Başkan Can; "Kırklarelispor ismini tarihe gömmek isteyenlere izin vermeyiz"

Başkan Can; 'Kırklarelispor ismini tarihe gömmek isteyenlere izin vermeyiz'

Kırklarelispor, olağan Genel Kurulu’nu 1 Mart Pazar günü gerçekleştirmiş, dört yıldır Kulüp Başkanlığı görevini yürüten Kıvanç Kurtar, seçimlerde Kırklarelispor'un 18 kişilik kadrosunda yer alan futbolcusu Volkan Can ile yarışmış ve Can Seçimi 27 oy farkla kazanmıştı. (85-58)

1 Mart Pazar günü saat 14.00’de gerçekleşen Genel Kurul’da, 143 kişinin oy kullanması rekor sayılacak bir katılım olarak değerlendirildi. Kıvanç Kurtar ve Volkan Can’ın listesi yarıştığı seçimler saat 16.00’ya kadar sürdü.   

Sayım neticesinde Kıvanç Kurtar listesi 58 oy alırken, Volkan Can listesi 85 oy aldı ve Kırklarelispor'un yeni Başkanı Volkan Can oldu.

Pazar günü yapılan olağan Genel Kurul’da seçilen yeni yönetim ilk toplantısını ise önceki akşam yaptı. Toplantıda Kırklarelispor'un borçları, futbolcuların durumu konuşulurken Kırklarelispor'a acil maddi gelir kaynağı sağlanması konusunda Yönetim Kurulu üyelerinin görüşleri alındı. Başkan Volkan Can teslim alınan binanın yıkılmak üzere bir viraneden farksız olduğunu, ancak kendisinin de, yönetici arkadaşlarının da inançla, bu binayı yeniden inşaa edeceklerini, ayağa kaldıracaklarını söylerken, bun da hem Kırklareli'li hemşerilerimizin, hem de Kamu Kurum ve Kuruluşlarının desteğine ihtiyaçlarının olduğunu ifade etti.

Çiçeği burnunda Başkan Volkan Can, kamuoyunda “bu yönetimin Kırklarelispor'u Sanayispor'a devredileceği, iki kulübün birleştirileceği” yönünde çıkan haberlerin hepsinin dedikodudan ibaret olduğunu belirterek; “Kırk yıllık şanlı bir geçmişe sahip olan ve Kırklareli ismini taşıyan tek kulüp olan Kırklarelispor'un hiç kimseyle, hiçbir çatı altında birleşmesi mümkün değildir. Isteyenler gelsin Kırklarelispor çatısı altına biz herkesi kabul edebiliriz, ama Kırklarelispor ismini tarihe gömmek gibi bir niyeti olanlara da bu izni vermeyiz” dedi.

Yeni Yönetim Kurulu yaptığı bu ilk toplantıda görev bölümünü şöyle yaptı:

Başkan; Volkan Can, Ikinci Başkan; Ömer Topuz, Genel Sekreter; Olcay Sungur, Muhasip; Ahmet Yalçınöz, Altyapı Sorumlusu ve Basın Sözcüsü; Faruk Ceylan, Tesis ve Demirbaş Sorumlusu; Recai Yalçınkaya ve Genel Kaptan; Bahadır Sucuoğlu.

Denetleme Kurulu ise; Hidayet Arat, Hasan Akayran ve Gökhan Toktar isimlerinden oluştu.