Başkan Karaçam "Derneği her yönde önde tutun onu koruyun savunun"

Başkan Karaçam 'Derneği her yönde önde tutun onu koruyun savunun'

KIRSEDER Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği’nin Mayıs ayı şiir dinletisi geçtiğimiz cumartesi günü saat 14.00’da Kırklareli Il Hal Kütüphanesi toplantı salonunda yapıldı. KIRKSEDER Derneği Başkanı Nazif Karaçam başkanlığında gerçekleşen toplantı Karaçam bir açılış konuşması yaparak “Bugün aramızda yeni yüzler yeni misafirler görüyorum. KIRKSEDER olarak gerçekleştirdiğimiz şiir dinletileri ve diğer zamanlarda yaptığımız kültürel etkinlikler her geçen gün daha da artmaktadır. Derneğimizin yönetim kurulu bu ay içerisinde birçok çalışma yapmışlardır. Bu çalışmalar kapsamında Kırklareli’nin kültür ve edebiyat alanındaki kişilerin ilklerini tanıttık. Yani Kırklareli’nin edebiyat tarihini araştırdık. Değerli arkadaşlar ben tabiki şöyle veya böyle yazıyorum. Birgün biri test etmek için size şiir nedir, şair nedir diye sorabilir. O yüzden bu ön bilgilere sahip olmanız gerekiyor. Değerli arkadaşlar edebiyat yolunda hepinize başarılar diliyorum. Kırklareli tarihinde ilk defa kültür sanat ve edebiyatçılar derneği kurulmuştur. Bu yüzden ilerki kuşaklar sizleri minnetle anacaklardır. Toplantılarda sizler değil dernek ön plana çıkmalıdır. Derneği her yönde önde tutun, onu koruyun savunun.” dedi. Nazif Karaçam yaptığı bu konuşmanın ardından ise farklı şekillerde farklı kişilere göre şiirin tanımı ve şiir çeşitlerini saydı.

Nazif Karaçam’ın konuşmasının ardından ise dinletiyi yönetmek üzere kürsüye çıktı. Ikican gerçekleştirdiği konuşmasında “Bugün gerçekten benim arzuladığım toplantı şekillerinden birini yaşıyoruz. Dernek çalışmalarımıza katıldığınızdan dolayı hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Ben ileri de bu salonun bizi almayacağını, ileri de daha büyük bir salonda şiirin yanı sıra daha farklı aktiviteler ile biraraya geleceğimizi düşünüyorum. Son etkinliğimiz KIRKSEDER olarak Kırklareli Üniversitesi 2. Kültür Sanat ve Spor Şenlikleri etkinlikleri kapsamında Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü bahçesinde bir stand açtık. Bu standımızda şair arkadaşlarımızın kitapları tanıtıldı. Bu standımız sayesinde yeni şair arkadaşlar ile tanışma fırsatı bulduk. Bizler hepimiz birbirimizden değerliyiz, çünkü duygularımızı yazıyoruz.” dedi.

Alaeddin Ikican gerçekleştirdiği konuşmanın ardından şiir dinletisini başlattı. Ilk olarak Erman Ulusoy şiirini okudu. Ulusoy okuduğu şiir ile salondaki şairler tarafından büyük alkış aldı. Erman Ulusoy’un ardından ise Savaş Erdem kürsüye çıkarak şiirini okudu. KIRKSEDER olarak Kırklareli Üniversitesi 2. Kültür Sanat ve Spor Şenlikleri kapsamında açılan stand’ın dernek için faydalı olduğunu dile getiren Erdem kendisinin açtığı şiirli resim sergisi’nin de beklenilen üzerinden ilgi gördüğünü ve bu ilgiden son derece mutlu olduğunu söyledi.

Savaş Erdem’in şiirinin ardından ise Firdevs Büyükateş yeni yazmış olduğu “Çok benziyorsun” isimli şiirini şair arkadaşlarıyla paylaştı. Büyükateş’in okuduğu şiirin sonrasına ise Mustafa Bayraktar “Annemi babamı çok özledim” isimli duygusal bir şiirini seslendirdi. Mustafa Bayraktar’ın okuduğu şiirin ardından Enis Ilgar “Sarkaç” şiirin okudu. Ilgar toplantı başından Nazif Karaçam’ın gerçekleştirdiği konuşma ve şiir ve şiir çeşitlerinin tanıtımını uzun zamandır beklediğini dile getirerek Karaçam’ın vermiş olduğu bu bilgilerin faydalı olduğunu söyledi. Enis Ilgar’ın okuduğu şiirin ardından ise Aleaddin Ikican Anne konulu bir şiirini şair dostlarıyla paylaştı. Ikican’ın okuduğu bu  duygusal şiirde salondakiler tarafından büyük beğeni topladı.

Ikican’ın şiirini okumasının ardından ise Murat Otay “Güzel Trakyam” isimli şiirini seslendirdi. Murat Otay’ın şiirinin ardından ise kızının Kırklareli’nde olmasından dolayı Kırklareli’ne misafirliğe gelen ve KIRKSEDER Derneği üyeleri ile tanışma fırsatı bulan Amasyalı şair Turgut Önal okuduğu iki şiir ile şairlerin büyük beğenisini topladı. Önal’ın ardından ise Güner Gürkaş “Güneş Doğdu” isimli şiirini şair arkadaşlarıyla paylaştı. Gürkaş’ın okuduğu şiirin ardından Muzaffer Koçtürk yıllar önce yazmış olduğu “Dalgınlık” isimli şiirini okudu. Koçtürk’ün okuduğu şiirin ardından ise Kıymet Güngüt şiirini okudu. Kıymet Güngüt’ün şiirinin ardından ise Sebahattin Şenpazar şiirini şair arkadaşlarıyla paylaştı. Şenpazar’ın okuduğu şiirin ardından Kırklareli Adliyesi’nde görevli Savı Ibrahim Can Demircioğlu şiirini okudu. Daha sonra ise yine şairler arasında yeni katılan Figen Sezen deniz’e yazmış olduğu bir şiirini şairler ile paylaştı. Figen Sezen’in ardından Orhan Şeşen bir şiir okudu. Şeşen’in okuduğu şiirin ardından KIRKSEDER derneğini geç şairlerinden Coşkun Cengiz “Sevgi Fakiri” şiirini okudu. Son olarak ise yine KIRKSEDER derneğinin en genç şairlerinden Emre Çakmak sevgi üzerine yazmış olduğu şiirini okudu.

Şairlerin sıra ile şiirlerini seslendirmelerinin ardından KIRKSEDER Derneği tarafından gerçekleştirilen şiir dinletisinin ilk bölümü son buldu. Ilk bölümün ardından verilen arada limonata ikramı yapıldı. Yapılan ikramın ardından ikinci bölüm için salona gelen davetliler birer şiir daha okuyarak Mayıs ayı şiir dinletisine son verdiler.