Başkan Çağlayan; "Karaumur Caddesi'ndeki manavlar kaldırılacak"

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Kırklareli Karaumur Caddesi üzerinde bulunan manavların kaldırılacağını belirtti.

 

HABER MERKEZİ


Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan seçim öncesi verdiği vaatlerden birini yerine getirmek için Karaumur Caddesi üzerinde bulunan manavları kaldıracağını belirtti. Başkan Cavit Çağlayan yaptığı açıklamada; “Bilindiği üzere seçim öncesi verdiğim bir vaatte Yumurta Pazarı olarak bilinen yeri yabancı turistler için otopark haline getireceğimi belirtmiştim. Bu vaadim kısa bir süre içerisinde gerçekleşecek. Fakat bu vaadimi gerçekleştireceğim süre içerisinde uzun yıllardan beri dükkan olarak gözükmediği halde orada manavlık yapan manavları en geç 3 ay içerisinde oradan çıkaracağız ve dükkanları yıkacağız. Manavların oradan çıkarılmalarında zorluk çıkaracaklarını tahmin ediyorum. Ama ne olursa olsun sonuçta o dükkanlar yıkılacak.
Oradan çıkarılan manavlara ise süpürgeciler sitesinde yer vermeyi düşünüyoruz.
Şehrimize son günlerde komşu ülkelerden alışveriş yapmak için gelen turistlerin sayısı arttı. İlimize geldiklerinde araçlarını park etme sorunu yaşayan turistlere kolaylık sağlandığı zaman ilimize gelen turist sayısının daha da artacağını, esnafımız için bir hareketliliğin söz konusu olacağını düşünüyorum” dedi. (yy)