Başkan Çağlayan; "Bu sonucu bekliyorduk"

Başkan Çağlayan; 'Bu sonucu bekliyorduk'

29 Mart Pazar günü gerçekleştirilen yerel seçimlerde, aldığı 18.918 oy (%49,88) ile Belediye Başkanı seçilen Cavit Çağlayan dün mazbatasını aldı ve Başkanlık koltuğuna tekrar oturdu. Kırklareli Belediye Meclis ve Il Genel Meclis üyeleri ile Kavaklı’da tekrar Belde Başkanı seçilen Inci Tunç’un da mazbatalarını aldığı tören büyük bir coşku içerisinde geçti.

Mazbata alım törenine Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ın yanı sıra, CHP Kırklareli Milletvekilleri, eski Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, Ilçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Meral Ünel, Kavaklı Belde Başkanı Inci Tunç, CHP Il Başkanı Ihsan Kazan, Merkez Ilçe Başkanı Vecdi Gündoğdu, Kırklareli Il Seçim Kurulu Müdürü Ibrahim Özkök, yeni dönem CHP Belediye Meclis üyeleri ve Il Genel Meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. 

Partililer ilk olarak, saat 13.00’de ilimiz Vilayet Meydanı Atatürk Anıtı önünde bir çelenk sunma töreni gerçekleştirdiler. Daha sonra davul zurna eşliğinde Fevzi Çakmak Bulvarı’nda ilerlemeye başlayan CHP’nin Kırklareli ailesi, halkın da ilgisi ile karşılaştı. Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve beraberindekiler halkı alkışlar eşliğinde selamladı.

Fevzi Çakmak Bulvarı’ndan Mustafa Kemal Bulvarı’na, oradan da; Ambarlar Sokak üzerine çıkan kalabalık daha sonra Adliye Sarayı önünde durdu. Adliye Sarayı’na Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Belediye Meclis üyeleri ile Il Genel Meclis üyeleri alındı.

Adliye Sarayı’nın duruşma salonunda düzenlenen törende, kısa bir açıklama yapan Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan “Bu sonucu beliyorduk, Kırklareli halkına teşekkür ediyorum” dedi. Çağlayan bu kez Başkanlık koltuğuna halkın tercihi ile oturduğunu, dolayısıyla bu seçimin kendisi için daha da anlamlı olduğunu kaydederek; “Aldığımız oy miktarını bizler daha üç ay öncesinden telaffuz ediyorduk. Nitekim de tahmin ettiğimiz miktar kadar oy aldık. Hayırlısı olsun” dedi.

Daha sonra İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Meral Ünel, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’a mazbatasını alkışlar eşliğinde verdi. Ardından Kavaklı Belde Başkanı Inci Tunç ve sonrasında da CHP Belediye Meclis üyeleri; Mithat Sazara, Necati Düzen, Sezen Malik, Ünal Başkur, Adem Sevim, Gülay Tülüş, Sedat Bilgiç, Isa Ataç, Mustafa Ovarda, Koray Çelikkanat, Tuncay Gökçe, Ahmet Yaşa, Resul Yıldırım, Yılmaz Kemal Aşkın, Yıldırım Koca ile Il Genel Meclis üyeleri; Mehmet Tuna Soykan, Behçet Şen ve Aydın Karakoç mazbatalarını aldılar. Bu arada Meclis üyeliğini kazanan Fevzi Malkoç’un hastalığı dolayısıyla, yerini yedek üye konumunda bulunan Şenol Can’a bırakabileceğinin de gündemde olduğu belirtildi.

Adliye Sarayı’ndan çıkan ve Belediye binasına doğru ilerleyen partilileri burada Belediye çalışanları karşıladı. Belediye binası önünde kesilen kurbanın ardından, Başkan Çağlayan makamına oturmak üzere odasına girdi. Koltuğundaki Türk Bayrağını kaldırdıktan sonra yine alkışlarla makamına oturan Çağlayan, bir dönem daha Kırklareli’ne hizmet vermek üzere görevinin başına geçti.

Başkan Çağlayan, Milletvekilleri ve Meclis üyeleri daha sonra makamda tebrikleri kabul ettiler.