Başkan Çağlayan; "Meclis üyelerimiz her zaman kamuoyunun takdirini kazanmıştır"

Başkan Çağlayan; 'Meclis üyelerimiz her zaman kamuoyunun takdirini kazanmıştır'

Kırklareli Belediye Meclisi’nin 29 Mart yerel seçimleri öncesindeki, son olağan toplantısı dün gerçekleştirildi. Saat 14.00’de Belediye Meclis Salonu’nda yapılan 2004-2009 çalışma dönemi son toplantısında, Başkan Cavit Çağlayan tüm Meclis üyelerine birer plaket sundu.

Başkan Çağlayan, gündem maddelerine geçmeden önce, yaptığı konuşmasında; “Bildiğiniz gibi bu dönemin son toplantısını gerçekleştirmek için buradayız. Yaklaşık 5 yıldır birlikte çalıştık. Bu 5 yılda uyum içerisinde, güzel çalışmalara imza attık. Meclisimiz; kamu zararına sebebiyet verecek; gelir ve rant sağlamamıştır. Kamuoyu da, meclisimiz hakkında hiçbir zaman şaibeli bir yaklaşımda bulunmadı. Meclis üyelerimiz her zaman kamuoyunun takdirini kazanmıştır” dedi. Bu konuşmasının ardından, Başkan Çağlayan tüm Meclis üyelerine katkılarından dolayı tek tek teşekkür ederek, birer şilt sundu.

Daha sonra Belediye Meclisi’nin Şubat ayı gündemine geçildi. Gündemin ilk maddesi kapsamında, Sakatlar Derneği’nin yer tahsisi talebi ile ilgili Çeşitli Işler Komisyon raporu görüşüldü. Raporda, dernek için herhangi bir yer tespit edilememesi sebebiyle konunun bir sonraki meclis toplantısına ertelenmesine karar verildi.

Gündemin ikinci maddesinde yer alan Şehitlik mezarlığındaki 33 mezar yerinin nakli ile ilgili İmar ve Çeşitli Işler Komisyonu’nun raporunun da görüşülmesinin ardından, konu bir sonraki Meclis toplantısına havale edildi. Gündemin üçüncü maddesinde yer alan, ilimiz Bademlik Mahallesi’ndeki isimsiz parka, “Şehit Polis Ismail Top” isminin verilmesi ile ilgili olarak ise, Meclis’ten onay çıkmadı.

Gündemin bir sonraki maddesinde, Norm kadro fazlası işçi kadrolarının iptali ile ilgili konu görüşüldü. Bu madde, Meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin ilerleyen maddelerinde, 3.2.2009 Şubat ayı Belediye Meclis toplantısından havale edilen konulara ait komisyon raporları görüşüldü. Vatandaşlar tarafından Belediye Meclisi’ne yapılan müracaatlar kapsamında ilk olarak Öznur Canay’ın Kırklareli Merkez, Istasyon (Karakaş) mahallesinde bulunan taşınmazın şehir imar planında, ticari bölge olarak plan tadilatı talebi görüşüldü. Meclis, Ana Plan Müellifinin plan tadilatı konusunda uygun görüşünün alınmasından sonra konunun belediye Meclisi’nde görüşülmesine karar verdi.

Yine, Zafer-Savaş Hersek’in müracaatı kapsamında; Karakaş mahallesinde bulunan taşınmazın bulunduğu alanda şehir imra planında tadilatı talebi de, Ana Plan Müellifinin plan tadilatı konusunda uygun görüşünün alınmasından sonra değerlendirilecek.

Resmi kurum ve kuruluşlarca yapılan müracaatlar kapsamında ilk olarak Sağlık Il Müdürlüğü’nün ilimiz Merkez, Camiikebir Mahallesi’nde mülkiyeti Kırklareli Belediyesi’ne ait Sağlık Bakanlığına tahsisili arsa üzerine Sağlık Ocağı yapması için arsanın park alanına doğru ekli krokide belirtildiği şekilde ötelenerek büyütülmesi talebi görüşüldü. Talep, Meclis tarafından kabul edildi.

Kırklareli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı’nın, A-Blok’ta bulunan ön bahçenin, kapalı alan olarak şehir imar planına işlenmesi talebi ise, daha sonraki Meclis toplantılarında görüşülecek. Yine Trakya Doğalgaz Dağıtım A.Ş’nin, ilimiz merkezde doğalgaz dağıtım projesi kapsamında 7 adet basınç düşürme istasyonunun 4.00mx5.00m olacak şekilde imar planına işlenme talebi de, önümüzdeki Meclis toplantılarında masaya yatıralacak.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, Başkan Çağlayan, olağan üstü bir durumda, meclisin tekrar toplanabileceğini hatırlatarak; tüm Belediye Meclis üyesi adaylarına, seçimlerde başarılar diledi. Böylece Belediye Meclisi’nin 2004-2009 çalışma dönemi son toplantısı, kapanmış oldu.