BASK Il Temsilciliği Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı

BASK Il Temsilciliği Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikası, (BASK) Kırklareli Il Temsilcileri Göksal Çidem vasıtasıyla Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, ulus bilincini yerleştirecek kurumların, eğitim kurumları olduğunu ifade ederek şu cümlelere yer verdi:

“Ülkemizin içinde bulunduğu durumu çocuklarımıza ve gençlerimize doğru bir şekilde anlatmak hepimizin görevi, ancak öncelikle de öğretmenlerimizin görevidir. Bu anlamda öğretmenlerimizin her zamankinden daha fazla sorumluluk taşıdığı bir gerçektir. Atatürk, öğretmenlere seslenişinde ‘Öğretmenler; Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcileri, yeni nesli sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin beceriniz ve fedakarlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir. Sizin başarınız Cumhuriyetin başarısı olacaktır’ diyerek öğretmenlerimize büyük bir sorumluluk yüklemiştir.    

Ulusal gelişmenin temeli olan eğitime kendisini adamış, Cumhuriyet’in kuruluşundan başlayarak Başöğretmen Atatürk’ün izinde genç kuşaklara, yıllardır ülkemizin en ücra köşelerinde her türlü mağduriyete rağmen onurla hizmet veren öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Bugün ülkemizi yönetenlerin de bu bilinçle davranarak öğretmenlerimize olan borcu ödemeye katkı sağlaması gerekmektedir.

Görev yapan, emekli olan, ebediyete intikal eden ve geleceğimizin öğretmenleri olan, atamaları henüz yapılmamış öğretmen adaylarımızın Öğretmenler Günü’nü saygı ile kutluyoruz. Görevleri uğrunda şehit olan öğretmenlerimizi de rahmetle anıyoruz.”