Başkan Çağlayan "Sevgi en büyük kurtarıcıdır"

Başkan Çağlayan 'Sevgi en büyük kurtarıcıdır'

Bugünün, "Dünya Ruh Sağlığı Günü" olması sebebiyle Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, oldukça anlamlı bir mesaj yayımladı. Başkan Çağlayan "Sevgi en büyük kurtarıcıdır" dediği mesajında şunları vurguladı;

''10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü'nde Türk insanının mevcut ruh halini yakından görebilen avukatlık mesleğim ve şuanda da yürüttüğüm Belediye Başkanlığı görevim sebebiyle konunun önemine değinme ihtiyacım doğdu.

Mahkeme salonlarını ve Hastanelerimizi her gün dolduran vatandaşlarımızın birçoğunda;  yaşam koşullarının her geçen gün ağırlaşması, günümüz şartlarında büyüyen gençlerimizin coğrafyalarına ait ve örf adetlerini kabul etmemeleri,  mantıklı ve uygulanabilir görmemeleriyle yaşanan dışa vurumlarla dolup taşmakta.

Burası çok önemli ki; ruh sağlığında ve yaşama bakışında ani değişimler olan insanların aileleri tarafından anlaşılması, karakterindeki bu değişen durumun fark edilip iyileştirilebileceğini bilmeleri gerekmektedir. Bu destek ve anlayış gerektiren bir durum; gençlerimizi ve çocuklarımızı kendi dönemlerimizle kıyas ve yargılama içine sokmadan, günümüz algısına uygun dinlemeli ve yardımcı olmalıyız.

Koşulsuz sever ve inanırsanız bilinçsizce alınan kararlar ve istenmeden yapılan davranışlar toplumumuzda azalma yoluna gider diye düşünüyorum. Bu konuda siyasi ve bürokratik kararlarında doğru alınması en önemli şartlar arasındadır. Bu rahatsızlıkların baş göstermesin de hemen her gün Belediye Başkanı olarak benden ve Başkan Yardımcılarımdan yardım talep eden, iş imkânı soran vatandaşlarımızın ortak söylemi '' Gelecek belirsiz, mali piyasalar o kadar oynak ki her an herkes işsiz kalabilir, varlığını yitirebilir.'' Bu haklı kaygıda dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ruhsal rahatsızlığa yakalanma riskini artırıyor. Panik atak Türkiye'de ve giderek bir salgın boyutuna varıyor.

 Kendilerini değerli hissetmeyen milyonlarca insanla dolu bir ülkede yaşıyoruz. Halkımıza ''Güvendeyim'' hissini verebilecek ülke yönetim politikalarını yaşamak, dürüst ve halkına değer veren paylaşımları görebilmek en büyük temennimiz.''