Başkan Çağlayan; "Itfaiye; yangında, selde ve kurtarmada belediyelerin en önemli kuruluşudur"

Başkan Çağlayan; 'Itfaiye; yangında, selde ve kurtarmada belediyelerin en önemli kuruluşudur'

Her yıl 25- 1 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen Itfaiyeciler Haftası etkinlikleri kapsamında Kırklareli Belediyesi Itfaiye Teşkilatı personeli Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ı makamında ziyaret etti.

Dün saat 16:00’da gerçekleşen ziyarete başta Kırklareli Belediyesi Itfaiye Müdürü Kenan Gürbüz olmak üzere Itfaiye Şefi Halil Ibrahim Bayram, Itfaiye Amiri Mehmet Kılıç, Itfaiye personeli ve balık adam Gürkan Tuna ile itfaiye elemanı Ali Çoban katıldı.

Gerçekleşen ziyarette haftanın anlam ve önemine yönelik olarak Itfaiye Müdürü Kenan Gürbüz Başkan Çağlayan’a çiçek takdim etti. Başkan Çağlayan’a itfaiyeye yaptığı katkılardan dolayı teşekkürlerini sunan Gürbüz, ayrıca itfaiye binasına döşenmeye başlanan kalorifer tesisatı ile ilgili olarak şunları kaydetti; ”Itfaiyeciler haftamızın ilk gününde uzun zamandır istediğimiz kalorifer tesisatının binamızda döşenmesi bizim için ayrı bir jest oldu. 1989 yılından bu yana hizmet veren binamızda daha önceleri soba ile ısınıyorduk. Fakat yaktığımız 5 adet soba hem zamanımıza hem de bütçemize etki ediyordu. Bu sebeple sizlere teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Başkan Çağlayan’da Gürbüz ve ekibinin yaptığı ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirdikten sonra; ”Itfaiye; yangında, selde, kurtarmada belediyelerin en önemli kuruluşudur. Kırklareli Itfaiyesi’nin bugüne kadar bir tane dahi başarısız çalışması olmamıştır. Itfaiyelerin tabii ki de ihtiyacı bitmez. Biz kendi dönemimizde elimizden geldiğince itfaiyemize katkılarda bulunduk.” dedi.

“Avrupa’da Askeri sistem gibi itfaiyecilik yapıyorlar”

Itfaiyeciliğin çok önemli bir kurum olduğunu dile getiren Çağlayan konuşmasına şöyle devam etti; ”Itfaiye; Avrupa’da daha büyük bir kuruluş. Avrupa’da Askeri sistem gibi itfaiyecilik yapıyorlar. Biz de ise ne kadar ödeneğimiz varsa o itfaiyemize o kadar yardım da bulunuyoruz.” dedi.

Karşılıklı yapılan konuşmaların ardından Itfaiyeciler Haftası kapsamında düzenlenen tatbikatlardan, doğalgaz tesisatlarında çıkabilecek yangınlara karşı alınacak önlemlere kadar bir çok konu konuşuldu. Ziyaret toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından son buldu.