BAŞYAZI

VAADLER VE GEÇERLİLİKLERİ




ŞENOL GONCAGÜL CHP ‘nin vaadleri öylesine çok konuşuldu ve tartışılıyor ki; hazır konu gündemdeyken, kafama takılan birkaç soruyu da “sesli düşünerek” ben yönelteyim istedim; CHP, öylesine güzel vaadlerde bulunuyor ki; hani kim kazanırsa kazansın ama o vaadler bir şekilde yerine gelsin istiyor insan!  Benim öncelikle merak ettiğim konuların başında ise; “CHP, bu vaadleri yalnızca TEK BAŞINA iktidar olunca mı yerine getirecek?” kısmı geliyor! Öyle ya; Birinci parti olursunuz, hükümeti kurarsınız ama koalisyona girdiğinizde, diğer parti veya partiler “Biz öyle sözler vermedik!” deyip, karşı olurlar. O zaman da, seçimi kazanmanıza rağmen, sözlerinizi yerine getiremezsiniz! Kaldı ki; CHP‘nin normal şartlarda TEK BAŞINA İKTİDAR olamayacağını hepimiz biliyoruz! Hal böyle olunca da; elbette ki, o vaadlerin hangi şartlarda ve hangi şekilde yerine geleceğini bilmeliyim ki, o na göre oyumu kullanabileyim! Aksi halde; “E, biz tek başına iktidar olaydık, elbette ki hepsini yerine getirecektik ama, oy vermediniz ki, bunları yerine getirecek çoğunluğu bulabilelim!” avuntusu içerisinde kalmayalım! Mesela yine; idam cezasını geri getirmekten tutun da, Abdullah Öcalan‘ı normal cezaevine nakletmeye kadar bir sürü farklı vaadlerle karşı karşıya kalıyoruz! Her birinin de gerçekten alıcısı var ki, bunlar dile getirilip, seçim vaadleri arasına alınıyor.  Şimdi siz bana MHP‘nin veya HDP‘nin tek başına iktidara gelebileceğini söyleyebilir misiniz?! (Siyaseten değil de, gerçek anlamdaki duruma bakarak soruyorum bunu)
Mesela yine kimilerine göre de; çok fazla vaadlerde bulunmamak veya o vaadlerde uçmamak üzerine seçim propagandaları yürüten AK PARTİ ‘ nin de; “Tek başına iktidar olmayı garanti gördüğünden ve velevki öyle olur ise de, o vaadlerin altında ezilmemekten dolayı” mütevazi davrandığı öne sürülüyor.
Diyeceğim o ki; kimseye herhangi bir ön yargı ile yaklaşmadan ve ayırım yapmadan, verilen vaadlerin vatandaşın zihninde yerini bulabilmesi bakımından, bu soruların cevaplarını bekliyorum.
Kim kazanırsa kazansın ama, sonuçta kazanan ve kazançlı çıkan mutlaka ve mutlaka HALK olsun…
Kalın sağlıcak ile…