Başkan Çağlayan; "Festivali yapmama eğilimimim daha ağır basıyor"

Kırklareli Belediye Meclisi Toplantısı'nda Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali konusuna açıklık getiren Belediye Başkanı Cavit çağlayan, Festivali yapmama konusunda eğiliminin daha ağır bastığını söyledi. Peki, Başkan Çağlayan festivali yapmaya neden sıcak bakmıyor?

Kırklareli Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı Toplantısı dün saat 15.00’te gerçekleştirildi. Çiftçi Malları Murakabe ve Koruma Heyeti için 5’er Asil ve 5’er Yedek Üye’nin seçiminin ardından gündem maddelerine geçildi.
Gündemde bulunan gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından dilek ve temenniler kısmında Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali’nin yapılıp yapılmayacağı konusu Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’a soruldu.
Belediye Başkanı Çağlayan bu ekonomik kriz içerisinde gönlünün Festivale para harcamaya elvermediğini, festivali yapmama konusunda eğiliminin daha ağır bastığını belirterek şunları kaydetti:
“Bu yıl yapmayı düşündüğümüz Festival için 5-6 şirketten teklifler aldık. Geçen seneki sanatçı sayımızı 5 iken 2’ye 3’e düşürdük. Gülben Ergen olmasın da Funda Arar olsun dedik. Gerçi kişilerin zevkleri değişir ama Gülben 60 ise Funda 40’a geliyor. Bu şekilde yaptığımız çalışmalarda bile bu festival programı 300-350 bin TL’den aşağı olmuyor. Eğer geçtiğimiz yıllar gibi olması isteniyorsa da bu fiyatların çok çok üstünde bir para ayırmanız gerekiyor.
Hele bu kriz ortamında gerek yerel sponsorlukta gerekse il dışı sponsorlukta destek bulacağımızı ummuyorum. Daha önceden bu programa sponrsor olanlar bu sene olamayacaklarını söylüyorlar.
Bunun için ayırdığını bütçenin mutlaka 50 bin TL üzerinde harcama yapmanız gerekiyor. Benim şahsi görüşüm bu sene festivali ertelemek yönünde. Bir ihtimal de; çok amatör, yerel sanatçılarla düzenlemek. Diğer sosyal etkinlikler yapılarak çok basit bir şekilde yapabiliriz. O zamanda Festivalden kasaba şenliklerine düşmüş havası da oluşabilir. Bu şekilde de festivalin ortalaması da düşebilir. Bu konuda çok net karar vermedim, yapmama eğilim ancak daha ağır basıyor. Yaparsam da sosyal ve kültürel alanda yerel sanatçılarla yapabiliriz.
Bir de bu tüm Kırklareli’nin Festivali ancak Belediye Festivali şekline döndü. Tüm masrafları Belediye üstlenmek zorunda kaldı. Yerel bazda bu konuda bizlere son yıllarda verilen desteklerde azaldı. Eğer yine bu desteklerde bir artış olursa yine de yapmayı düşünebilirim. Ama değdim gibi bu kriz ortamında gönlüm bu parayı festivale vermekten yana değil.” (s)