Başkonsolos Angelov'dan Vali Coş'a veda ziyareti

Başkonsolos Angelov'dan Vali Coş'a veda ziyareti

Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Angel Angelov, Aydın Il Valiliği görevine atanan Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’ a veda ziyaretinde bulundu. Başkonsolos Angelov 24 Haziran Çarşamba günü Vali Coş’u makamında ziyaret ederek, yeni görev yerinin hayırlı olmasını diledi.

Angelov, Vali Coş’un Kırklareli’nde Il Valiliği görevinde bulunduğu süre içerisinde yapmış olduğu hizmetlerinden, iyi niyet dolu diyaloglarından ve başlattığı projelerden dolayı teşekkür ederek, aynı başarılarının yeni görev yerinde de devamını diledi.

Vali Coş’ta yapılan hizmetlerin Kırklareli ve Kırklareli halkı için az bile olduğunu, Kırklareli’nin çok daha fazlasını hak ettiğini, Kırklareli’ni hiçbir zaman unutmayacağını ve Aydın Ilinde de kapısının herkese açık olduğunu ifade etti.

Vali Coş ayrıca Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Angel Angelov için Angelov, Türk- Bulgar ilişkilerinin gelişmesinde çok büyük çaba safrettiğini sözlerine ekledi.

Angelov; ”Sıra Malkoçlar Sınır Kapısı'na gelecek”

Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Angel Angelov Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’un ardından Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’(KTSO)na veda ziyareti gerçekleştirdi.

Saat 12:30’da gerçekleşen ziyarette KTSO Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş’ın yanı sıra KTSO Meclis Başkanı Mehmet Sağ, Meclis üyeleri Güngör Akarca, Mehmet Ecer, Nedim Caloğlu, Hakan Bozkurt ve Yönetim Kurulu Üyesi Gürkan Oras da hazır bulundu.

Önümüzdeki Temmuz ayında Edirne Başkolosluğu’ndan ayrılacak olan Angelov, KTSO’daki ziyaretinde görevi boyunca yaptıkları ortak çalışmalardan söz ederek KTSO Meclis ve Yönetim Kurulu’na teşekkür etti.

Angelov ziyarette, Bulgaristan'a geçen yıl yaklaşık 6 milyar dolar yabancı sermaye geldiğini belirterek, bu yıl gelecek yabancı sermayenin altyapıya yönlendirileceğini, bu çerçevede başta yollar olmak üzere altyapı çalışmalarında önemli ilerleme kaydedileceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan tarafından önceki hafta açılışı yapılan, Hamzabeyli Sınır Kapısı ile Kırklareli'ndeki Dereköy Sınır Kapısı'nın Bulgaristan tarafındaki yollarının yapımına önümüzdeki yıl başlanacağını bildiren Angelov, ''Ondan sonra sıra Malkoçlar Sınır Kapısı'na gelecek. O da olacak. Bütün projeler masada'' dedi.

Altyapı çalışmaları kapsamında Bulgaristan'ın Belen'de kurmayı planladığı ikinci nükleer santral çalışmalarına da yakında başlanacağını ifade eden Angelov, şöyle konuştu:

''Büyük Türk şirketleri Bulgaristan'a girmeye başladı ancak biz Türk şirketlerinden yatırımlarımıza daha fazla katılmalarını bekliyoruz. Dünyadaki ekonomik kriz nedeniyle üretiminde düşme olsa da Şişe-Cam'ın Bulgaristan'daki faaliyeti devam ediyor. Doğuş Grubu Sofya metrosunu yapıyor. Sadece altyapıda değil özellikle Kırklarelili tüccarların Bulgaristan tüccarlarıyla ortak projeler geliştirebilir. Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odasından bu konuda da destek bekliyoruz.''

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetintaş da Bulgaristanlı meslektaşlarıyla ortak projeler üretmeye ve birlikte çalışmaya her zaman hazır olduklarını belirterek, ''Bulgaristanlı meslektaşlarımızla çalışmaktan onur duyarız. Aynı coğrafyanın, aynı bölgenin insanlarıyız, birbirimizi çok daha iyi anlayabiliyoruz. Bulgaristan bize Çorlu kadar yakın. Birlikte iş yapmamak için hiçbir sebep yok. Ancak her iki taraf mevcut potansiyeli maalesef kullanamıyor'' dedi.

Angelov tarafından yapılan veda ziyaretinde son olarak; ortak projeler, gümrük kapısı, duble yollar ve ekonomik kriz üzerine durulurken, yapılan yatırımlar üzerine de karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Görevde kaldığı sürece KTSO ile iyi işler kotardıklarının altını çizen Angelov, iyi niyet dilekleri ile KTSO’dan ayrıldı.