BAŞYAZI

MARKA İSİMLER: ESENGÜL CİVELEK



Şenol Goncagül Orada bir hanımefendi var!.. Kırklareli iline, hanımeli değdi artık!.. Belki, çok fazla ayan beyan görmüyoruz ama, reklamı sevmeyen, şova meyil vermeyen, bulunduğu makamın hakkını sonuna kadar veren bir VALİ HANIM’a merhaba dedi bu il…
Avrupalı, kültür bölgesi ve eğitimli bölge olmamızın ve bunun yanması olarak ta; “Bayan idarecilerin çokluğu” bakımından bu il, başlı başına bir iftihar vesilesidir de… Defterdarı ile Vali Yardımcısı ile İl ve Şube Müdürleri ile öne çıkan başarılı “Kadın Yönetici” profillerini görmemek veya bununla gurur duymamak mümkün olabilir mi?!
Esengül Civelek… Kırklareli Valisi… Devletin şefkatli yüzü… Örnek insan… Allah sizi başımızdan eksik etmesin…
Yalova’dan ayrılıp, Kırklareli’ne gelirken, “Kaybetmenin üzüntüsü, her kesimden insanların yüzlerinden okunuyordu”
Sayın Valimizin, Kadın Girişimcilerle ilgili söylem ve görüşleri de, önceki görev yerinde hayata geçen, reellikle tanışmış şeylerdi. “Kadın, ayakları üzerinde durabilmeli” demişti bir sohbetimizde de. “Kim varsa, ayakları üzerinde durmak isteyen, projeleriyle gelsinler, gereken desteği sonuna kadar veririz” diyordu… Daha ne diyebilirdi ki?!
Esengül Civelek; hanımefendiliği, nezaketi, şefkati ama bir o kadar da ciddiyeti, yöneticiliği, bilgi ve birikimi ile sadece bu il’e değil, tüm ülkeye damgasını vurmuş MARKA bir isim.
Böyle bir Mülk-i Amir’in Kırklareli ilinde görevlendirilmiş olması da, bu il’e verilmiş önemin ve değerin bir ifadesidir.
Yeni yayın dönemine girdiğimiz şu günlerde, umuyorum ki, sayın valimiz ile bir çok önemli projede görev alacak ve bölge adına, memleket adına güzel izler bırakacağız…
İyi ki varsınız sayın Vali’m… Örnekleriniz bol olsun…