BASK Il Temsilciliği'nden iftar yemeği

BASK Il Temsilciliği'nden iftar yemeği

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfedarasyonu (BASK) Il Temsilciliği tarafından konfedarasyon içerisinde yer alan diğer bağımsız sendika yöneticilerine ve üyelerine iftar yemeği verildi. 8 Eylül Salı akşamı Kırklareli Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen yemeğe BASK Genel Başkanı Resul Akay, Il Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, BASK Il Temsilcisi Göksal Çidem, Bağımsız Eğitim- Sen Il Temsilcisi Hakan Tıraşçı, Bağımsız Sağlık- Sen Il Temsilcisi Rıdvan Demirel, Bağımsız Tarım Orman- Sen Il Temsilcisi Ali Gücüyeter, Bağımsız Haber- Sen Il Temsilcisi Tahir Balcı, Bağımsız Büro- Sen Il Temsilcisi ve Bağımsız Tarım Orman- Sen Işyeri Temsilcisi Sinan Baylan ve çok sayıda davetli katıldı.

Saat 19:43’te akşam ezanının okunmasının akabinde küçük bir yemek duası ile oruçlar açıldı. Çorba, Izmir köfte, pilav ikramı ile başlayan yemek, meyve ve tatlı ikramı ile devam etti. Yenilen yemeğin ardından geniş kapsamlı bir iftar yemeği duası yapıldı. Duadan sonra iftar yemeğine katılanlara teşekkürlerini sunan BASK Il Temsilcisi Göksal Çidem yaptığı konuşmasında şunları kaydetti; ”Göksal Çidem; Dördüncüsünü düzenlediğimiz iftar yemeğine hepiniz hoş geldiniz. Bizler kısa adı BASK olan Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı sendikaların Kırklareli temsilcilikleri olarak her yıl iftar düzenliyoruz. Bu yıl da dördüncüsünü düzenledik. Ben kısaca şöyle söyleyeyim; ilk yıl üç kişiydik, ikinci yıl on kişiydik. Artık bakıyoruz ki; yavaş yavaş salonları doldurmaya başladık. Ben inanıyorum ki bunun temelinde bağımsızlık olan her hareket başarıya ulaşmıştır. Mustafa Kemal Samsun’a çıkarken yanında orduları yoktu. Peygamberimiz Medine’ye çıkarken yanında ümmeti de yoktu. Ama bir de bugüne bakın. Ben sözü fazla uzatmadan genel başkanımız Resul Akay’a bırakıyorum.” dedi.

Çidem konuşmasının ardından iftar organizasyonuna katılmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren BASK Genel Başkanı Resul Akay; “Bu güzel iftar sofrasının hazırlanmasında emeği geçen bütün arkadaşlarımıza huzurlarınızda teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum ve aranızda bulunmaktan dolayı da mutluluk duyuyorum. Biraz önce Il temsilcimiz de ifade etti. Kırklareli’de bağımsız sendikacılık  mücadelesinin başlatılmasında başta Göksal Çidem arkadaşımız olmak üzere emeği geçen bütün arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Bu gün gelinen noktayı hiçbir zaman için küçümsemiyoruz. Çünkü ben 1992 yılında, sendikacılık mücadelelerinin ilk başladığı yıllarda, o koşulları gözümün önüne getirdiğimde o gün memurların sendikalarını kurmalarının gereksiz olduğunu, memurların devlete karşı sendika nasıl kurabileceklerini, memurların sendika kurmaları durumunda, başlarına işler geleceğini söyleyen pek çok dost öğütlerini dinlediğim için bunları biliyorum. Burada BASK’ın arkasında sadece memurlar yok. Emekliler var, dul ve yetimler var. Sosyal Güvenlik’ten yoksun ama Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan maaş alan engelli vatandaşlarımız var.

Bu iş çok uzun bir yol. Çok meşakatli ve çok çileli bir yol. Bizden sonra çocuklarımız, evlatlarımız, torunlarımız, başka vatandaşlarımız, bu devlet düzeneği devam ettiği sürece ki; ilelebet devam edecektir. Onun için bu alan hepimize ait bir alandır. Bu alanın mutlaka iyi yönetilmesi güçlendirilmesi, sendikaların mutlaka siyasi ve ideolajik hedeflerden arındırılması lazım. Bu vesile ile bugün tabi Trakya bölgemizde meydana gelen sel felaketinden hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da, başsağlığı diliyorum, belki aranızda yakınları olanlar var mıdır? Bilmiyorum. Ayrıca yine bu akşam biraz önce öğrendik. Yine Güneydoğu’da da yedi askerimiz şehit olmuş. Onlara da huzurlarınızda Cenab’ı Allah’tan rahmet diliyorum ve bu aradada son bulmasını temenni ediyorum. Devletimizin ve hükümetimizin yani bu konularda tavizkar tutumlar, bu grupları cüretlendirecek, uygulamalardan kaçınmasını da temenni ediyorum.

Bu vesile ile hepinize şükranlarımı, teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.