Başkonsolos Markov'dan Başkan Sedefçi'ye ziyaret

Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Vılço Markov Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yi makamında ziyaret etti.


Bulgaristan ile üst seviyede güzel dostlukları olduğunu belirten Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi “Son yıllarda Bulgaristan ile çok iyi dostluk ilişkilerimiz oluştu. Ben bu dostluğun daha büyümesi ile size görevinizde başarılar diliyorum” diye konuştu.
Edirne’deki görevine atanmadan önce 8 yıl İstanbul’da görev yaptığını ve Türkçe’yi iyi derecede konuştuğunu belirten Başkonsolos Vılço Markov “Daha önce İstanbul’da görev yaptım ama şimdi şanslıyım Başkonsolos olarak görev yapacağım ve sizinle beraber çok güzel işler yapabilme imkânına kavuşacağım. Çünkü biz dostuz, komşuyuz ve her türlü sorunu çözebiliriz” dedi.
Kıyık semtinde yapmayı planladıkları Türk-Bulgar Dostluk Parkı için katkı beklediklerini ifade eden Başkan Sedefçi “Şehrimize ziyarete gelen Bulgar dostlarımızın oturup dinlenebileceği, güzel vakit geçirebileceği Türk-Bulgar Dostluk Parkı projemizi hayata geçirmek istiyoruz. Bunun için gerekli tohumları attık, artık fideyi beraberce sulayacağız ve meyvesini alacağız” diye konuştu.
Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Vılço Markov’da Türk-Bulgar Dostluk Parkı için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.