Başsavcı Semerci; "Kırklareli'den çok memnun kaldım"

Başsavcı Semerci; 'Kırklareli'den çok memnun kaldım'

Adli Yargı Kararnamesine göre Türkiye genelinde görev yeri değişen birçok Başsavcı, Savcı ve Hakim, kısa bir süre sonra yeni görevlerine başlayacaklar. Bu kapsamda, Gaziantep Başsavcılığı’na atanan Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci ve diğer atamaları yapılan ilimiz Hakim ile Cumhuriyet Savcıları için bir veda yemeği düzenlendi.

Kırklareli Adliyesi tarafından, Polisevi Yazlık Sosyal Tesisleri’nde, geçtiğimiz Çarşamba akşamı düzenlenen veda yemeğine; Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Adalet Komisyonu Başkanı Hayri Üzel, Savcılar; Musa Ünel, Cafer Ay, Nedim Özkan, I. Can Demircioğlu, Müjdat Saraç,Alparslan Işın, Hakimler; Bilal Binici, Meral Ünel, Derya Konak, Hasan Artıışık, Selma Acar, adli personel, baro yönetimi ve avukatları ve çok sayıda davetli katıldı.

Yemek esnasında, Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci’nin Gaziantep’e, Savcı Musa Ünel’in Adana’ya, Alparslan Işın’ın Istanbul Büyükçekmece’ye Savcı Müjdat Saraç’ın Ordu Ünye’ye, Hakimler; Selma Acar’ın Ankara’ya, Hasan Artıışık’ın Hakkari Beytüşşebap’a ve Meral Ünel’in de Adana’ya tayini çıkması dolayısı ile Kırklareli Adliyesi’nden ayrılacaklar için bir plaket töreni de düzenlendi.

Plaket töreni öncesi gecenin anlam ve önemine yönelik bir konuşma yapan Cumhuriyet Savcısı Ibrahim Can Demircioğlu şunları söyledi; ”Yaklaşık 1 yıldan bu yana Kırklareli Adliyesi’nde görevliyim. Adliyemizin değerli personeli ile müthiş bir uyum içerisinde, sorunsuz, görevler yaptık.

Bunda inanıyorum ki, sayın Başsavcımız Esat Bey’in çok büyük katkısı vardır. Tayini çıkan arkadaşlarımızın gidecekleri yerlerde de aynı şekilde uyumlu ve başarılı, aileleri ile birlikte mutlu bir yaşam sürdüreceklerine inanıyorum. Onları tanımaktan ve birlikte çalışmaktan gurur duyduk. Şimdi komisyon başkanımızı bu anlamda duygu ve düşüncelerini almak üzere davet ediyorum.”

Savcı Demircioğlu’nun konuşmasının ardından konuşmasını yapmak üzere Adalet Komisyonu Başkanı Hayri Üzel mikrofona çağırıldı. Hayri Üzel yaptığı konuşmasında; ”Veda yemekleri biz hakim ve savcıların bir kaderi. Göçmen kuşlar misali 2 sene orada, 3 sene burada Türkiye’yi gezmekteyiz. Yine 2009 Yaz kararnamesi ile Adliyemiz’den başta sayın Başsavcımız olmak üzere hakim, savcı arkadaşlarımızın tayini çıktı. Ben de 1 yıldır Kırklareli Adliyesi’nde çalışmaktayım. Geldiğimiz günden beri Adliye’de, uyum gördük, arkadaşlık gördük, dostluk gördük. Özellikle sayın Başsavcımız, bir büyüğümüz, bir ağabeyimiz olarak bize önayak oldu. Pek çok mesele de kol kanat gerdi.

Sıkıntılarımızı hafifletti. Kendisine çok teşekkür ediyor, yeni görev yerinde başarılar diliyoruz” dedi.

Kırklareli Barosu Başkan Vekili Avukat Harun Saygılı da gerçekleştirdiği konuşmasında; ”Bu akşam yine hüzünlü bir gecede toplandık. Değerli başsavcımızın ve değerli, hakim ve savcılarımızın ilimizde adalet hizmetine sunmuş oldukları olumlu katkıları göz önüne alarak bu veda gecesinde onlarla birlikte olmak istedik ve kendilerine yeni görev yerlerinde aynı başarıyı, aynı olumlu davranışları sergileyeceği inancıyla, bir vedada bulunmak istedik.

Bizler görev yaptıkları süre içerisinde kendilerinden memnunduk. Olumlu katkılarını her zaman gördük. Biliyoruz ki yeni yerlerinde de aynı olumlu davranışı, aynı katkıları sağlarlar, sağlayacaklarını da inanıyoruz. Kendilerine yeni görev yerlerinde başarılar diliyoruz” dedi.

Baro Başkan Vekili Harun Saygılı’nın konuşmasını tamamlaması ile Gaziantep’e tayini çıkan Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci yaptığı duygu yüklü konuşmasında, Kırklareli’de görev yaptığı süre boyunca  tüm adli personel ile uyum içerisinde çalıştıklarını ve sorunlara mahal vermediklerinin altını çizdi. Kırklareli’nin Türkiye’nin en refah şehirleri arasında ilk sıralarda yer aldığına dikkat çeken Semerci, Kırklareli Adliyesi personelinden ve Kırklareli halkından çok memnun olduğunu dile getirdi. Esat Semerci yaptığı konuşmasında şunları kaydetti;

”Sayın konuklar yargı camiasında 31 yılı devirdim. 32. yıla girdim. Bu süre içerisinde çok tayinler gördüm. Sanırım bu 8. tayinim olsa gerek. Ben Kırklareli’ne ilk atandığım günlerde eşimle birlikte buraya gelirken, açıkça söylemek gerekirse üzülerek gelmiştik. Ama buraya atandıktan ve göreve başladıktan sonra güzel insanlarla tanışmak ve onlarla beraber kaynaşmak, memleket hasretini birazcık dindirdi. Sizlerin sevinçli, neşeli ve önyargısız yaklaşımlarınız bizlerin görev stresini dahi asgariye indirdi. Bu bağlamda başta Baro Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, baro çalışanları ve tüm barodaki avukat arkadaşlarımızı, bize Adliye’deki adaletin gerçekleşmesindeki göstermiş oldukları çabadan dolayı huzurunuzda tebrik ediyor, başarılarını devamını diliyorum.

Size samimiyetimle söylemem gerekir ki ben Kırklareli’den çok memnunum kaldım. Şayet çocuklarımın durumu olmasaydı, ben Kırklareli’den tayinimi istemezdim. Çünkü Kırklareli’nde adli sorunlar hemen hemen hiç yok gibi. Suç oranı çok düşük. Kırklareli halkı genel anlamda yasalara saygılı bir insan topluluğundan oluşuyor. Kırklareli vilayet olarak homojen bir yapıya sahip. Henüz hetrojonel bir yapısı yok. Yani fazla karışmış değil. Sizlerden duygu yüklü, güzel anılarla ayrılıyoruz.”

Semerci’nin konuşmasının ardından plaket törenine geçildi. Bu kapsamda Kırklareli’den başka il ve ilçelere tayini çıkan Başsavcı Esat Semerci, Savcılar; Müjdat Saraç, Musa Ünel, Selma Acar, Alparslan Işık, Hakimler; Hasan Artıışık ve Meral Ünel’e Kırklareli Adliyesi ve Kırklareli Barosu tarafından gecenin anlam ve önemine yönelik plaket ve hediyeler verildi.

Verilen plaketlerin ardından program canlı müzik ile devam etti. Hareketli şarkılar eşliğinde, gecenin ilerleyen saatlerine kadar ilerleyen konuklar, iyi dileklerle Yazlık Tesisler’den ayrıldılar.