Başkan Çağlayan; "Öğrencilerimiz, ülkemizin geleceği ve güvencesidir

Başkan Çağlayan; 'Öğrencilerimiz, ülkemizin geleceği ve güvencesidir

2009-2010 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı yıllarında Milli Eğitim kongresini toplayarak çağdaş bir eğitimin temelini attığını vurguladı. Başkan Çağlayan mesajında şu cümlelere yer verdi:

“Büyük Önder Atatürk, Türk ulusuna hedef olarak gösterdiği çağdaş ülkeler düzeyine ulaşmanın tek yolunun toplumun eğitilmesinden geçtiğinin bilinci ile eğitim seferberliğini başlatmıştır. Eğitime yapılan yatırım milletimizin geleceğine yapılan yatırımdır. Ilimizin ilköğretim sıralarında alınan iyi eğitim ve sağlam temeller sonucu lise ve üniversitelere girişte, yıllardır ilk sırada yer alması, ayrı bir gurur kaynağıdır.

Başöğretmenimizin, ‘Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ dediği değerli öğretmenlerimiz;   

Eğitimin kalitesinin temel belirleyicileri olan siz değerli öğretmenlerimizin, mesleğin gereklerine göre yetişen, bilgi aktarımı değil; bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bilgiyi paylaşan, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirebilmek olmalıdır.

Ülkemizin geleceği ve güvencesi sevgili öğrencilerimiz;

Ilk ve tek önemli göreviniz  iyi insan, iyi vatandaş, iyi bir meslek sahibi olarak, ülkemize ve insanlığa hizmet etmektir. Sevgili öğrenciler. Sizler bizim geleceğimizin güvencesisiniz. Biz anne, baba ve öğretmenlerin tüm gayreti sizlerin iyi yetişmesi içindir.

Bu duygularla, Ilköğretim Haftası’nın, öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve ilimize hayırlı olmasını dilerim.”