. Artık bizimde en kısa zamanda, sentetik çim sahamız olacak" müjdesi verildi.

Bu kısa konuşmanın ardından Kırklareli Valisi H. Avni Coş da sentetik çim ve kapalı spor salonunun radyant ısıtması ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Coş, "Kış aylarında ısıtma sistemi yeterli olmayan salon yeni sistemle bu sorundan kurtarılmış oldu. Salonumuzu şu an hem daha iyi hem de daha ucuza ısıtabiliyoruz. Sentetik çim ile ilgili de gelişmeler olumlu. Kırklareli'ne en yakın dönemde sentetik çim kaplı bir futbol sahası kazandıracağımıza inanıyoruz" dedi.

Tören, bu konuşmaların ardından yarışmadaki fotoğrafların gezilmesinin ardından sona erdi.