Başkan Çağlayan, Itfaiyecilik Haftası sebebiyle bir mesaj yayımladı

Başkan Çağlayan, Itfaiyecilik Haftası sebebiyle bir mesaj yayımladı

Bugünden itibaren 1 Ekim gününe kadar kutlanacak olan Itfaiyecilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, şunları kaydetti:

“Çalışkanlığı ve özverisine olan inancımın tam olduğu, insanları ve tüm canlıları yangınlar başta olmak üzere, her türlü tehdit ve tehlikelerden kurtarmak için güç ve cesaretini kullanan, görevlerini yaparken imkan ve yeteneklerini sadece insan ve canlıları kurtarmak için var gücüyle seferber eden kahraman itfaiyecilerimize, eminim ki tüm Kırklareli halkı minnettardır.

 Bu uğurda yaşamlarını bile feda etmekten çekinmeyen çalışma arkadaşlarıma başarılar dilerken, bu uğurda aramızdan ayrılan itfaiyeci arkadaşlarımızı da saygıyla anıyorum.”

Itfaiye Müdürü Kenan Gürbüz’de, haftayla ilgili yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi:

“Bilindiği üzere yangın söndürme görevi 25 Eylül 1923 tarihinde Belediyeler tarafından yürütülmeye başlandı. Bugün belediyelerde ve büyük endüstri kuruluşlarında itfaiye örgütleri bulunmaktadır. Insanların ve tüm canlıların hayatı için kendi hayatını tehlikeye atan kutsal bir mesleğin temsilcileri olan itfaiyeciler, toplum için en büyük güven unsurudur.

Kırklareli’ne yakışır bir teşkilat olma gayreti ve çalışması içinde olan Kırklareli Belediye Başkanlığı Itfaiye Ekibi; kurulduğu günden itibaren, siz değerli Kırklarelililerin can ve mal güvenliğinin temini için hizmet vermeye ve her türlü yangın, sel felaketi karşısında büyük riskler altında karşılıksız yardım anlayışıyla hareket etmeye devam etmektedir. Belediye il sınırları içinde ve dışında 29 personeliyle birlikte; 3 yangın söndürme aracı, 1 adet arozöz ve 1 adet kurtarma aracı ile günün 24 saati görevini kesintisiz olarak sürdüren ekibimiz, her zaman olduğu gibi bundan sonra da hizmetlerindeki profesyonelliğini sürdürecektir. Bizler de vatandaşlarımızdan, yangınları önleme konusunda gerekli tedbirleri almalarını istiyor, özellikle kış ayı gelmeden bacalarını temizletmeleri konusunda titiz olmalarını bekliyoruz.

 Ayrıca gereksiz yere 110 nolu yangın ihbar telefonunu meşgul etmemelerini rica ediyoruz. Bir de en önemlisi, yangın ihbarında bulunan vatandaşlarımızın yangın yerini bildirirken detaylı bilgi vermelerini, bizim yangına daha çabuk gitmemizi sağlayacağı için önemle vurgulamak istiyorum.”