Başkonsolos Goncerenco'dan Kırklareli çıkarması

Başkonsolos Goncerenco'dan Kırklareli çıkarması

Moldova Cumhuriyeti Istanbul Başkonsolosu Sergiu Goncerenco, dün Kırklareli’nde bir dizi nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Istanbul Beyoğlu'nda 14 Temmuz 2008 tarihinden itibaren faaliyete geçen Moldova Başkonsolosluğu, Kırklareli Ili’ni tanımak için Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu’nun, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ın ve Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu’nun konuğu oldu.

Vali Aydoğdu; “Iyi niyet çerçevesindeki işbirliğine biz de varız”

Başkonsolos Goncerenco, dün saat 10.30'da ilk olarak Vali Cengiz Aydoğdu'yu makamında ziyaret etti.

Başkonsolos Goncerenco, Moldova Cumhuriyeti Istanbul Başkonsolosluğunun, Istanbul'da 14 Temmuz 2008 tarihinde faaliyete geçtiğini, iyi niyet çerçevesinde her zaman işbirliği içinde olduklarını belirterek, Moldova Cumhuriyeti Istanbul Başkonsolosluğu hakkında bilgiler verdi.

Vali Aydoğdu'da yapılan nezaket ziyareti için teşekkür ederek, Başkonsolos Goncerenco'nun iyi niyet işbirliği davetine aynı samimiyetle katıldığını belirtti. Vali Aydoğdu ayrıca, Kırklareli hakkında tanıtıcı bilgiler vererek, Kırklareli Dereköy Sınır Kapısının ileriki günlerde daha da genişletileceğini, Sınır Kapısının Tır Trafiğine de açılığını, Türkiye tarafında hazırlıkların bitmesine rağmen Bulgaristan tarafının hazırlıklarını bitirmeleri için süre istediklerini belirtti.

Vali Aydoğdu, Moldova Cumhuriyeti ile ilgili şu an gündemde bir sorun olmadığını, iyi niyet çerçevesi içinde her türlü sorunun da üstesinden gelineceğini kaydetti.

Başkonsolos’tan, Başkan Çağlayan’a; “Belediyeniz ile sosyal ilişkilerimizi geliştirmek istiyorum”

Moldova Cumhuriyeti Istanbul Başkonsolosu Sergiu Goncerenco dün saat 11.00’de ise nezaket ziyaretinde bulunmak üzere Başkanlık makamındaydı.

Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan ile ziyareti süresince Türkiye ve Ukrayna ilişkileriyle ilgili bilgi aktarımında bulunan Konsolos Goncerenco, karşılamadan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Bundan sonraki süreçte Belediyeniz ile sosyal ilişkilerimizi geliştirmek istiyorum. Partner şehir konusunda katkı sağlamaktan memnuniyet duyarım, belediyeniz ile yapacağımız tüm paylaşımlara açığım. Ülkemle kurulan her türlü ilişkide yardım ve destekte bulunmaktan çok mutlu olacağım.” dedi.

Bunun üzerine ise Başkan Çağlayan; “Bu ziyaret ile kendileriyle çok yakından tanışma fırsatımız ile birlikte, herhangi bir paylaşım halinde birlikte hareket edecek gerekli zemini oluşturmuş olduk. Moldova son dönemlerde gelişen Ukrayna ve Romanya arasında Türkiye ile ilişkilerinde artış olan bir ülke. Bu nedenle bu ziyaretin şehrimiz adına faydalı olacağını düşünüyorum'' dedi.

Başkonsolos Goncerenco’dan Canbazoğlu’na ziyaret

Moldova Cumhuriyeti Istanbul Başkonsolosu Sergiu Goncerenco dün saat: 11.30'da Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu'na da bir nezaket ziyaretinde bulundu.

Başkonsolos Goncerenco yaptığı açıklamada; hem Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu’na bir nezaket ziyaretinde bulunmak, hem de 14 Temmuz 2008 tarihinden itibaren Gümüşsuyu Inönü Caddesi Beyoğlu / Istanbul adresinde faaliyete geçen, Moldova Başkonsolosluğu ile ilgili bilgiler vermek amacıyla geldiğini söyledi.

Başkonsolos Goncerenco’nun Il Emniyet Müdürlüğünü ziyaretinde Tercümanı Aliana Nedeva da kendisine eşlik etti. Il Emniyet Müdürü Canbazoğlu, Başkonsolosun ziyaretinden dolayı memnuniyeti ifade ederek, ziyaretin anısına kendisine bir plaket takdim etti. Başkonsolos'un ziyareti, Il Emniyet Müdürlüğü şeref defterini imzalaması ile sona erdi.