Başkan Ulus; "Var olanı geliştirme adına, daha güzel bir sistem kuracağız."

Başkan Ulus; 'Var olanı geliştirme adına, daha güzel bir sistem kuracağız.'

 

AKP Kırklareli Il Teşkilatı’nın 6 Haziran Cumartesi günü gerçekleşen 3. Olağan Il Kongresi’nde yapılan oylama sonucu, 347 oyla yeni Il Başkanı olarak seçilen Yurdaer Ulus, dün parti binasında gerçekleşen devir teslim töreniyle görevine başladı.

Saat 14:30’da AKP Kırklareli Il Merkezi’nde gerçekleşen törene eski il başkanı, yeni Il Başkanı Yurdaer Ulus, Merkez Ilçe Başkanı Hamit Orakçı, Kadın Kolları Başkanı Tülay Tuncay Peker, Gençlik Kolları Başkanı Ilker Kayrak ve çok sayıda partili katılım gösterdi. Devir teslim öncesi Yurdaer Ulus’a eski yönetim tarafından bir plaket takdim edildi. Daha sonra bir konuşma yapan eski il başkanı, görev süresince yapılanların kısaca özetini çıkardı.

Bunun ardından yeni il başkanı Yurdaer Ulus’ta bir konuşma yaparak, bunun bir bayrağın devir teslimi olduğunu vurgulayarak, aldıkları bu emaneti yönetim kuruluyla beraber en iyi şekilde koruyacaklarını kaydetti ve şunları söyledi: Eksiklerimizi görüp,                 tamamlamamız gerekenleri yapacağız

“Özellikle kongre günü ifade ettiğimiz gibi yeni bir yapılanmaya gitmek durumundayız. Var olanı geliştirme adına, inşallah daha güzel bir sistem kuracağız. Bütün arkadaşlarımız ile beraberliği tekrar tazeleyeceğiz. Eksiklerimizi görüp, tamamlamamız gerekenleri yapıp, 2011 yılındaki seçimlere en iyi şekilde hazırlanacağız. Nasip olursa biz bu çalışmaları birlik, beraberlik, güzellik içinde yapmanın tahahütü içindeyiz. Sizin de bildiğiniz gibi belki de Türkiye’de, önder olacak bir kongre geçirdik. Bu kongrenin partimizin yeni dönemine de ışık verdiğini düşünüyorum.”

Partinin hem Kırklareli’deki açılımı yönünden, hem de daha başarılı olması yönünden yapılması gereken her şeyi yapacaklarını belirten Ulus, (dün gece) yapacakları ilk yönetim kurulu toplantısıyla, Merkez Ilçe Başkanı, Kadın Kolları Başkanı ve Gençlik Kolları Başkanı ile meseleleri tekrar baştan değerlendireceklerini sözlerine ekledi. Ulus; “Biz 30 kişilik asil yönetim kuruluna ‘hepimiz başkanız ve ben bu ekibin sözcülüğünü yapacağım’ sinyalini vermeye çalıştık.” dedi.

Yeni oluşumda basın ile irtibatta olan bir basın sözcüleri olacağını açıklayan Yurdaer Ulus, açıklamalarına şu cümlelerle devam etti:

Herkes işin içine elini koyacak

“Basın sözcümüz, bundan sonraki konularda inşallah Kırklareli’mize AK partimizin yaptığı hizmetleri anlatacak. Dolayısı ile biz de bu yolda bütün çalışmalarımıza devam edeceğiz. Dediğim gibi özellikle bütün yönetim kurulundaki arkadaşlar görevlerini alacak. Herkes yetkilendirilecek, bu konuda işin içine elini koyacak. Bundan sonra daha yoğun bir dönem başlayacak. Sistemi inşallah bütün ilçelere de yayarak, onlarda da güzel bir çalışma ortamı oluşturacağız. Ben ayrıca, sayın Ertan Özbek beye kongrede grubu ile birlikte gösterdiği olgunluktan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra biz, AK partinin en baştaki ferdinden, en son üyesine kadar herkese örnek bir davranış ile çalışarak, vakti geldiğinde görevimizi teslim edeceğiz.”

Bu konuşmasının sonrasında kendisine yöneltilen bir soru üzerine Ulus, ilk olarak yapacakları faaliyetleri şöyle anlattı:

Ana hedefimiz Kırklareli için neler yapabileceğimizdir

“Yeni faaliyetlerimizden ilki, ekibimizle beraber delegeleri ziyaret etmek ve onlara teşekkür etmek olacak. Ikinci çalışmamız, 11 tane belediye başkanımızı yemek vb. bir organizasyonda toplayarak, enerji alışverişi yapmaktır. Daha sonra, Ticaret Odası ve Ticaret Borsası ile görüşmelerde bulunarak ve bunun yanında, fabrikalarımızın sahibi işadamlarımızla biraraya gelerek, Kırklareli için neler yapılabileceğini görüşeceğiz. Bizim sistemimizdeki ana hedefimiz, yükü paylaştırmaktır. Bu yükün paylaşılması, partimize büyük bir randıman kazandıracaktır.”

Bu törenle birlikte AKP Kırklareli Teşkilatı’nda, belkide vatandaşların bakış açısını değiştirecek yepyeni bir dönem başlamış oldu.