Başkan Çağlayan ve Tunç mazbatalarını aldı

29 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden (CHP)'den yeniden Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Kavaklı Belediye Başkanı İnci Tunç ve İl Genel Meclisi Üyeleri ile Belediye Meclis Üyeleri Mazbatalarını aldılar.

Belediye Başkanı Çağlayan Milletvekilleri Tansel Barış ve Turgut Dibek partililer ile birlikte Karakaş Mahallesi seçim bürosu önünde toplanarak Vilayet Meydanı Atatürk Anıtına kadar yürüyerek halkı selamladı. Atatürk Anıtına Çelen Sunan Belediye Başkanı Çağlayan ve partilileri daha sonra yürüyerek il seçim kuruluna gittiler.
Merkez İlçe Seçim Kurulu Hâkimi Meral Ünel’den mazbatasını alan Çağlayan; “Kırklareli hemşerilerime bize göstermiş oldukları teveccühten dolayı teşekkür ediyorum. Zaten biz en az 18 bin oy alacağımıza inanıyorduk. Burada AK Partiye 10–11 bin oy veriyorduk ama fazla aldılar. Daha önceden ben belediye meclis üyelerince seçilmiştim ama bana bunu Kırklareli halkı hiç hissettirmedi. Bende normal bir seçilmiş başkan gibi görevimi yaptım. Bu dönem ise halkla seçilmek daha anlamlı ve mutlu edici bir olay. Bizde verdiğimiz sözleri yerine getireceğimize bir kez daha söz veriyorum” dedi.
İl Seçim Kurulu hâkimi Meral Ünel daha sonra CHP’den seçilen belediye meclis üyeleri ve il genel meclisi üyelerine mazbatalarını takdim etti.
Mazbatasını alan Çağlayan daha sonra partilileriyle belediye binasına yürüyerek belediye binası önünde kurban kesildikten sonra başkan koltuğuna oturarak tebrikleri kabul etti.
Milletvekili Turgut Dibek; “Seçim öncesi şehrimizin üzerinde bulunan kara bulutlar seçim sonrası şehrin üzerinden kalktı. Yağışlı giden hava yerini güneşli ve sıcak bir havaya bıraktı. Acaba neden?” diyerek espri yapınca Milletvekili Tansel Barış’ta; “Bahar temizliği yapmış olmamızdan olmasın” şeklinde cevap verdi. CHP’lilerin neşeli oldukları görülürken, yürüyüş sırasında yürünen yol boyunca sadece Valilik Makamı önünde geniş güvenlik önlemleri alınması dikkatleri çekti.(ay)