Başkan Çağlayan'dan Uzay Haftası mesajı

Başkan Çağlayan'dan Uzay Haftası mesajı

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, 4–10 Ekim tarihleri arasında yer alan Uzay Haftası nedeniyle, bir basın açıklaması yayımladı. Türkiye’de de kutlanan bu uluslararası etkinlik, Dünya Birleşmiş Milletler tarafından finanse edilmekte. Tüm Dünya milletlerinden uzaya ilgisi olan katılımcılar bu haftada, araştırma merkezlerinde kurulan görsel stantlarda uzay ile ilgili görselleri ve uzayı teleskoplar ile izleme fırsatı buluyor.

Başkan Çağlayan hafta ile ilgili mesajında şunları kaydetti:

“Gelişmiş ülkelerde mevcut eğitim tercihlerindeki çeşitlilik gibi ülkemizde de, uzay araştırma bilincini yerleştirmek amacıyla, üniversitelere öğrenci göndermede ülke çapında başarılara imza atan Kırklareli’nden, uzay bilimleri ile ilgili dallarda tercih yapan öğrencilerin çıkmasını temenni eder, bu konuda gençlerimizin ufuklarını geniş tutmalarını tavsiye ederim.

Şayet araştırmacı bir yapıya sahipseler, gençlerimizin, güncel meslek seçimlerinin dışında, bu yöndeki fakültelere başvurmaları ve gelecekte birer bilim kadını ve bilim adamı olmaları, bölgemizin ve coğrafyamızın özelliklerini taşıyan beyinler oldukları için ailelerinden sonra, bizleri de çok mutlu edecektir.

Gençler, içinde bulunduğumuz bu haftada, uzayla ilgili internet ve ansiklopedik kaynaklı araştırmalar yapıp, kendileriyle ilgili tercihlerini geri plana atmayarak bu yönde de şekillendirmeyi düşünürlerse, kim bilir Kırklareli olarak belkide bir bilim insanını bilime kazandırmış oluruz. Tüm bilim insanlarının Uzay Haftası’nın verimli ve bilginin çokça paylaşımıyla geçmesini dilerim.”