Başkan Çağlayan suçlamalara cevap verdi

Başkan Çağlayan suçlamalara cevap verdi

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, yaptığı yazılı basın açıklaması ile Belediye’nin çalışmalarına yönelik suçlamalara cevap verdi. Başkan Çağlayan açıklamasında mezarlıktan, doğalgaza kadar birçok konuya da açıklık getirdi.

Çağlayan açıklamasında şunları kaydetti;  “2004 yılında Belediyeyi on trilyona yakın bir borçla devir aldık. O zamanki Belediyenin gerçekleşen yıllık bütçesi 8.217.829 TL idi. Yani Belediyenin bir yılık geliri kadar borcu vardı.

Yine örnek vermek gerekirse Trakya’da Tekirdağ ve Çerkezköy AKP Belediye Başkanlarıdır. Tekirdağ ve Çerkezköy Belediyesi de şu anda borçlu durumdadırlar. AKP hükümeti kendi partisinden olan bu Belediye Başkanlarının borçlarını niye silmemiştir veya borçlanmasın diye para yollamamıştır? Çünkü böyle bir şey olması yasalara göre de mümkün değildir.

Hizmet etmek için mutlaka iktidar partisinden Belediye Başkanı olması anlayışı demokrasiye de uygun değildir. O zaman Belediye Başkanları seçimine hiç gerek yok, iktidar partisi Belediye Başkanlarını atar, olur biter.

Benim dönemimde hizmet yapılmadığı, kayıp bir dönem olduğu şeklindeki beyanlar gerçeği yansıtmamaktadır. Dönemimizde rekor denecek hizmetler yapılmış, Belediyeye rekor seviyesinde araç, gereç, iş makinesi kazandırılmıştır. Bu hizmet ve kazandırdıklarımız ayrıntılı olarak Kırklareli Günden Dergimizde açıkladık. Oysa geçtiğimiz dönemde deprem fonundan 3 trilyon para alınmış ve bu parayla kilit taş yapılmıştır. Peki Belediye gelirlerinden, Belediye bütçesinden neler yapılmıştır? Bizim bildiğimiz 5 yılda bir iş makinesi alınmıştır, başka bir şey yok.

Yine yapılan beyanlarda, geçen dönemdeki belediye tarafından içme suyu borularının 260 km’sinin değiştirildiği beyan edilmiştir. Bu da gerçeği yansıtmamaktadır. Bu proje daha önceki CHP Belediyesi döneminde ihale edilmiş ve 180 km’si tamamlanmıştır. Iller Bankası tarafından yaptırılan bu ihale geçen dönemki Belediye zamanında devam etmiş, 89 km’si yapılmıştır. 91,423 km daha sonra yine önceki CHP Belediyesi döneminde tamamlanmıştır.

Geçtiğimiz dönemde Kırklareli Belediyesinin hiçbir projesi olmadığı gibi, önceki dönem ihalesi yapılmış Pazaryeri, otopark, imar yerleşim yeri projeleri de iptal edilmiş ve yenileri de yapılmamıştır.

Mezarlık konusuna gelince; mezarlık yolları vardı ve bu alanda kaldırımları gereksiz gördüm, mezarlık iç yollarında yoğun bir trafik yok ki, yaya kaldırımı olsun, bana göre gereksiz yapılmış bir masraftı. Kaldı ki mezarlık da ot olduğundan bu taşların arasından devamlı ot çıkmakta hatta ottan taşlar bile görünememekte idi, bakımı zordu. Bu nedene kaldırım taşlarını söktürerek, çim ve gül ektirdik, çıkan taşları da atmaktansa başka kaldırım yaptık. Tabii bu miktar olarak çok küçük bir miktar alandır.

Doğalgaz çalışmaları özel bir şirket tarafından yapılmaktadır. Kazılan yerlerin kapatılması Belediye Başkanlığımıza ait değildir. O da bir kamu hizmetidir, kazı yapılıyorsa o alanda bir müddet sorun olabilir. Teknik olarak kazılan yerlerin hemen kapatılması mümkün değildir. Çünkü gaz kaçırıp, kaçırmadığı konusunda testler yapılması gerekmektedir. Testlerin yapılabilmesi içinde belli ana bağlantıların bitirilmesi şarttır. Çalışmalar 8–10 gün içinde bitecek, kazılan yoların kapanması da bir ay içinde tamamlanacaktır.

Huzur veren güvenilir bir yönetim anlayışı ile hizmete devam edeceğiz.”