Başkan Çağlayan; "Seçim öncesi vaad ettiğimiz 2 projenin çalışmalarına başlıyoruz"

Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan ile gazetemize özel bir röportaj gerçekleştirdik. Başkan Çağlayan, seçim öncesi vaat ettiği İnci Dere ve Aquapark Projeleri çalışmalarının başlayacağını söyledi.

Röportaj: Yalçın Yıldırım

Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan ile Yeşilyurt Gazetesi’ne özel bir röportaj gerçekleştirdik. Belediye Başkanı Çağlayan, seçim öncesi verdiği vaatlerin yerine gelmeyecek şeyler olmadığını belirterek; İnci Dere Projesinin çalışmalarının çok yakın bir zaman içerisinde başlayacağını belirtti. Başkan Çağlayan; “Seçim öncesi yerine getirilmesi imkânsız vaatler vermedik. Çünkü halk da bizim kadar yapılabilecek ve yapılamayacak şeyleri biliyor. Şuan için projelerimiz arasında en çok üzerinde durduğumuz İnci Dere Projesinin çalışmaları başlamak üzere. Bilindiği gibi şuan İnci Dere’nin içerisine atık su akıyor. En önce bu atık suyu başka bir kanal aracılığı ile yeraltına almak. Bu projedeki en büyük maliyette bu. Geriye sadece işçilik ve mazot parası maliyeti kalıyor. Bu projenin çalışmaları yakın zaman içerisinde başlayacak” şeklinde konuştu. 

*“Aquapark projesi için teklif aldık”

Başkan Çağlayan Aquapark projesinde önemli bir gelişme olduğunu belirterek; “Bilindiği gibi projelerim arasında Waldorf’ta yapmayı planladığımız Aquapark projemiz var. Biz bu projeyi yap-işlet-devret şeklinde yaptırmayı düşünüyoruz. Proje için bir teklif aldık. Proje üzerinde görüşmeler yapacağız. Eğer anlaşmaya varılırsa Aquapark Projesi İnci Dere Projesinden önce başlayabilir. Başka teklifler geldiği takdirde diğer teklifleri de değerlendirmeye alacağız” açıklamasını yaptı.

 

*“Üniversite şehri olduğumuz için sosyal faaliyetlere ağırlık vereceğiz”

Belediye Başkanı Çağlayan Kırklareli’nde sosyal faaliyet alanlarının çok az olduğunun üzerinde durarak sosyal faaliyet yerlerinin arttırılması gerektiğini, çünkü Kırklareli’nin bir üniversite şehri olduğunu vurguladı. Başkan Çağlayan; “Kırklareli’nde sosyal, kültürel etkinlikler çok az. Bunun yanı sıra ilimizde sosyal faaliyet alanları da çok kısıtlı. Biz bu Aquapark ve İnci Dere projesine çok önem veriyoruz. Çünkü artık Kırklareli bir üniversite şehri. İlimiz gençlerinin, şehrimize gelen öğrencilerin daha güzel bir yaşam süreceği, gelen misafirlerimizi iyi bir şekilde ağırlayabileceğimiz yerlere çok ihtiyaç var” dedi. (yy)