Bayrakların inmediği, ezan seslerinin dinmediği Kırklareli'nde

Kırkşehitler Anıtı içler acısı

Kırklareli’nin Osmanlılar tarafından Bizanslılardan alınması sırasında şehit düşen “Kırk Akıncı” adına 1960 yılında Kırklar Tepesi’nde yaptırılan Kırk şehitler Anıtı’nın durumu içler acısı.
Kırklareli Şehitliği’nin yıllardır süre gelen çirkin görüntüsü yetkililerin duyarlı davranmaları sonucu giderilerek Kırklareli’ne yakışır bir hale getirildi. Vatandaşlar burada yapılan bu güzelleştirme çalışmalarının şimdi de Kırşehitler Anıtı’nda da yapılmasını istiyorlar.
Kırkşehitler Anıtı; Osmanlı Sultanı I. Murat zamanında Kırklareli'nin Osmanlılar tarafından Bizanslılardan alınması sırasında şehit düşen "Kırk Akıncı" adına 1960 yılında Kırklar Te¬pesi denilen bugünkü yerinde yaptırıldı. Kırkşehitler Anıtı'nın birinci kısmı 1960 yılında yapılmış, ikinci kısım inşaatı ise 1970–1972 yılları arasında gerçekleştirildi.
Kırklareli'nin Osmanlılar tarafından I. Murat zama¬nında Bizanslılardan alınışı sırasında canlarım veren Kırk Akıncının anısına bu anıtın yaptırılmasında ve daha sonraki yıllarda onarılarak ziyarete açılan bu anıtın şu anki durumu ise Kırklareli’ne yakışmıyor.
Kırkşehitler Anıtı ile çevre duvarlarının her tarafı karalanmış, çeşit çeşit ağza alınmayacak kelimelerle dolu bulunuyor. Etrafını çevreleyen zincirler koparılmış vaziyette bulunuyor. İçerisi ise pislikten geçilmiyor. Kırkşehitler Anıtı’nın içinde bulunduğu içler acısı durum bir türlü engellenemiyor.
Vatandaşlarda burasının halinden şikâyetçi olarak şunları kaydediyorlar:
“Kırkşehitler Anıtı, Kırklareli’nin Kırklareli olması için canlarını feda eden atalarımız anısına yapılan bir mekân. Buraya herkes sahip çıkmalı.  Burasının bu berbat halinden kurtulması için yetkililer kalıcı ve etkin tedbirler almalı. Yetkililer bu duruma kalıcı bir çözüm bulmalıdır. Bir an evvel yetkililerin burasını da Kırklareli Şehitliği gibi bakımdan geçirmelerini bekliyoruz. Bayrakların inmediği, ezanların dinmediği Kırklareli’mizde Kırkşehitler Anıtı’ndaki bu çirkin görüntüleri artık görmek istemiyoruz.” (s)