"Basın siyasetin en önemli faktörlerindendir"

AK Parti Kırklareli İl Başkanı Yurdaer Ulus beraberinde Medya Tanıtımdan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şeref Sağlık, Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan yardımcısı Erhan Buzol ve Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Kırmızıtaş ile birlikte Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyarette bulundu.


HABER MERKEZİ
Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Selim Tiran ve Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Eskici’nin hazır bulunduğu ziyarette açıklamalarda bulunan Başkan Ulus, basının siyasetin en önemli faktörlerinden birisi olduğunu belirterek şunları kaydetti:
“Göreve geldiğimizden itibaren yoğun bir çalışma dönemi içerisine girdik. Bu kapsamda bir çok sivil toplum örgütlerini, dernekleri ve odaları ziyaretlerde bulunduk. Bu tür yerlerde daha çok seçim zamanları yada bir işlerin olduğu zaman ziyaret edilen yerler oluyor. Biz bu tür yerleri her zaman sık sık ziyaret etmek istiyoruz. Onların bir sıkıntısı olup olmadığını öğrenmek istiyoruz.
Sayın Milletvekilimizin ilimize geldiği zamanlar kısıtlı. En azından bizler bu sıkıntıları ve dertleri not alarak kendisine iletip bunların çözülmesi için gerekenlerin yapılmasını isteyebiliriz. Bizim ana prensibimiz bundan sonraki süreçte özellikle hem teşkilatlarımızı hem de teşkilatlarımız nezdinde çalışmaları belirlemektir.
Siyasetin en etkin faktörlerinden bir tanesi basındır. Basını da bu manada biz seviyoruz. Hiç kimseyle de bir derdimiz yok. Bundan sonraki süreçte bunun daha da iyi olacağını düşünüyoruz. Sizlerinde işaret ettiği noktalara yönleniriz. Bu konuları sizlerle birlikte paylaşıp birbirimizle destekleşerek halkımıza en iyi hizmeti nasıl götürürüzün içerisinde olmak istiyoruz. 
Bir buçuk asırdır devam eden özel sektör gazeteciliğinin geçmişte olduğu gibi günümüzde de toplumu bilgilendirme görevini layıkıyla yerine getirdiğine, gece, gündüz, bayram tatil demeden bir gazetenin okurlarına ulaştırılabilmesi için ne kadar çok emek istediğini, haberin geniş kitlelere ulaşması için harcanan zahmetlerin ve zorlukların farkındayız.
Gazeteleri bir toplumun gözü, kulağı ve dili olarak görmekteyiz. Bu vesile ile genel ve yerel basınımızda görev alan arkadaşlarımıza çalışmalarında başarılar, sağlıklı ve uzun ömürler dilerim.”
Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Selim Tiran’da yapılan ziyaretten son derece memnuniyet duyduklarını belirtti. (s)