Baykal rüzgar gibi geçti

Baykal rüzgar gibi geçti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, bugün gerçekleştirdiği Trakya gezisi kapsamında saat 15:00’da Kırklareli’ye geldi.

Baykal’ın Trakya programı, partisinden Belediye Başkanlığı’nı kazanan illeri gezmesine yönelik bir amaçla gerçekleşti. İlk olarak saat 12:00’da Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç’ı ziyaret eden Baykal, saat 15:00’da ilimize ayak bastı. Helikoperle Atatürk Stadyumu’na iniş yapan Deniz Baykal, buradan otobüsle halkı selamlayarak Belediye Başkanığı’na geçti. Burada Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, CHP Kırklareli Milletvekilleri Turgut Dibek ve Tansel Barış, Kırklareli’ye bağlı CHP ‘den Belediye Başkanlığı’nı kazanmış olan ilçe ve belde Belediye Başkanları, CHP Il Başkanı ve Ilçe Başkanları, parti üyeleri ve çok sayıda vatandaş tarafından coşkuyla karşılandı.           

Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ın makamında başlayan sohbet esprili ve hoş dakikalar eşliğinde devam etti. İlk olarak Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ı ardından diğer Belediye Başkanlarını tebrik eden Baykal, Kırklareli Milletvekilleri Turgut Dibek ve Tansel Barış’ı da kutlayarak onların nezdinde tüm Kırklareli’li vatandaşlara şükranlarını sundu.

Daha sonra CHP’den seçimleri kazanan tüm ilçe ve belde Belediye Başkanları sırasıyla kendilerinden bahsederek, başkanlık sürecindeki çalışmalarını Baykal’a aktardılar. Başta Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan,  Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ve Kavaklı Beldesi Belediye Başkanı Inci Tunç olmak üzere CHP’li ilçe ve belde Belediye Başkanları 29 Mart seçim sürecini genel başkanları ile paylaşarak kazanmanın getirmiş olduğu mutluluğu anlattılar. Baykal’da onların kazanmış olduğu bu başarıların gurur verici olduğunu kaydederek, bu tablonun Türkiye’de zamanı geldiğinde yapılacak yerel seçimlerde tüm ülkeye yayılacağını ve iktidarın değişeceğini söyleyerek, onlara başarılar diledi.

Bu konuşmaların ardından Belediye Başkanlığı’nın balkonundan caddede toplanan Kırklareli’lilere seslenen Baykal, 29 Mart’ta yapılan seçimlerde yarın için bir işaret ışığının yandığını dile getirdi.

Baykal’ın konuşması daha önce gelmiş olduğu seçim mitingine yaklaşan bir kalabalık eşliğinde gerçekleşti.

Burada konuşması vatandaşlar tarafından sık sık alkışlarla kesilen Baykal’a, çok büyük bir coşku vardı. Baykal vatandaşlara seslendiği konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

“Sizler bu işaretle aynı zamanda Türkiye’nin aydınlık geleceği için bir ışık yaktınız. Yepyeni bir umut ışığı yaktınız. Türkiye’de bir şeylerin değişebileceğini, değişmesi gerektiğini, böyle geldiğini ama böyle gidemeyeceğini ve daha iyi bir gelecek istendiğini gösterdiniz. Baskıya, tehdite, siyasi anlayışı çığırından çıkaranlara ‘dur’ dediniz. Türkiye’ye örnek oldunuz. Bu kararınızdan ötürü hepinize yürekten teşekkür ediyor ve sizleri kutluyorum.

Sevgili Kırklareli’liler. Siz kendi cesaretinizle tüm Türkiye’ye cesaret verdiniz. Istedikten sonra başarıldığının örneğini tüm Trakya olarak Türkiye’ye ispat ettiniz. Sizin 29 Mart’ta kullandığınız oy, Türkiye’nin geleceğini derinden etkileyecek. CHP’ye oy verdiniz, iktidarın yarısı gitti.

Bir dahaki seçimlerde inşallah hepsi gidecek. Çünkü Türkiye’nin böyle bir değişime ihtiyacı var. Türkiye bu değişimi hakediyor. Türkiye bu değişime talip.”

Konuşmasında iktidar partisine sık sık yüklenen Baykal, AKP’nin Türkiye’de ismindeki gibi adalet ve kalkınma sağlayamadığını söyledi. “Çiftçinin, esnafın, emeklinin, iş bulamayan vatandaşlarımızın durumu ortada” diyen Baykal, Türkiye’nin artık kararını verdiğini ifade etti. Baykal; “Sayılı günler çabuk geçer. Şimdi bakıyoruz ki iktidar anayasayı değiştirip, süreyi uzatmak istiyor. Daha geçen yıl bunu tüm dünyada olduğu şekliyle 4 yıla indirdik. Milli irade diyenler şimdi o iradeden kaçıyor. Ama nafile. 4 yıl sonra seçim yapılacak ve iktidar değişecek.

Sevgili Kırklareli’liler. Sizler Türkiye’deki siyasi haritanın hep yüzakı oldunuz. Hala da öylesiniz. Sizin bu cesaretinizin timsaliyle tüm Türkiye yepyeni bir noktaya hep beraber gelecek. Sizlerle gurur duyuyoruz. Sizler bu memleketin özüne, Cumhuriyet anlayışına en içtenlikle bağlı olanların başındasınız. Sağolun, varolun.” dedi.

Kırklareli’lilerin yoğun tezahüratları arasında tekrar makama geçen Baykal, burada doğum günü olan Kavaklı Belediye Başkanı Inci Tunç için getirilen sürpriz pastayı da onunla beraber keserek kendisini tebrik etti.

Daha sonra CHP’li Belediye Başkanları ve partililerle hatıra fotoğrafı çektiren Baykal, büyük bir sevgi seli eşliğinde, belediye başkanları ve meclis üyeleri ile birlikte otobüse bindi. Buradan hareketle vatandaşları selamlayarak stadyuma gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’yi ziyaret etmek üzere helikopterle havalandı.