Başkur; "Kan bağışlamak parayla değil, gönüllü yapılabilecek bir insanlık görevidir"

Başkur; 'Kan bağışlamak parayla değil, gönüllü yapılabilecek bir insanlık görevidir'

Edirne Kızılay Kan Merkezi sağlık ekipleri, Pazartesi sabahı saat 10.00'dan itibaren, Kırklareli Belediyesi’nde gönüllü kan alımına başladılar. Ilk gönüllü kan bağışçımız Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur oldu. Ardından Kırklareli Belediye Meclis üyeleri de sırayla gönüllü kan bağışçısı oldular.

Başkur; “Halk sağlımız için bir kan stokumuzun olması şart”

Bağıştan hemen sonra bir açıklama yapan Başkur, herkesin hayatında en az bir kez kan bağışında bulunması gerektiğini belirterek,  "Insan bu ihtiyacı ancak hastası olunca anlayabilir. O anda aramaya, problemin ciddiyetini görmeye, sosyal yardımlaşma ve paylaşmanın önemini anlamaya başlıyorsunuz. O en sevdiğinize gerekebilecek sadece bir ünite kan için, bir saniye düşünmeden tüm mal varlığınızı feda edebilecek duruma gelebilirsiniz. Ama nafile bu parayla değil sadece gönüllü yapılabilecek bir insanlık görevidir. Bizim ülke olarak halk sağlımız için bir kan stokumuzun olması şart. Bunun yapılması için üzerimize düşeni gönülden yapmaya hazırız" dedi.

Kızılay yetkilileri; “Bir ünite kan dahi olsa, nerede olursa olsun almaya gideriz”

Daha sonra sırayla kurum çalışanları, gönüllü kan bağışçısı formunu doldurup gerekli soruları yanıtladılar. Doktor muayenesi sonucunda kan vermeye engeli olmayan kurum çalışanları ve gönüllü vatandaşlarımız sedyelerde yerlerini aldılar.

Bu sosyal sorumluluk projesi için başta Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan’a memnuniyetlerini belirten Türk Kızılayı yetkileri “Bir ünite kan dahi olsa, nerede olursa olsun almaya gideriz, çünkü o bir ünite kan bir insanın hayatı anlamına geliyor.'' şeklinde konuya olan bağlılıklarını ve görev anlayışlarını belirttiler.

Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur’un ve Belediye personelinin gönüllü kan bağışçılarının bu davranışı tüm kurumlara ve tüm insanlara örnek oldu.