Başkan Çağlayan; "Bunu hak ettiğimi düşünmüyorum"

* Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi tarafından Kırklareli Belediye Başkan Adayı olarak CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun açıklanmasına ilk tepki Mevcut Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Cavit Çağlayan'dan geldi. Çağlayan; 'Bunu hak ettiğimi düşünmüyorum. İstifa edip, başka partiden aday olmayı dahi düşünüyorum' dedi.

HABER MERKEZİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu’nun Kırklareli Belediye Başkanı olarak açıklanmasının ardından bu duruma ilk tepkiyi Mevcut Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Av. Cavit Çağlayan 09 Şubat 2014 Pazar günü saat 22.00’de makamında yaptığı basın açıklaması ile gösterdi.
* Çağlayan; “Dürüstlüğünden dolayı aday gösterilmediğimi düşünüyorum”
Kendisine destek verenlerle birlikte makamında açıklamada bulunan Çağlayan; “Burada kendiliğinden toplanan arkadaşlarla ne yapıp ne yapmayacağımıza karar vereceğiz. Burada toplanan arkadaşların Kesimoğlu’nun Kırklareli’den Aday olmasını kabullenemeyeceğini söylüyorlar, biliyorsunuz ki kendisi Babaeskili. Kendi İlinin Milletvekili olsa da kendisi Babaeskili. En azından buradan 4 tane aday var, birde mevcut başkan var. Mevcut Başkanı atamamak için hiçbir geçerli bir sebep yok. Bazen bir karar almak için 24 saat beklemek gerekir ancak buraya gelen arkadaşların genel olarak partiden istifa etmek yönünde. Diğer gruptaki arkadaşlar istifa ediyorlar. Şuanda bizim gibi adaya diğer partiden teklifler var. Bekleyen Genel Başkanlarda var. CHP tekrardan bir değerlendirme olmazsa, gruplar ne diyorlar ona bakacağız. Gir şu partiden şu partiden arkanızdayız derseler benimde düşüncem o şeklinde olur. Ben bunu hak ettiğimi düşünmüyorum ve Başkalığa devam etmek istorum. Şuan için istifa etmiyorum ama en geç Çarşamba günü bir açıklama yapacağım” dedi.
* Dibek; “Bu atama Kırklareli’ye karşı yapılmış bir haksızlıktır”
Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan’a destek vermek için yanında olan CHP Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek’te bu atamanın Kırklareli’ye karşı yapılmış bir haksızlık olduğunu belirterek; “Mevcut Belediye Başkanımızdan bugüne kadar hiçbir sıkıntımız ve şikayetimiz yoktu. Kendisi ile seçim kazanma kaygımızda yoktu. Bugün ne olduysa oldu. Böyle bir durum ile benim bile haberim olmadan karşı karşıya kalındı. Bu atama Kırklareli merkez ilçede yaşamakta olan, beni seçen, bana oy veren ve bizim burada birlikte yaşadığımız benim hemşerilerime karşı yapılmış bir haksızlıktır. Bu yanlışı genel merkezimizin, yetkili organlarımızın da göreceğine inanıyorum. Önümüzde 198 Şubat’a kadar zaman var. Bu durum düzelir diye düşünüyorum” Dedi. (Savaş Eskici-Kadir Sinici)