☰
✕

Başkan Çiler AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na Katıldı

AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, İl Kadın Kolları Başkanı Hanife Büyükyeğen ve İl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aydın Gün ile birlikte AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen 154. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılım sağladı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezi’nde 154. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, İl Kadın Kolları Başkanı Hanife Büyükyeğen ve İl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aydın Gün’de katıldı.

“Çalışmalarımızı 2023 Haziranı'na kadar sürdüreceğiz “

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Genel Merkezimiz ile il ve ilçe teşkilatlarımızla, kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla seferberlik ruhuyla çalıştığımızda milletimizin gönül kapılarının bize açık olduğunu gördük. İnşallah bu tempoyu asla düşürmeden, sürekli yeni araçlar ve yöntemlerle zenginleştirerek çalışmalarımızı 2023 Haziranı'na kadar sürdüreceğiz. Önümüzdeki yaklaşık bir yıllık süreyi en güzel şekilde değerlendirerek 16'ncı seçim zaferimize hep birlikte ulaşacağız" diye konuştu. Her seçimin önemli, tarihî ve kritik olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: "Hatırlayınız, 2002 Kasım seçimleri ülkemiz için tarihî bir dönüm noktasıydı, hatırlayınız 2007 seçimleri vesayetle mücadelemizde yeni bir safhaya geçmemizi sağlamıştı. Hatırlayınız 2011 seçimleri eser ve hizmet siyasetimizi zirveye taşımıştı. Yine hatırlayınız, 2015 seçimleri ülkemizi yeniden eski günlere döndürmek isteyenlerle hesaplaşma zeminine dönüşmüştü. 2018 seçimleri darbe teşebbüsünün ve yeni yönetim sistemine geçişimizin ardından girdiğimiz ilk imtihandı. Her mahallî idareler seçimi, her halk oylaması da benzer misyonlara sahipti. İnşallah, 2023 seçimleri de hem ülkemizin AK Parti hükûmetleri dönemindeki kazanımlarının bir muhasebesi hem de 2053 vizyonumuzun habercisi olarak siyasi tarihimize nakşedilecektir." Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçime, küresel krizlerin dünyadaki yönetim ve ekonomik sistemini kökünden sarstığı bir dönemde gidildiğine dikkati çekerek, ilk işareti 2008 küresel finans kriziyle başlayan, salgınla yeni bir merhaleye ulaşan bu büyük sarsıntının Ukrayna-Rusya savaşıyla güvenlik boyutu da kazandığını söyledi. Küresel krizin Türkiye'nin önüne tehditlerin yanında önemli fırsatlar da çıkardığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen 20 yılda Türkiye'ye kazandırdıkları demokrasi ve kalkınma altyapısı sayesinde pek çok sınamayı başarıyla verdiklerini belirtti.

“Günün sonunda ayakta sadece ülkemize kazandırdığımız eserler ve milletimize yaptığımız hizmetlerle biz kaldık"

"Günün sonunda ayakta sadece ülkemize kazandırdığımız eserler ve milletimize yaptığımız hizmetlerle biz kaldık" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak 18 Mart Çanakkale Köprüsü ile Tokat Havalimanı'nın açılışını yaptıklarını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yola devam ettiklerini vurgulayarak, "Dünyada beş tane deniz üzerinde havalimanı var. Bunun iki tanesi Ordu-Giresun Havalimanı ve şimdi sonuncusu da Rize-Artvin Havalimanı. Rize-Artvin Havalimanı'nın da Allah'ın izniyle cumartesi günü açılışını yapacağız. Biz eser üretiyoruz, laf değil Bay Kemal. Ya bir dikili mumun var mı ya onu göster. Şu yönetiminde olan büyükşehir belediyelerinde neler yaptın bir de bunları anlat ya. 'Şunu yaptık, şu eseri diktik' de. Yok. Bunlar sadece yapılanları, hakaretle vesaire eleştirmektir" ifadelerini kullandı. Bu eserlerle kalmadıklarını, otoyolları, otobanları, tünelleri devam ettirdiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, durmadan usanmadan yola devam edeceklerini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yeter ki biz Allah'ın rızasında başka gaye gütmeyelim, yeter ki biz milletin desteğinden başka dayanak aramayalım, yeter ki insanımızın hayallerini hayata geçirmekten başka heveslere kapılmayalım, yeter ki biz çalışalım, çabalayalım, üzerimize düşenleri hakkıyla yapalım. Gerisinin kendiliğinden geldiğini, gönül kapılarının açıldığını, yüreklerin ferahladığını, bereket yağmurlarının üzerimize yağdığını, işlerimizin kolaylaştığını, ufkumuzun genişlediğini hep birlikte göreceğiz. Rabbimiz 'İnsan için ancak çalıştığı kadarı vardır' buyuruyor. Yine Rabbimiz her zorlukla beraber bir kolaylığın da olduğunu, bir işi bitirince hemen diğerine koyulmamız gerektiğini bizlere emrediyor. Bize rehber olarak Rabbimizin bu müjdeleri yeter." AK Parti teşkilatına, davasına gönül vermiş herkese güvendiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece Türkiye'nin değil, gözünü ve kalbini bu ülkeye dikmiş koskoca bir coğrafyanın umudu olarak bugünlere gelmiş AK Parti için her seçimin yeni bir başlangıç olduğunu belirtti.

“Yaşadığımız sıkıntıların hiçbiri çözümsüz değildir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin kimi ülkeler gibi zahmetsiz kazanç sağlayabilen, petrol ve doğal gaz satışıyla günde milyarlarca doları kasasına koyabilen, sömürge geçmişinin ürünü zenginliklerini harcayabilen bir ülke olmadığına işaret ederek, şöyle konuştu: "Biz dişimizle, tırnağımızla, alın terimizle kazanan, bedelini ödemeden hiçbir zenginliğe ulaşamayan bir ülkeyiz. Buna rağmen Türkiye'nin, salgın ve ardından başlayan savaş sürecinde trilyonlarca dolarlık kaynağı olan ülkelerden çok daha iyi bir yönetim sergilediğini, çok daha güvenli ve müreffeh bir yerde durduğunu kimse inkâr edemez. Hâlihazırda yaşadığımız sıkıntıların hiçbiri çözümsüz değildir, kalıcı değildir. Gelişmiş ülkelerin hızla işlerine kapandığı bir dönemde biz üretimimizle, ihracatımızla, insani duruşumuzla tarihî sorumluluklarımızla dünyaya açılmayı sürdürüyoruz. Elbette bedeller ödüyoruz. Elbette sıkıntılar çekiyoruz ama hamdolsun hepsinin de karşılığını fazlasıyla alıyoruz ve alacağız. Milletimizden sabırlı olmasını, bize güvenmesini, bizi desteklemesini, muhalefetin yalan ve iftira furyasına aldırmadan ülkemizin kazanımlarına ve hedeflerine sıkı sıkıya sahip çıkmasını istiyorum. Kimi şükürsüzlerin, kimi şeamet tellallarının, kimi kalbi kararmış, yeminli ülke düşmanlarının, kimi yüreği nasır tutmuş vicdansızların çıkardıkları yaygaraların sebebi milletimizin derdiyle dertlenmek değildir. Bunlar, ülkenin ve milletin felaketi pahasına kendi küçük çıkarlarını korumanın derdinde olan bencillerdir. Cumhur İttifakı olarak Meclis'teki yasama gücümüzle, Cumhurbaşkanlığı olarak yürütme gücümüzle, parti teşkilatları olarak siyasetteki gücümüzle ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştıracağız, gençlerimize 2053 vizyonunu da emanet edeceğiz." Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşkilat mensuplarının yoğun bir şekilde çalışmalarını isteyerek, yaz mevsiminin en güzel şekilde değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

AlperÇiler İlbaşkanlarıtoplantısı