Başkan Tezsezer'den Kamu Kurum temsilcilerine teşekkür yemeği

Babaeski Belediye Başkanı M. Haluk Tezsezer, Kamu Kurumu Temsilcilerine bir veda yemeği verdi.

Babaeski Belediye Başkanı M. Haluk Tezsezer, bir lokantada Kamu Kurumu Temsilcilerine veda yemeği verdi. Veda yemeğine, Kaymakam Mustafa Demir, Çorlu 5'inci Kolordu Komutanlığı, İstihkâm Alay Komutanı ve Babaeski Garnizon Komutanı İs. Alb. Murat Mayda, Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, Devlet Eski Bakanı Hasan Korkut, Hâkim ve Savcılar, Alpullu Belediye Başkanı Ahmet Durgun, Büyükmandıra Belediye Başkanı M.Şükrü Çölgeçen, resmi kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Oda ve Dernek Başkanları ve Mahalle Muhtarları katıldı.
Babaeski Belediye Başkanı M.Haluk Tezsezer bu anlamlı gecede yapmış olduğu konuşmasında şunları söyledi;
"1999 Seçimlerinden sonra Belediye Başkanlığı görevine geldim, 2004 seçimlerinde ise Belediye Başkanlığımızı bir kez daha yeniledik ve 10 yıl boyunca sizlerle görev yaptık. Tabii artık yavaş yavaş bu görev süresinin sonuna geldik. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan bu seçimlerde adaylığımız söz konusu olmadı. Tabii bu süreç içerisinde hep birlikte birçok başarılı çalışmalar gerçekleştirdik. Sayın Kaymakamımız ile 2004 yılından sonra birlikte çalışma imkânımız oldu bazı arkadaşlarımızla ise 10 yıl birlikte çalışma imkânı bularak Babaeski’ye elimizden geldiğince hizmet verdik. Tabiî ki burada ki en önemli takdir Babaeski Halkınındı bende bu anlayışı ve olumlu tepkiyi yaptığım ziyaretlerde ve toplantılarda gördüm ve çok duygulandım, tabii bu ilgi beni memnun etti. Tabii bu bir süreçti her zaman yapılan görev bir gün mutlaka sona erecektir ve bizde bu sürecin sonuna geldik. Ama siyaset uzun soluklu bir süreçtir, belli bir ara verme dönemi ve dinlenme döneminden sonra devam ederek tekrar yapılacaktır. Şunu da vurgulamak istiyorum bu bir veda yemeği değil, buradan tayinle giden veya emekli olarak başka bir şehre giden bir konumumuz yok. Benim mesleki konum itibari ile de bundan sonra birlikte görev yürüteceğimiz için her zaman yine birlikte olacağız ve elimizden geldiğince bundan sonraki yaşantımızda bir birimize yardımcı olacağız. Ben bu akşam bu katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor ve 10 yıllık görev süreci içerisinde bana göstermiş olduğunuz destek ve güvenden dolayı saygılar sunuyorum”.
Başkan Tezsezer'in haksızlığa uğradığı ifade edilerek bunun tepkileri gitgide toplum katmanlarında yayılırken, bağlı bulunduğu parti tarafından daha önce yapılan iki seçimi de partisinin oylarını arttırarak kazanmasına rağmen aday gösterilmeyişi partisinin tabanı tarafından şaşkınlık ve üzüntüyle karşılanmıştı. Bu üzüntünün yapılacak seçimlerde sandıklara ne şekilde yansıyacağı merakla bekleniyor. Başkan Sevenleri tarafından ısrarla seçimden sonra Babaeski ve Kırklareli siyasetinde yer alması istenen Tezsezer'in, seçimlerden sonra partisinin saflarında siyasete devam sinyalini verdiği ve bütün konuşmalarında vurguladığı da gözleniyor.
Başkan Tezsezer'in ve onu sevenlerin tasfiye edileceği ve cezalandıracakları söylentileri, büyük rahatsızlığa sebep olurken, yeni atanan ilçe teşkilatının bu rahatsızlıklara umursamaz bir tavır sergilediklerini kaydeden başkan Tezsezer’in sevenleri, “Haluk Bey’in ekibini ve sevenlerini şimdiden yok sayıyorlar diye üzüntülerini dile getiren partililer, yeni ilçe yönetiminin ilgisiz tavrı da ayrı bir tartışma konusu olarak değerlendirilmektedir” diyerek üzüntülerini belirtiyorlar. “Seçim bitene kadar sessiz kalacağı söylenen parti yöneticilerinin, seçim bittikten sonra da ihraç sürecini başlatacakları ve Tezsezer'in sevenlerini tasfiye edilecekleri söylentileri rahatsızlığa ayrı bir boyut katmaktadır” diyen partililer, yapılmak istenen yok etme girişimleri bir siyasi linç olarak gördüklerini belirttiler. Parti tabanını da rahatsız eden bu söylentilerin kesilmesi için, Parti yetkililerinin seçimden sonra ihraç ve tasfiyenin olmayacağını açıklamaları, parti tabanında rahatlamaya sebep olacağını düşündüklerini belirtiyorlar. (öb)